Cennet yönünde gelişmesi için Dünya’ya yardım edin
Dünya hayatı sizin için önemlidir. Elbetteki önemlidir ve böyle olması murad edilmiştir. Bilinçli haldeyken zamanınızın çoğunu harcadığınız yer burasıdır. Hayatınız bir rutin şeklinde geçiyor olabilir. Her zaman renkli ve hareketli olmayabilir. Hiç hoşunuza bile gitmeyebilir, ağız tadınıza pek uymayabilir hatta. Fakat bir amaca hizmet etmektedir o. Dünyevi hayata tapınmamak daha yerinde bir davranıştır elbet, lakin ne olursa olsun ona iştirak edilmelidir. Buna dahil olduğunuz süre zarfında ondan keyif almamak niye? Onu harikulade kılmamak niye?
Bir züppe olup da dünyaya talihsiz isimler takmak istemezsiniz değil mi? Bu tıpkı tam da idealiniz olmayan bir evde yaşamanıza benzetilebilir, fakat her halükarda o evde yaşıyorsunuzdur. Evinizin şartlarından şikayet edip durmaktansa onu temizlemek çok daha iyidir. Evinizi mutlu bir yer kılın.
Sanki daha iyisini biliyormuşsunuz gibi dünyaya tepeden bakmak kimseye düşmez. Elbetteki daha iyisini bilirsiniz fakat dünyayı yerden yere vurmak değildir size düşen. Daha iyisi, dünyanın yürekten takdir edebileceğiniz yönlerini bulun siz, bu niteliklere odaklanın.
Aziz çocuklarım, dünyayı size bir armağan olarak bahşettim Ben. Size verdiğim bu armağanı red edecek denli kaba değilsiniz değil mi? Onu yerden yere vurmazsınız, geri tepmezsiniz değil mi? Aslında ondan faydalanmaya bakarsınız pekala.
Dünya, kendisini sevmenizi ister sizden. Onu sevmek çiçeklerinizi sulamanız gibidir, hayvanlarınızı beslemeniz, köpeğinizi yürüyüşe çıkarmanzı gibidir. Etrafınızdaki dünyaya iyi baktığınız için teşekkür ediyorum size. Benim adıma yardım edin dünyaya. Yarattığım dünyaya iyi bakmanızı istiyorum sizden. Onu besleyip büyütmenizi istiyorum; öyle ki Cennete doğru gelişsin dünya, güçlenip kuvvetlensin.
Sizi onurlandıran, yücelten insanlara neler vermezsiniz, değil mi? İnsanların kuvvetli yönlerinize işaret edip sizi takdir etmeleri gücünüzü artırır. İnsanların zayıf yanlarınıza işaret etmesi ise sizi güçlü kılmaz. Bilakis sizi güçsüzleştirir bu. Artık dünyanın yaptığı veya yapmadığı şeyleri kendinize dert etmeyin. Bu mesele kendi başının çaresine bakacaktır. Bunu gerçekten yapacaktır dünya. Yeter ki dünyanın bahşettiği güzelliklere odaklanın siz. Sevgi kaslarını bir güzel esnetsin dünya. Sizse güzellikle konuşun onunla. Takdir edip yukarıda tutun, böylelikle yükseklere taşıyıp yüceltirsiniz onu.
Dünyaya sahip çıkmayıp onu red ederek nasıl fayda sağlayabilirsiniz ki? Dünyayı acımasızca eleştirerek kendinize veya bir başkasına nasıl bir fayda sağlamış olursunuz acaba? Gözlerinizi ve kalbinizi dünyaya açın, böylellkle gelişip ilerleyecektir dünya. Dikkatini, arzularınıza hizmet etmeye yöneltecektir o.
Dünya ile olan etkileşiminiz karşılıklıdır. Çift kişilik bir bisikleti birlikte kullanmanız gibidir ilişkiniz. Sizin bakış açınıza istinaden ya yükseklere çıkar ya da aşağılarda kalır dünya. Sizin, kendisi hakkındaki intibanızı karşılamak, sizin düşüncelerinizi gerçek kılmak için elinden geleni yapar o. Dünyayı onurlandırmak için düşünsel bir parti düzenleyin zihninizde. Dünyanın ellerinizden kayıp gitmesini istemezsiniz elbet. Dünya da avuçlarınızın içinde olmak ister, aklınızda ve kalbinizde olmak ister o.
Dünyayı, tasmasıyla dolaşmaya çıkardığınız köpeğinizmiş gibi farz edin. Onun kötü huylu ve yaramaz olduğunu düşünün, köpeğiniz muhtemelen öyle olacaktır. Köpeğinizin iyi-huylu olduğunu düşünün, tabiyatı ile de öyle olacaktır. Köpeğiniz de, dünya da size en iyi şekilde hizmet etmek, sizin beklentilerinizi karşılamak için can atarlar. Sadece bunu nasıl yapacaklarını bilmezler her zaman.
Anneniz size yemek hazırladığı zaman ona yemeklerini beğendiğinizi söylerseniz eğer, emin olun ki anneniz sizin için yine yemekler yapacaktır. Çünkü beğeninizi ifade ederek sizin için yemek yapacak enerjiyi annenize vermiş olursunuz. Beğeninizi kendinizde tuttuğunuz zaman ise anneniz size yemek yapmak için daha az istek duyacaktır. Siz hangisini istersiniz sevdiklerim?
Annenizin sevdiğiniz yemekleri yapmasını ister misiniz? Eğer öyleyse neleri sevdiğinizi annenize söyleyin. Eğer dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız, neleri sevdiğinizi dünyaya söylemeniz gerekir. Dünyayı teşvik edin, ona cesaret verin.
Translated by: Engin Zeyn...Permanent link to this Heavenletter: https://heavenletters.org/cennet-yoenuende-gelismesi-icin-duenya’ya-yardim-edin.html - Thank you for including this when publishing this Heavenletter elsewhere.
Your generosity keeps giving by keeping the lights on

