Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1811 Waar de Hemel ligt, 20 oktober 2005

HEMEL #1811 Waar de Hemel ligt, 20 oktober 2005

God zei:

Wanneer jij niet verwacht dat mensen logisch zijn, zul je minder gefrustreerd zijn. Het leven als een Menselijk Wezen is niet geleidend aan logica. Logica komt vanuit het verleden, en zelfs terwijl er de tendens is om het verleden te gebruiken als een gids, logica is beperkt. En jij bent een Menselijk Wezen die een vrije wil heeft. Natuurlijk, iedereen schijnt een andere definitie van logica te hebben. Logica is niet altijd begrijpelijk.

Een keus was laatst logica, maar dezelfde keus is een andere keer dat niet. Logica zoals gebruikt in de wereld schijnt gebaseerd te zijn op rollende golven en is niet verenigbaar met zichzelf.

Vrije wil red jou, hoewel. Vrije wil betekent niet dat jij niet verenigbaar hoeft te zijn en dat jij niet logisch te zijn. Het betekent dat jij vrij bent om je hart te volgen. Jij bent vrij om jouw hart te ontdekken.

Het hart is niet ontdekt gebied. Verklaar het, jouw eigen echte hart, die in jouw borst klopt. Het klopt uit zichzelf en op zijn eigen tempo.
Het hart weet wanneer het gerustgesteld is. Het weet wanneer het is vervuld. Net als Sinterklaas in het lied, je hart weet wanneer je goed bent geweest of stout. Het weet wanneer je naar het geluisterd hebt en of het waar of verkeerd was. Wat jouw hart voelt maakt al het verschil in de wereld.

Jouw hart is niet bedoelt om te worstelen met het leven. Jouw hart is niet bedoelt voor strijd of ellende. Jouw hart is bedoelt voor geluk. Net als de neus van een hond, jouw hart zal jouw leiden naar wat je aan het zoeken bent.

Het zijn niet jouw verstand die jou naar Mij leidt. En het is niet jouw verstand die jou bij Mij houdt. Jouw hart is ver voorbij het intellect. We zouden kunnen zeggen dat intellect de straatnaam is, maar het hart, het hart is de straat zelf.

Het verstand, net als een sportverslaggever, geeft commentaar. Maar het hart is daar buiten op het veld, spelend voor alles wat het waard is.

Het hart weet alles, Jouw hart weet alles. Niets is verborgen voor het hart. Maar er is genoeg verborgen voor het verstand.

Het hart kan tevreden gesteld worden terwijl het intellect dat nooit is. Het intellect is zich aan het vastgrjipen terwijl het hart overvloedig zucht.

Je hart volgen betekent niet je er aan over geven. Je er aan over geven is iets anders. Te veel je er aan overgeven weert het hart af. Het zou het innerlijke weten ontwijken. Er aan over geven is net als een dans meisje, leuk voor eventjes, een andere nodig en toch een ander dans meisje.

Laat jouw hart tot jou spreken van liefde. Je hart volgen betekent niet weekhartig. Weekhartigheid is vaak zijn eigen manier van er aan over geven. Het is een manier van rouwen. Blijf weg van medelijden. Medelijden is niet liefde. Kom vanuit liefde die een grotere foto ziet.

Kom vanuit liefde. Het verstand heeft niet lief. Het verstand denkt, of het is geërgerd of maakt zich ongerust. Het zend steken naar jouw hart. Steken zijn geen liefde. Steken trekken samen. Liefde breidt zich uit. Laat je hart zich uitbreiden in liefde.

Denk niet dat het stom is of lief te hebben. Liefhebben is de grootste wijsheid.
Liefde en wijsheid zijn het zelfde. Wijsheid betekent niet logica. Wijsheid komt vanuit het hart. Als het geen liefde is, is het geen wijsheid. Wijsheid voelt goed in je hart. Weet dat wijs en logica twee verschillende dingen zijn. Wijsheid komt van een hogere plek. Het hart is een hogere plek.

Het is jouw hart dat naar de Hemel reikt. Het verstand kan dat niet. Het verstand stopt bij de deur. Het verstand kan niet zichzelf in de Hemel opnemen omdat het niet de macht op gedachte kan loslaten.

Hemel, natuurlijk, is voorbij gedachten. Jouw hart reikt naar de Hemel, precies waar het vandaan kwam. Hemel zijn ligt in jouw hart. Neem het. Het is van jou.