Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1810 Ga het Veld op, 19 oktober 2005

HEMEL #1810 Ga het Veld op, 19 oktober 2005

God zei:

Ondanks dat Ik een Doener ben, moet jij nog wel wat doen. Het is waar dat ik schatten aan jouw voeten neer laat vallen, maar toch zit jij niet in een schommelstoel te wachten dat Ik dat doe. Jij verwacht niet dat Ik jouw stoel laat schommelen, dus waarom wachten op Mij voor al het andere? Doe met mij mee.

Ondanks dat Ik een Doener ben, jij, in de relativerende wereld, moet naar buiten gaan. Wanneer jij honkbal speelt, moet je of de bal gooien of vangen of het verknoeien. Het zou een fenomeen zijn voor het spel om naar jou toe te komen en voor jou om er plezier in te hebben. Ontzeg jezelf niet dat plezier.

Wanneer er een feest voor jou is, ben jij nog steeds degene die moet eten. Geef jezelf te eten.

Wanneer jij werk aan het zoeken bent, vindt je het. Het mag op jouw stoep komen alsof het niet verbonden is met jouw zoektocht – of toch wel?

Wanneer jij meer welvarender wil zijn, kun je beter iets eraan gaan doen.
Misschien zal er een onverwachte gunst in jouw schoot vallen, maar, ondertussen, moet je niet wachten op die gunst. Verwacht gunsten, en gebruik je spieren.

Ja, Ik ben de Doener. Ik ben de Ultieme Gever. En, toch, jij bent de uitvoerder van Mij op Aarde.

Misschien dat jouw beroeringen jouw verlangen zijn. Zeker, jouw beroeringen geven een signaal dat jij Mij verlangt.

Ja, Ik ben de Doener, maar dat betekent niet dat jij een nietsdoener moet zijn.

Zet je hart en ziel aan voor jouw kleine streven hier op Aarde, waarom ben je anders hier?

Maar heb in jouw bewustzijn door dat Ik de Doener ben. Geef al wat je doet als een geschenk aan Mij. Stuur je curriculum vitae uit om Mij te helpen om jou te dienen. Schoffel je tuin. Plant er rozen.
Raap het afval op van de straat. Doe de duizend en een dingen die de mensen op Aarde doen.
En toch weet dat Ik de Doener ben.

Er is nogal een verschil in weten wie de Doener is en denken dat jij jou eigen held bent. En toch, wat kun je doen dan voort gaan alsof jij een grote bijdrager bent? Je weet, terwijl jij op Aarde bent, jij iets moet doen, dus jij kunt net zo goed actie gaan ondernemen. Ga vooruit in het leven. Dat Ik de Doener ben spreekt jou niet vrij van verantwoordelijkeheid.

Ik heb al gemerkt dat jouw verlangens sneller vervuld worden, makkelijker. Jij bent verrast en verrukt. En jij hebt misschien niets gedaan dan het verlangen hebben. Dit zal meer en meer gebeuren. Er zal een tijd komen wanneer jouw verlangen genoeg is, en alles zal gebeuren zoals je verlangt. Wanneer je een appel verlangt, zal er op jouw deur geklopt worden, en een vriend verschijnt met een schepel met appels. Wanneer jij een rit verlangt, een rit zal verschijnen. Al wat je wenst zal in een oogwenk naar jou toekomen.

Ondertussen, het is niet een gebrek aan vertrouwen in Mij dat jij actie onderneemt voor jou zelf en voor de wereld.

Maar weet dat wat is bereikt niet is bereikt op alleen de oppervlakte. Maar weet dat jij een deelnemer als wel een ontvanger bent. Misschien dat jouw deelneming niets bereikt heeft voorbij jouw deelneming. En toch jouw deelneming betekent dat jij daar was, een handje helpen. Dat op zichzelf is een prestatie.

Ja, de balans tussen doen en zijn op Aarde is moeiljk. Maakt niet uit. Ga het veld op en vertrouw op Mij. Dit betekent niet dat jij niet in jezelf moet geloven, maar, in de laatste analyse, jij en Ik zijn Een. Dus het actieve gewenste gedeelte van jou werkt samen met het Stille gedeelte van jou, en wat Wij – Ik, jij – wenst komt uit.