Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1796 Leef Vandaag het Leven, 5 oktober 2005

HEMEL #1796 Leef Vandaag het Leven, 5 oktober 2005

God zei:

Er zijn er die Mij niet vertrouwen.

Ik, als een voorgesteld apart Wezen, ben een projectie van jezelf. Het is jezelf die jij niet vertrouwt.

Het onvertrouwen dat stijgt omdat jij kijkt naar een klein gedeelte van het leven dat niet zo uitkwam zoals je gedacht had. Zekere dromen zijn niet vervuld. Wensen kwamen niet uit.

Vanuit jouw beperkte waarneming, geloof jij dat iemand of iets daaraan schuld heeft. Jij gelooft in schuld meer dan dat je in Mij gelooft. Weer komen we terug naar dit wel bekende maar toch verkeerde idee van oorzaak en effect. Op dezelfde tijd waar jij hommage geeft aan oorzaak en effect, geloof je in toeval, en hoe dan ook had jij geen geluk in een zekere situatie, en jij gelooft dan dat Ik jou heb laten vallen.

Geliefden, jij weet niet het verschil tussen boven en onder. Een klein stukje van het shirt zegt niet hoe het hele shirt eruit ziet. En je had het idee dat, als alles niet zo uitkwam als dat jij het meest zou willen, er iets aan de hand is. Er is niets aan de hand. Het is oke zelfs als alles niet zo uitkomt de manier zoals hij het zou willen.

Zoek elasticiteit meer dan stevigheid.

Als een idee niet werkt, zoek een ander.

Kijken naar oorzaak en effect is een beperkt zicht. Kijken naar oorzaak is het leven achterwaarts leven.
Zoeken van oorzaak naar effect, of effect naar oorzaak, is je visie afsnijden. Wat zal er met je gedachten gebeuren als je niet langer gelooft in oorzaak en effect? Ben je bang dat je ongegrond zal voelen?

Het is een tegenhanger Als je zaait, zo zul je rooien. Maar het is niet altijd zeker dat als je mais plant, dat je mais zal groeien. Soms gebeurt dat niet vanwege een of andere oorzaak. Het zal ergens groeien maar misschien nu niet in jouw stukje grond. Het leven is niet altijd eenzelfde uitwisseling.

Je mag ermee eens zijn dat het goed is om het verleden te laten gaan, en toch houd je vast aan oorzaak en effect.

Wat is het concept van karma dan een oneindige cirkel van oorzaak en effect? Het is een aardige theorie maar beter een waar je niet aan vast moet houden. Het eert niet de uitbreiding van het leven. Het is een gesloten circuit televisie.

Voorbij gaande levens mogen hebben bestaan, maar jij bent bij om ze te overtreffen. Wat ook ooit is gebeurd in het verleden. Het hoeft niet te gebeuren in het heden. Het is niet waar dat je een plunderaar geweest ben in een ander leven dan dat het waar is dat je een heilige moest zijn.

Denk niet langer om dingen goed te maken. Er is niets voor jou om goed te maken. Je begint nu gelijkmatig wat je hebt in jouw leven, en het is voor jou, niet achter jou. In ieder geval, net als Lot zijn vrouw, het past jou niet om achterom te kijken.

Als je onaardig was in een vorig leven, wees aardig nu. Als je aardig was in een vorig leven, wees aardig nu. Wanneer het er op aan komt, wat is het verschil?

Als je volslagen gelooft in het verleden en dat is gerecycled, geef je jouw God gegeven kracht weg. Jij bent snel om te zeggen dat Ik ongeluk op jou laat neerkomen, maar onwillig bent om te zeggen dat Ik jou die grote kracht hebt gegeven van de keuze, en de grote kracht van de evolutie. Hoeveel kan jij ontwikkelen wanneer jij denkt dat het allemaal een bijproduct is van het verleden? Welk geestdodend product is het dat hetzelfde wiel van het leven voort blijft duwen

Ik stel jou voor om het te laten gaan. Wees een nieuwgeborene vandaag, niet om te boeten, niet om goed te maken, maar om te zijn. Geliefde, neem zucht eens diep, en leef je leven vandaag vanaf een nieuwe hoogte. Je bent opgestaan.