Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1892 Praktische God, 9 januari 2006

HEMEL #1892 Praktische God, 9 januari 2006

Wanneer jullie een moeilijkheid hebben, beschouw dat de moeilijkheid komt van goed geluk. Als jullie auto kapot gaat, hebben jullie een auto die kapot kan gaan. Als jullie computer crashes, zijn er die dankbaar zouden zijn voor een computer die kapot kan gaan. Als de inkt in jullie pen opraakt, dan, hadden jullie tenminste een pen met inkt die schreef.

In plaats van geïrriteerd voelen, zie de zegening. In de plaats van klagen, prijs. In jullie hart. Jullie zullen niet rondgaan al prijzend, want niemand zal jullie geloven. Maar in jullie hart, kunnen jullie jezelf geloven.

Wanneer iemand zich met jullie zaken bemoeit, in plaats van geërgerd te zijn, beschouw dat er iemand voldoende om jullie geeft om zich met jullie te bemoeien.

Wanneer een geliefde niet langer van jullie houdt, jullie niet meer in hun leven wilt, kunnen jullie je bewust zijn dat zij in jullie leven geweest zijn, en dat zij veel voor jullie hebben betekent, zelfs als jullie dat niet langer voor hun zijn.

Zelfs wanneer jullie hart breekt, kunnen jullie herkennen dat jullie een hart hebben dat bekwaam is om zorgzaam te zijn tot het punt van breken. Natuurlijk, het breken is een metafoor. Jullie hart wordt meer opnieuw geschikt.

Het punt is dat er een andere kant is die je niet overziet.

Ik geef jullie een oefening om te oefenen, een oefening om de onderkant van een blad te bemerken, de schoonheid die het heeft, en de zon erom heen. En waarom niet, geliefden, waarom niet? Jullie hadden genoeg oefening om naar de duistere kant te kijken.

Jullie strooien jullie gedachten over het land. Welke gedachten wensen jullie om uit te spreiden? Waarom gedachten herhalen die duisternis verkondigen wanneer jullie net zo goed licht kunnen verkondigen? Weten jullie niet dat het jullie keus is om gedachten te kiezen die op de Aarde zullen neerdalen?

Jullie gedachten zijn invloedrijk. Jullie gedachten hebben invloed of jullie leven. Jullie gedachten reiken overal. Zij sijpelen door net als sijpelent water.

Jullie willen jullie eigen gedachten. Jullie willen jullie eigen denker zijn. Dan denk aan wat jullie zeggen. Denk aan de zaden die jullie verspreiden. Laat ze zaden van gedachten zijn die jullie wortel willen laten schieten.

Planten jullie onkruid in jullie tuin? Ik denk het niet. Toch planten jullie welig tierend onkruid van gedachten, en laten ze het overnemen. Meer dan onkruid uit gedachten te halen die jullie hebben gezaaid, zaai ze niet. Ben ik niet een praktische God in het advies dat Ik geef?

Vaak denken jullie dat negatieve gedachten praktisch zijn, maar waar haalden jullie dat idee vandaan? Jullie kregen het zeker niet van Mij. Positieve gedachten zijn praktisch. Het is veel meer praktisch om gedachten te denken die jullie mijlen geven dan gedachten die jullie in hun sporen stoppen.

Beschouw dat jullie een fabrikant zijn. Wat zouden jullie kiezen om te fabriceren, dat wat bruikbaar is of wat onbruikbaar is? Welk product zouden jullie graag aanprijzen? Hoe zouden jullie het aanprijzen? Hoe zou jullie logo eruit zien?

Jullie gedachten zijn een product van jullie verstand. Verbeelden jullie een thermometer voor je huis in die het temperament van jullie gedachten aangeeft. Zullen jullie je gedachten omhoog laten komen boven de middelste lijn, verhoog jullie gedachten hoog? Jullie gedachten zijn niet eindeloos als jullie dat misschien dachten. Zij zijn een dierbaar artikel. Haal als jullie er zijn de meest glanzende eruit, en hou ze omhoog zodat Ik ze kan zien.

Vertaald door Emmy Bouwman