Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1893 Het Feest, 10 januari 2006

HEMEL #1893 Het Feest, 10 januari 2006

Willen jullie gelukkig zijn ter wille van de wereld? Willen jullie handstanden van blijdschap doen? Waarom ploeteren in de sneeuw als jullie bovenop de wereld kunnen dansen? Zie jezelf in gedachten eens huppelend over de wereld. Zie hoe vreugdevol jullie het omringen. Jullie zijn het fantastische licht.

Zie jezelf in gedachten bovenop de wereld, de globe ronddraaiend met jullie voeten. Kijk naar het ronddraaien. Jullie zijn de ronddraaier van de wereld.

Doe een tapdans. Jullie hebben genoeg met jullie voeten gesleept. Waarom niet opspringen en het leven tegemoet zien, pak het bij de arm, dans er mee?

Moeten jullie ruzie maken met het leven? Moeten jullie proberen het te ontwijken? Als jullie je leven willen veranderen, ontmoet het, ontmoet het halverwege. Zie jullie leven positief voor je. Wees gul met jullie onthaal ervan. Het leven geeft jullie veel waren om te proeven.

Het is niet aan jullie om het leven te blokkeren. Het leven is niet een voetbal wedstrijd. Maar, als het zo was, zouden jullie het toejuichen, het verwelkomen. Introduceer het naar jullie hart en houdt het daar levend. Het leven is bedoeld om een uiting te zijn van jou. Het is bedoeld om jullie te dienen, jullie helpen om je weg daar in te vinden. Scheld niet op jullie leven. Wees er vrienden mee. Geef het de voordeel van jullie liefde, zeker het voordeel van de twijfel.

Maar er is geen twijfel dat leven het leven is. Het is het beste dat er is in het relativerende, geliefden. Aanvaard het. Dat betekent alles geven wat jullie hebben. Het leven is niet om bewaard te blijven zoals het geld in de bank. Het leven is bedoeld om te gebruiken. Gebruik het. Gebruik het gul. Geef het weg. Het leven is bedoeld voor iedereen. Jullie kunnen niet bezitterig doen. Het is niet alleen van jullie. Het is een middel om te delen.

Het leven op Aarde geeft jullie zo’n kans. Het is een ontdekkingspel. Het is makkelijk om te spelen. Gewoon spelen. Heb plezier ermee. Dat is hoe jullie voortgaan. Neerslachtigheid in het leven is net al seen pen vasthouden. We zouden kunnen zeggen dat zij jullie voortduwen. Het is waar, jullie kunnen op de schouders van wanhoop springen, maar jullie kunnen wanhoop overslaan en erover heen springen naar de volgende stap. Jullie zijn niet verplicht om te wanhopen of berouw te hebben of angst of een van de andere mensgemaakte artikelen die jullie voor je hebben.

Wat het leven ook voor jullie in petto heeft, jullie zullen het ontmoeten. Wees een grootse gastheer voor het leven en behandel het als een gewaardeerde gast. Zelfs als het leven jullie een cadeau brengt wat je niet op prijs stelt, weet genoeg om beleefd te zijn. Verwelkom de advent van het leven. Jullie zijn de gastheer, toch begeleidt het leven jullie voorwaarts. Het zet jullie in beweging. Het laat jullie niet blijven zoals jullie nu zijn. Het leven is bedoeld voor jullie om erop te springen.

Het leven zal jullie verrassen. Het zal jullie uit je gemakkelijke stoel wringen. Waarom niet opstaan voor die tijd? Waarom niet klaar zijn voor het leven, niet als een duellerende vijand, maar als jullie partner? Het zal een groot samenwerkingsverband zijn. Ren naast jullie leven, en jullie zullen erg snel rennen. Het leven zou jullie laten bewegen. Het zou jullie een goede oefening geven.

Het leven is als een goede balletlerares die jullie laat strekken. Het zou jullie laten buigen. Het zal jullie op je tenen laten staan. En het zou jullie ook gratie en balans geven en van jullie iets prachtigs maken.

Laat het leven een feest zijn waar je bent. Heb de tijd van jullie leven. Jullie kunnen er zeker van zijn dat ik bij jullie ben op het feest, geliefden.

Vertaald door Emmy Bouwman