Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 4118 U zrcalu Božjeg Srca

HEAVEN # 4118 U zrcalu Božjeg Srca

Bog reče:
Budite opušteni, Ljubljeni. Dom je tamo gdje JA JESAM, jer gdje sam Ja i vi ste. Ne postoji odvojenost. Ne postoji trenutak u kojem vi niste na sigurnom, u dubini Mog srca. Jedan je ishod u životu, a to je da završite sa Mnom. I ne samo to, vi i započinjete od mene, i nikad Me doista ne napuštate, tako da je biti sa Mnom status quo. To se ne mijenja. Od toga se ne odstupa. To je konstanta. Vi niste nigdje drugdje nego sa Mnom.

Bez obzira na promjene na površini, vi ste duboko u Mom srcu. Ishod svijeta, bez obzira kojim cestama putovali, je ono što se naziva smrt. Neprimjereno se smrću naziva, ali tako je to u svijetu. Smrt bi mogla imati i drugi naziv. Kojim god imenom taj koncept nazvali, on je pogrešan. Ne postoji smrt. Postoji promjena oblika. Bezobličnost nosi daleko veću težinu od oblika. Oblik umre, može se tako reći, ali duša nikada.
I, naravno, što je od vas jače ako ne bezobličnost?

Vaša duša nosi razne halje. Halje su vama važne. Vezani ste na njih. Vezani ste na određene oblike. Oni su značajni obliku u kojem ste se zatekli. Oni vam puno znače. Pa ipak, tjelesni oblik koji vama toliko znači prašina je. Sastoji se od iluzije. Iluzija vam postane draga, jako draga, tjelesni oblik, vaš i drugih.

Pa ipak, vi ste duša. Prelijepa duša. Možete biti bestjelesni, ali bez duše? Nikada. Imate dušu koja se seli, a ipak vaša duša ostaje sa Mnom. Možemo reći da je vaša duša dio Mene. A kada se vaše tijelo vrati u prah, vaša je duša vrlo sretna kad se spoji sa Mnom. Vaša duša nikada nije lutala. Nikada nije bila nigdje drugdje nego sa Mnom.

Čak i ovako, dok je cijela priča okružila vašu dušu, ona nikada nije oslabila. Vi jeste. Vaš je individualni um oslabio. Vaša pitanja. Vaša svijest o vašoj istinskoj vrijednosti oslabila je. Jedan se dan ti, ovaj individualni ti, osjetiš odlično, a drugi dan loše. Tvoja duša, s druge strane, je stalna. Ipak –vi toliko volite svoju individualnost. Što god da kažete o tome, vi je volite. Vi obožavate svoju individualnost. Vi ste zaljubljeni u nju. Obožavate je. Čak i kada prosvjedujete protiv nje, obožavate je. Sigurni ste da zauvijek želite svoju individualnost. Mislite da vi jeste vaša osobnost. Vaša osobnost je jedna od predodžbi o vama.

Evo vam nešto što će vam se svidjeti. Vaša duša, čak iako je ona jedno sa Mnom, znati će i druge duše. Vaša će duša biti privučena dušama koje ste voljeli. Naravno, biti ćete uronjeni u ljubav, a ipak srce vaše duše precizno će prepoznati voljene. Imat ćete val radosti u tom trenutku. Ujedinit ćete se, duša s dušom. Imat ćete to ponovno ujedinjenje za kojim žudite. Stopiti ćete se. Imat ćete to. Naravno da hoćete, jer želje se ispunjavaju - ako ne u nebu, onda gdje?
Ne postoji kraj, Ljubljeni, u vječnosti. Postoji samo Jedinstvo, a Jednost se nastavlja kao i uvijek. Sve namontirane barijere su skinute. Gdje god pogledate, vidjet ćete ljubav. Pogledat ćete u ogledalo Mog srca i vidjet ćete ljubav.

Vidjet ćete Istinu. Vidjet ćete Istinu koja je uvijek bila, ali niste je sasvim vidjeti. Možda ste žmirkali na nju, virili u nju, tražili je duboko, a ipak niste je sasvim vidjeti, niste je sasvim prihvatili, niste joj sasvim vjerovali, htjeli ste vjerovati, a opet i zadržati svoja stara vjerovanja, svoju vjeru u tijela, na primjer, vašu vjeru u odvojenost, vaše vjerovanje u vrhovnu individualnost, čak i rasklimanu individualnost. Istina je da ste oduvijek voljeli, a sada volite bez vezanosti. Svejedno, možete ljubiti bez vezanosti upravo sada, čak i s individualnošću. (Prevela Daniela Knapić)