Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3922 Odaberite staloženost

HEAVEN # 3922 Odaberite staloženost

Bog je rekao:

Nije vam uvijek jasno što znači slušati vaše srce. Postoji razlika između toga da radite što god želite i slušanja svojeg srca. Razgovarali smo o tome ranije. Vi bi uvijek slijediti svoje srce samo kad biste bili sigurni da doista slijedite vaše srce. Istina, to je često nategnuto. Želite nešto učiniti. Osjećate se dobro o tome. A onda dođe svijet i kaže da to nije dobra stvar za napraviti, nije pravi auto za kupiti, nije pravi put, nije pravi izbor. Vaše povjerenje biva uzdrmano. Poslušati ili ne one koji vas savjetuju, to je pitanje.

Ali kako znati?

Već znate da, samo zato što nešto želite, to ne znači da je to pravi izbor. Doživjeli ste to, na primjer, s ozbiljnim romansama.

Ponekad nemate mogućnost izbora. Ponekad to nije do vas. Odluka vam je oduzeta iz ruku.

Ponekad želite nekoga ili nešto, i dobijete, a onda vam je žao.

Dopustite Mi da vam ovo kažem o odlukama koje vi trebate donijeti: odlučite i ne gledajte unatrag. Bez obzira na to koliko vam važnim izgledao taj izbor, on to nije - ponavljam - to nije kraj svijeta. To nije kraj vašeg svijeta.
Nemojmo govoriti o pogreškama. Čak i pogreška nije nužno pogreška.

Nemojte se u svakom trenutku preispitivati, kao da od sto bombona postoji samo jedan koji trebate okusiti. Okusite jedan. Je li pogrešno što ste okusili taj koji ste odabrali? Čak i ako ste ga ispljunuli, u čemu je pogreška? Izabrali ste nešto, a sada izabirete nešto drugo.

U životu, voljeni, odaberite spokoj. Takozvani pravi izbor, pogrešan izbor, samo idite dalje.

Na temelju standarda koje ste postavili, život u svijetu nije savršen. Odluke koje donosite nisu uvijek savršene. Bez obzira koliko ste vješti, bez obzira koliko iskusni, bez obzira koliko ste posvećeni, odluke nisu uvijek besprijekorne.
Možete li zamisliti bilo koga od Velikana kako govori: "Da sam prošao ovom ulicom, umjesto onom, cijeli bi ishod bio drugačiji"? Veliki Duhovnjaci znaju da je bolje ne opominjati se.

Vaš je život sastavljen od izbora i izbor mora postojati. Budite zadovoljni što ste birali. Postoji bezbroj izbora koje možete učiniti. Smatrajte da ste učinili pravi izbor.

Iznova i iznova vraćamo se na tezu da rezultati nisu uvijek pokazatelj koji valja slijediti. Ne možete prvo imati rezultat pa tek onda odluku. Za vas ne postoji način kako da saznate da ono što se čini kao pogrešna odluka može biti bolje od izbora koje niste učinili. Ne možete znati. Nitko ne zna.

Vi ne možete istisnuti život iz odluka koje trebate učiniti.

Vi pripisujete uzrok i učinak. Sve može ukazivati na posljedice, a ipak B ne mora uvijek slijediti A. U svijetu, kada B dolazi nakon A, to ne mora značiti da je B posljedica A. Što ako se sve događa u isto vrijeme? Što ako ne postoji prije i poslije?

Što bi bilo ako biste otpustili prošlost i sve mentalno bućkanje u prošlosti, što onda, voljeni, što onda?
Bolje da dođete na mjesto na kojem prošlosti i sve odluke koje napravite nemaju ogromne posljedice. Tamo ste vi, i vi ste sada, i vi idete naprijed, ne unatrag. Vi ne idete unatrag čak ni u mislima. Uvijek je pravi izbor ići naprijed. To može značiti i da ćete morati slegnuti ramenima i nastaviti se kretati.
(Prevela: Daniela Knapić)