Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3693 Jedrit ćete na prostranom oceanu

HEAVEN # 3693 Jedrit ćete na prostranom oceanu

Bog je rekao:
Zupčanici vašeg uma se pomiču, i to je dobra stvar. Život kakvog ga poznajete se mijenja. Možda osjećate kao da je uklanjeno tlo pod vama. Činjenica je da rast nije uvijek ugodan. Buđenje ne mora uvijek biti udobno. Udobnost nije odrednica vašeg života na Zemlji. Promjena jest!
Vi se protivite promjeni. Niste znali da će život biti ovakav. Željeli ste vrtne zabave a, umjesto toga, našli ste se na pijesku koji se pomiče i trebate otpusti svoju zakvačenost za život onakav kakvim ste ga smatrali. Život proizlazi iz sebe. Kao da mijenja svoju kožu, i novi se svijet pomalja poput lotosovog cvijeta. I vi mijenjate svoju kožu i postajete mekši noviji vi. Uspinjete se na višu ravan. Vi ste biće koje se je pomaknulo.
Nema više status quo-a. Naviknut ćete se na novi život upravo na vrijeme za sljedeću promjenu.
Sve se vaše premise mijenjaju. Počinjete od čiste stranice. Podižete se liftom ljubavi, i nećete izaći na istom katu na kojem ste ušli.
Izvana sve vam može izgledati isto, ali vi ste ipak na višem katu.
Da bi se uzdigli, morate otpustiti. Morate se prepustiti. Morate se prestati držati zakvačenima. Morate otpustiti držače i tračnice za koje ste se držali kako i sačuvali goli život. Sada, zbog dragog vam života, vi otpuštate. Više si ne čuvate leđa. Sada slobodno letite.
Letenje se može činiti zabrinjavajućim dok se na njega ne naviknete. Ne možete letjeti i ostati priključeni na ono što vas je prije održavalo u mjestu. Ostavljate vezanosti koje su vas zadržavale. Ne možete istovremeno biti vezani i bezgranični. Otpustite zidove koji su vas zatvarali. Nema potrebe da se kvačite na puko drvo ili led. U svakom slučaju, oni više nisu tu za vas. Vi stvarate čisti raskid s prošlošću.
U prošlosti ste uvijek gladali prema horizontu. Sada ste na horizontu. Letite više i možete gotovo zaviriti iza horizonta da tamo vidite raskoš. Nemojte se bojati ili biti neodlučni o pogledu pred vama. Nećete pasti. Jednom kada se podignete, podigli ste se. Nema povratka.
Čak i ako se još niste podigli, ipak ne možete ostati gdje jeste. Recite pa-pa prošlosti i poželite dobrodošlicu novome. Vi ste novi. Poželite sebi dobrodošlicu u napredovanje. Vi diplomirate. Jednom kad izađete iz srednje škole, vi nikad više niste u srednjoj školi. Čeznuli ste za maturom. Ipak, sada se neko vrijeme osjećate nesigurnima. Kakav će život sada biti? Vi to jednostavno morate otkriti.
Kakva je voda? Uskočite i vidite. Koji neviđeni darovi čekaju na vas? Koja čuda ćete izvesti?
Pa što ako vam se noge tresu. Vi vibrirate na drugačiji napjev. Naći ćete svoje morske noge i plovit ćete prostranim oceanom. Naučit ćete jezik mora i postat ćete stručnjak u njemu. Vrlo brzo, jedrenje ćete osjećati prirodnim. Biti će to dobar osjećaj.
Isploviti ste i nema povratka. Dobit ćete brzinu i krenuti pravo naprijed. Ja sam ovdje, čekam da Mi pohrlite u zagljaj.
(Prevela: Daniela Knapić)