Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3694 Staze u vašem Srcu

HEAVEN # 3694 Staze u vašem Srcu

Bog je rekao:
Od ljubavi ste došli i u ljubav se vraćate. U međuvremenu, kao da žonglirate s ljubavlju. Bacate je u zrak i hvatate. Vježbate. Ponekad petljate. Ipak, ljubavi ne treba vježba. Vježbati trebate odvajanje vezanosti od ljubavi. Vezanost ometa ljubav. Morate odlijepiti vaše ruke od ljubavi. Ljubav ide vrlo dobro bez vaših naredbi. Mandati ometaju slobodu ljubavi. Vezanosti su mandati. One su pravila i propisi. Ljubav, da bi bila ljubav, mora biti slobodna. Morate dopustiti slobodu svojoj ljubavi i, također, morate pustiti ljubav drugoga prema vama da bude slobodna. Ljubav stoji sama od sebe.
Ljubav zapravo nije ono što ste vi mislili da jest. Ljubav ide mnogo dalje i dublje i šire. Ljubavi je bolje bez granica. Granice koče. Vi ne želite zakočiti ljubav. Majstorstvo nad ljubavi dobije se jednostavno kada je oslobodimo. Pružite ljubav, i pustite je otići. Primite ljubav, i oslobodite ljubav samoj sebi. Što više oslobađate ljubav, više vas ljubavi nalazi. Držite vrata ljubavi otključana. Ne okrećite ključeve protiv ljubavi.
Ljubav nije zarobljenik. Ljubav nije obvezana. Ljubav nije mjerenje. Ona nije procjena. Ljubav je ono što je. Naširoko mašite zastavom ljubavi. Ljubav je sama sebi dovoljna. Osobna ljubav nije vaša osobna imovina. To nije vaš posjed. Ljubav nije riba koju ulovite.
Niti je ljubav uzorak tkanine. Ljubav nije ni izreka koju slijedite. Niti je ljubav izgled, niti je ljubav nestala. Svijet je prepun ljubavi. Ljubav vas obuzme, ponekad vas iznenadi, na prepad, ali ljubav sama po sebi nije iznenađenje. Život je sačinjen od ljubavi i ničeg drugog do ljubavi. Od pramca do krme, ljubav sja.
Budite u korak s ljubavlju. Otpustite svoj stisak ljubavi i biti ćete u korak s ljubavlju. Držite ljubav za ruke, ali ne čvrsto.
Ljubav je univerzalna, a ipak svaka ljubav ima svoju nijansu značenja i jedinstveno mjesto u vašem srcu. Ljubav drži određene puteve u vašem srcu, i ni jedna ljubav nije jednaka nekoj drugoj. Svaka ima svoju vlastitu kap Jedinstva. Kada nekome kažete: "Ti imaš mjesto u mom srcu", to je istina. I nitko drugi ne može ispuniti taj određeni prostor. Ljubav je ista, a ipak ne postoje dvije slične ljubavi.
Ljubav za nekog pojedica postavila je zahtjev za vaše srce i taj je pojedinac podigao zastavu. To je njegov zahtjev. Nitko se drugi sasvim ne uklapa u taj postavljeni zahtjev. Neka majka ima desetoro djece, a svako dijete ima svoj vlastiti zahtjev. Jedan ne ispunjava drugoga. Ljubav je ljubav, a ipak svaki pojedini tok ljubavi drži svoje mjesto. Bez obzira koliko je mjesta zauzeto, uvijek ima još mjesta na raspolaganju. Imate srce bez kraja. Imate srce koje se može širiti, svoje srce koje je puno ljubavi.
Neke ljubavi samo djelomično uđu u vaše srce. Ipak, i ta je ljubav dragocjena. To može biti prema učitelju za kojeg do sad niste bili ni svjesni da ste ga voljeli, i volite tog učitelja jedinstveno. Sve to vrijeme, voljeli ste tog učitelja. U ono vam vrijeme taj učitelj nije bio drag, a sada znate da ga čuvate u ljubaznom sjećanju. Kako vrijeme prolazi, voljeni, otkrit ćete da ste voljeli sve, uključujući i one koje niste. Voljeli ste cijelo vrijeme. Tek naknadno ljubav utone u vaše srce. Kakva je zbirka likova bila u vašem životu. Sada se svakome od njih klanjate dok prolaze pred vama. I oni koji su vam se sviđali i oni s kojima ste se borili, sve ste ih voljeli. Oni su utkani u vaše srce. Svo ste vrijeme voljeli. Možete tako i sada krenuti sa znanjem da volite i volite svakoga. (Prevela: Daniela Knapić)