Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3691 Poput skupine visoko leteći zmajeva

HEAVEN # 3691 Poput skupine visoko leteći zmajeva

Bog je rekao:
Postoji ljubav koja premašuje razumijevanje. Sve nadilazi razumijevanje. Traženje razumijevanja je potraga za razumijevanjem ljubavi. Ne samo da želite ljubav. Želite je shvatiti kako umom tako i srcem. Um želi biti upućen u stvari. Ipak, um se ne može pridružiti sestrinstvu ljubavi. To može samo srce.
Srce ima članstvo u sestrinstvu ljubavi. S druge strane, um je duboko u mislima, a ne duboko u ljubavi. Pa ipak, um je sklon pokušajima razumijevanja ljubavi, pokušava je ocrtati, njome ovladati, postaviti joj pravila, razlučiti je, testirati, rastaviti je i utvrditi što ljubav čini postojanom.
Kako um bilo što razumije? On računa, a ipak ne može stići sve do cilja. Naravno, nema linije krajnjeg cilja za ljubav.
Što treba razumijeti o ljubavi? Bolje je voljeti nego razumjeti. To je bolje. Može li konačni um razumjeti Beskonačno? Srce ima prednost utoliko što je beskonačno. Njegov je doseg beskonačan. Nema granica za ljubav. Ipak, u svijetu, čini se kao da ljubav započinje i prestaje, pokrene se i stane. Objekti ljubavi mogu početi i prestati, ali nema zaustavljanja ljubavi. Um je u grozničavoj potjeri za ljubavlju, neukrotivom ljubavlju. Ljubav je svoj vlastiti slobodni agent. Ljubav pokriva sve. Ljubav nije izvjestitelj. Ljubav upija i vozi se tračnicama. Ljubav nije tumač. Ljubav je ona koja razumije, a ipak ljubav se ne trudi razumjeti. Ljubav nastoji proširiti svoju bezgraničnost i poseže kako bi stigla i došla do obala izvan sebe. Ljubav je neizbježna. Ona je svjetski putnik.
Um je više kao štreber. Um želi doći do zaključaka. Srce nikad ne želi zaljučiti. Srce je uvijek gore i ide prema naprijed i uzima druga srca sa sobom poput skupina visoko letećih zmajeva. Um je otočan. Um je površan.
Hajdemo se usaglasiti oko srca i uma. Neka um slijedi ljubav. Neka um dođe blizu iza ljubavi, a da joj opet ne bude na putu. Neka srce traži ljubav, a um bude zadovoljan. Neka se um sunča na suncu ljubavi. Neka se um opustiti na plaži ljubavi, a da ne pokušava doći joj u sredinu. Neka se um i srce susretnu u ljubavi i nikad se ne odvoje daleko jedno od drugog. Neka ljubav, koja nema drugog jezika osim sebe, ima zadnju riječ.
Neka vas ljubav potroši, a ne um. Ljubav je vječna i vođa je. Um je bjegunac koji bježi. Do kakvog um može doći razumijevanja ljubavi kad je ona izvan razumijevanja? A, ipak, um je inspektor ljubavi, analitičar, revizor ljubavi, procjenitelj prihoda ljubavi. Um stoji ljubavi na putu. U krvavoj je potrazi za ljubavlju, a nikad je doista ne uspijeva dostići. Um žuri, a ipak ne može pratiti.
Koja izmišljotina uma je razum? Um želi zamagliti ljubav. Želi zadržati ljubav u svojoj šaci. Želi zarobiti ljubav i dobiti njenu bit. Um ide klik, klik, a ipak ne može fotografirati ljubav. Samo leće ljubavi mogu sebe uslikati.
Ljubav je u srcu svega. Ljubav je u srcu svemira. Kad bi um imao srce, bio bi ljubav. Prema tome, um je detektiv, izviđač, progonitelj ljubavi, a ljubav sama jest. (Prevela: Daniela Knapić)