Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3634 Možda će trebati Heroj

HEAVEN # 3634 Možda će trebati Heroj

Bog je rekao:

Gdje god se nalazili i tko god bio s vama, vi ste Moji predstavnici. Svatko koga vidite u super-marketu, bez obzira koliko čudno izgleda, bez obzira što kupuje, bez obzira na izraz na njihovim licima, oni su agenti Neba baš kao i vi.

I onaj koga možda smatrate vašim najgorim neprijateljem je također Moj agent. Dakle, nema neprijatelja. Postoje samo predstavnici Mene, a Ja nikome nisam neprijatelj.

To što netko stane na vaše nožne prste ne čini ga neprijateljem.

To što vas netko nadjača ne čini ga neprijateljem.

Nitko nije neprijatelj, bez obzira što on misli, bez obzira što vi mislite, bez obzira što svijet govori.

On ili ona možda su u zabludi. Možda ste vi u zabludi. Sigurno jeste. Sigurno, ako ste bijesni, slijedili ste lažni trag prema dolje, zamišljenom stazom koja vodi do iskrivljenog pogleda ili čak i iskrivljenog djelovanja.

Onaj tko je ukrao od vas, što god to moglo biti, treba nešto od vas. On treba neko priznanje od vas. On treba nešto što nema, a to može biti razumijevanje. Ako se osjećate potlačeno, izgledi su da se i on osjeća tlačeno. Tko će okončati tu stezaljku koja vas oboje zateže? Tko će okončati tu bitku za prevlast? Nije li to ono oko čega se bitka vodi – oko toga tko će pobijediti?

Što je osvojeno, voljeni? Pustite neka drugi pobijedi. On će možda trebati pobjedu više od vas. Što je točno to što vam je potrebno kad imate Mene? Djelujte umjesto Mene. Što biste vi učinili? Kako biste mogli biti ne-darežljivi? Bili biste davanje.

Osoba koja vas uvrijedi možda ne zna da je Moj agent. Vi znate da ste Moji. Pa neka tako i bude. Progutajte svoj ponos. Progutajte osjećaj svoje pravednosti. Što će se dogoditi? Koje bilje ćete saditi? Što ćete sijati? Posadite ljubav. Posijte pokoje sjeme ljubavi. Uzdignite se više. Uzdignite se iznad gomile.

Nitko vam ne može oduzeti ono što je važno. Vi ste oni koji si to oduzimate. Želite poštovanje od drugoga, a ovdje sebe obeščašćujete oko bijednog ponosa. A ako ono što je ukradeno ima veliko značenje, ipak sebe ne smijete sramotiti jer je to isto kao obeščašćivati Mene. Vi ste Moj agent, i Mene predstavljate, ne lažno nego istinito.
Ja nikada nisam rekao, "zub za zub." Nikad nisam od vas tražio da se osvećujete, čak i ako uzvraćate samo u vašem srcu. Kada je vaše srce upleteno u percipiranu nepravdu, pronađite način kako da se situacija pravedno riješi. Morate promijeniti mehaniku. Morate stvoriti novu stazu. Morate otpustiti staro. To je vaš izbor. Nema drugog izbora. Ako želite otpustiti teške osjećaje, morate pustiti teškim osjećajima da odu.

Kada džentlmen pleše sa ženom i ona mu stane na nožne prste, kaže joj, "Oprostite." On to čini zato što je džentlmen. Zar je manje vrijedan ako kaže: "Oprostite," ili je više? Što je izgubio, a što dobio?

A što ste vi izgubili i što dobili kada ste dama ili gospodin? Nije nepošteno izbjeći ili okončati rat. To ne oslabljuje. To je jačanje. To je uzdizanje iznad situacije. To je raspršivanje situacije.

Svatko može napraviti vatru. Sve što je potrebno je šibica. Ali da se požar ugasi možda će biti potreban heroj. (Prevela: Daniela Knapić)