Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3632 Pepeljuga i princ

HEAVEN # 3632 Pepeljuga i princ

Bog je rekao:

Vi zamišljate prepreke. Naravno, možete i naletjeti na njih, ali, da niste imali pojam o preprekama - da li bi one postojale? Rupe mogu postojati, ali zar bi one trebale biti prepreke? Ipak, kada bi se rupa pojavila pred vama, mogli biste reći: "Oh, ne, prepreka na mom putu. Kakva gnjavaža."

Puno smo pričali o otpuštanju prošlosti. Danas ćemo razgovarati o jednoj drugoj vrsti otpuštanja. Sada ćemo govoriti o ostavljanju budućnosti, ili čak i sadašnjosti. Molim vas da otpustite ideju da nešto mora biti na neki određeni način koji vi zamislite.

Naravno, želite da vaš put bude bez zapreka. U tom slučaju, potvrđujte lak put, a ne onaj s zaprekama. Možda ste mislili da bi do mjesta na koje želite stići mogli doći u jednom danu, a ispalo je da vam treba sedam dana da stignete gdje želite, da li to treba biti problem? Morate li to pogoršati tako što tih šest dana vidite kao kašnjenje?

Da ste mislili da ćete imati jedan dan na plaži, a nekako se ispostavilo da ste ih imali sedam, to biste smatrali srećom.

Još jednom, otkriva se da su prepreke stanje uma, a ne stvarnost. Prepreke postoje, ali one postoje kad vi tako kažete. Ne može li život biti u redu, kako god izgledao?

Što ako kašnjenja svijet smatra divnima? Što bi bilo kada bi vam čestitali radi trajanja duljeg onog koje ste mislili postići? Što bi bilo kada bi se zadnji u utrci smatrao pobjednikom? Možda osjećate da je svijet okrenut naopako. Ipak, nije li vrijeme da život u svijetu promijeni svoje pretpostavke i okrene se naglavačke?

Dajte Mi jedan dobar razlog zašto da sve ostane isto, ili da sve ili bilo što ide po vašim predviđanjima ili sklonostima. Život nije neminovan zaključak. Život je takav kakav ispadne. Ako želite da vam život teče glatko, onda mu se maknite s puta. Nemojte biti prepreka. Nemojte prigovarati.

Rad se često smatra gnjavažom. Što kada bi se na posao gledalo kao na privilegiju, što zapravo i jest? Što ako biste na svoj posao gledali kao na povlasticu? Što kad biste gledali na sav svoj život kao na povlasticu? Zar se svijet ne bi promijenio? Ne bi li se vaš svijet promijenio?

Što je nesretnu Pepeljugu, koja je živjela u pepelu, učinilo da postane princeza? Princ ju je vidio onakvu kakva je ona bila, a ne onakvu kakvom ju je maćeha odredila da bude. Možda ćete reći da je Pepeljuga imala prednost u tome što joj je Dobra Vila dala haljinu kako bi izgledala kao princeza. Što ako su Pepeljugine misli bile njena Dobra Vila? Što bi bilo kad bi vaše misli bile vaša Dobra Vila i otkrile istinu o vama? Zar se vaši miševi misli ne bi pretvorili u kočijaše?

Princ nije spriječio Pepeljugu da postane princeza koja je ona uistinu bila. On je otpustio svjetovne misli. Nakon što je plesao s Pepeljugom, on nije imao popis onoga što traži od svoje buduće mladenke. Njegov jedini uvjet bio je da joj staklena cipelica pristaje. Moglo bi se reći da princ nije bio previše uznemiren. On je jednostavno želio pravu Pepeljugu.

Koliko ste vi nemirni? Koliko prihvaćate ili koliko odbijate? Maćeha i njezine dvije kćeri bile su stroge u tome kakav bi život morao biti. One su si čak posjekle stopala kako bi stala u cipelicu, ali, naravno, bez uspjeha.

Kako Pepeljuga tako i Princ prepustili su se . Pepeljuga je otpustila pepeo, a princ se riješio protokola i konvencija. Što ćete vi otpustiti?
(prevela: Daniela Knapić)