Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3575 Ocean koji ne poznaje nikakvu obalu

HEAVEN # 3575 Ocean koji ne poznaje nikakvu obalu

Bog reče:

Kiše dolaze i odlaze. Sunce izlazi i zalazi. I cvijeće raste, i vi rastete. Vi rastete svaki dan. Po kiši ili suncu, vi rastete. Kiša ili sunce, u bezbroj svjetova, život vam daje novi pogled i zato vi rastete na načine na koje nikad prije niste rasli. Može vam se činiti da vam se još jedan val života pojavio poput vjetrom propuhanih polja žita, a ipak, vi niste na sasvim istom mjestu gdje ste stajali prije ovog dana. Uistinu, samo val vas uopće ne bi mogao zanjihati.

U svijetu, vi ste biće koje raste. U svim uvjetima, vi rastete. Možete pobjeći. Možete se zatrčati naprijed. Možete skakati gore ili dolje. Ipak, svakog dana, još je jedan zarez (god) označen na deblu vašeg života na Zemlji.

Na Zemlji, vi niste biće koje ostaje isto i nikada se ne mijenja. Vi ste trajni cvijet koji stalno nastavlja cvjetati. Samo, vi ste više od višegodišnjeg. Vi ste uvijek u cvatu, dnevni ljiljan i noćna ruža i novi cvijet koji još nije u knjigama. Vi ste vječni u svijetu koji se pomiče i mijenja, danas je tu a sutra ga nema, jer -nije li se svijet mijenjao pred vašim vlastitim očima? Nije li tako da se svijet stalno mijenja? U plimi života tijek je nov i stopalo koje stavljate u struju je novo, i vi koji ste od svijeta ali ne potpuno u svijetu - novi ste, stalno se mijenjate u svijetu, a ipak vi, čak i za vrijeme svog života u svijetu, vi koji ste iz nepromjenjivog mjesta koje je beskonačno i vječno - to mjesto ide s vama gdje god se može činiti da jeste. I, tako, vi ste ono što ste uvijek bili, beskonačno nepromjenjivo biće koje izvodi svoje nestašluke u iluzornom svijetu.

Vi ste utemeljeni u Nebu. Bilo da ste usnuli ili budni na Zemlji, bilo da ste tvrdoglavi ili se prilagođavate, da li ste veseli ili tužni, Nebo je vaš temelj. Niste nahoče, voljeni, jer Ja se zauzimam za ono što je Moje i nikada vas neću ostaviti same, niti ću ikada odlutati od vas. Jedinstvo ne može skrenuti od Jedinstva, a Mi smo Jedinstvo, Vječno i Beskonačno.

Naša su se srca davno uputila zajedno, u smislu vremena onakvog kako se ono mjeri na Zemlji. U Nebeskim terminima, Mi smo rođeni zajedno u vodama vječnosti. Nikada nismo lutali i nikad nismo stali. Mi smo Jedno pa se tako može reći da smo bili zajedno u ne-mjestu zvanom Nebo, gdje se vrijeme čak i ne pretvara da postoji.

Ne možemo reći sat ili dan ili čak i eone, jer Vječnost ne dolazi u ratama. Voljeni, Mi ne možemo Vječnost dijeliti na kriške, u ovu stvar vremena koja se tako dobro vidi i mjeri na Zemlji, a ipak ne postoji. Najbolje što Mi možemo reći jest sada, a to znači između trenutaka, jer, nakon svega, Mi jesmo Vječnost. Kad bi Vječnost mogla biti vezana i zapečaćena, tada smo Mi vezani u Vječnosti, slobodni a ipak vezani, otvoreni a ipak zatvoreni. Mi plutamo na Oceanu Vječnosti. Mi naizgled ustajemo i hodamo uokolo, a ipak Mi smo uvijek ovdje, uronjeni u vodama ovog oceana koji ne poznaje obale.

Dakle, gdje ćemo Mi u Vječnosti? Nigdje, jer prostor kao ni vrijeme također ne postoji. Vječno Jedno, Mi putujemo samo u mašti, jer ljubav kao što je Naša je dovršena i potpuna i za ljubav nema mjesta gdje da putuje ili da ga napusti ili mu se vrati, pa tako, voljeni, tako voljeni MI JESMO. (Prevela: Daniela Knapić)