Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3574 Plesač na pozornici života

HEAVEN # 3574 Plesač na pozornici života

Bog reče:

Kako brzo prolaze dani života. Dani su dolazili, a sada su otišli i još jedno krdo dana čeka da se pojavi na horizontu. Vi okrećete stranice svog života jednu za drugom, i nekako se čini kao da se one skupljaju u ono što se, ponekad nježno, a ponekad ne, naziva vašim životom.

To što ste živi na Božjoj Zemlji predivna je stvar. Razmislite o tome. Poslani ste na Zemlju kao Moj izaslanik. To je izvanredno. Kakvi su izgledi za to? Želim se osigurati da vi znate kako vaše bivanje na Zemlji nije zasnovano na pokušajima i promašajima. Nije slučajno. To jest životna prilika, ali nije slučajno da imate svoje noge na Zemlji. Niti ste bez vašeg znanja došli u ovaj posjet, niste došli protiv svoje volje. Vi ste uskočili u tu priliku. Znali ste da je to prilika, i da je to vaša prilika koju trebate zgrabiti, pa ste se tako probili naprijed i spustili na Zemlju. Niste bili dovučeni. Bili ste pozvani i prihvatili ste, jer inače vi ne bi bili ovdje, na planetu zvanom Zemlja.

U svakom slučaju, vi ste ovdje s dijelom svog života iza vas i dijelom ispred vas. Hajdemo se veseliti! Bez obzira kojim ste ulicama išli, krivo ili ravno, veselimo se. Što da se tu drugo čini, nego smije svim spletkama koje se događaju na licu Zemlje? Tko bi mogao izmisliti priču sa zapletom poput ovoga u kojem ste vi? Kako bi bila ispričana, i kako biste je vi ispričali? Vi upravo sada glumite u priči.

Kakva priča! I kakav skup likova! Tko režira? Tko odabire uloge? Kakva produkcija! I kako sva slova „t“ dobiju crtice, a „i“ točke! Tko oslikava scenografiju i tko je mijenja i razmješta? I kako ste došli ovdje, u upravo ovu sapunicu ili komediju pogrešaka ili crtani film ili misterij ili akcijski triler ili dokumentarac? Nešto se događa, a vi u tome sudjelujete. Ne znate gdje sve to vodi i morate puno improvizirati i naizgled plesati na različite melodije.

Ponekad imate osjećaj da ste na pogrešnom setu, da ste trebali biti na nekoj drugoj pozornici. Mumljate svoje rečenice, ili ih izvikujete, ili ste postali nijemi. Pa, ipak, ovo je pozornica na kojoj jeste i ovo je uloga koju igrate. Lako je moguće da ono što vidite nije ono što ste dobili. Mnogo se toga događa iza kulisa. Vaš život nije samo ono što je na pozornici. Make-up i kostimi su sekundarni. Vi ste primarni. U stvari, vi ste možda u mnogim predstavama odjednom.

Možete biti zamijećeni ili ne. Ipak, sve vrijeme, vi idete pozornicom natrag i naprijed. Stojite. Hodate. Sjednete. Popušite cigaretu, ili zagrizete jabuku. Svejedno, vi ste značajni. Ne postoji nitko tko može uzeti vaše mjesto. Ne postoji nitko tko može igrati vašu ulogu tako dobro kao vi, jer ne postoji nitko na Zemlji ili bilo gdje drugdje baš takav kao vi. Vi niste usporedivi ni sa kim drugim.

Pa, ipak, uloga koju igrate može se promijeniti. Vi niste u njoj zaglavili. Ne možete promijeniti tko ste, a ipak možete promijeniti ulogu koju igrate. Možete izrasti u drugačiju ulogu. Možete promijeniti svoju pjesmu. Vaš život može postati mjuzikl. Vi već jeste plesač na pozornici života. (Prevela: Daniela Knapić)