Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2664 Sve Znanje Univerzuma

HEAVEN # 2664 Sve Znanje Univerzuma
Bog reče:
Sve znanje Univerzuma je u tebi. Sve znanje Stvaranja je u tebi. Sve znanje Apsoluta je u tebi. Sva moć Svega Što Jest u tebi je. Ti nisi ovo krhko biće koje misliš da jesi.
Naravno, sve znanje je u tebi. Pogledaj samo djela tvojeg tijela. Zna što treba učiniti, i kada i kako. Diše bez tvoje pažnje. Krv teče u dva pravca. Tijelo zna sve što treba činiti. Tijelo, koje je najmanje od tebe- najmanje od tebe u smislu o kojem Ja govorim- kako možeš zamisliti da ti, tvoja bit, zna manje?

Izvor svega znanja sadržan je u vama. Nalazi sa u svakoj vrpci DNK u vama. U tom fizičkom mnoštvu sadržano je Sve Što Jest. To je metafora za Sve Što jest. Vi ste Sve Što Jest, voljeni.

Ako je fizičko tijelo svjesnije no što ste vi, to je stoga što se ne uplićete toliko u tjelesna koliko u ostala područja života. Vi ne pozivate svoje tijelo na odgovornost. Ne činite tijelo ovisnim o vašim uputama. Manje-više, vi svom tijelu dopuštate da radi po svojem. Manje-više, svoje tijelo prepuštate njegovom vlastitom mehanizmu samo-održavanja. Vi svom tijelu ne kažete kada da diše ili gdje da smjesti kisik. Većim dijelom vi svoje tijelo prepuštate njegovim uređajima. Ne proračunavate za tijelo. Možda brojite kalorije, ali vi svom tijelu dopuštate da s njima čini što hoće. Manje-više vi ne kontrolirate tijelo koje obitavate. Znate da to ne možete.
Ipak, čini se kao da osjećate da sva ostala područja života bolje nadgledate. Polazite od pretpostavke da vi najbolje znate što bi vam život trebao dati, da to najbolje znate. Pokušavate izumiti život. Pokušavate mu šefovati, suprotstavljati mu se primjenjivati silu, kao da bi život trebao činiti po vašim postavkama i nikako drugačije.

Voljeni, sudjelovati u životu nije baš isto kao naređivati mu što da čini. Vi, koji u sebi imate izvor Svega Znanja, volite znati bolje od Izvora. Nekako ste se uvjerili da točno znate kakav bi vaš život trebao biti. Vaša uvjerenost dovodi vas do toga da se žalite, da ste nezadovoljni, nasilni, da se opirete, raspravljate, bunite, ratujete i, ponekad, imate velik osjećaj da ste bili uspješni u vođenju svog života a možda i svijeta oko sebe.
Mudrije je, voljeni, prihvatiti život onako kako dolazi. Ovo nije neka originalna misao, ali ne znači da je izvještačena čak i ako vas za nju uopće nije briga. Budite brižljivi i prihvatite događaje u svom životu, mnoge koje nisu pod vašom kontrolom. Nemojte, voljeni, zbog njih sebe ni hvaliti ni kuditi. Prihvatite ono što se mora prihvatiti. To ne znači da trebate leći i prepustiti se. Vaš posao u životu nije da budete poraženi, niti da bjesnite na život. Nemojte gaziti život. Popravite ono što možete, a ostalo ostavite. Nemojte se upetljati u detalje. Nemojte se zapetljavati ni u značenja događaja. Značenje je to da se život u danom trenutku tako pojavljuje.
To je način kako ste u životu slobodni. Slobodni ste prihvatiti što vam život uruči i ići dalje. Više ne trebate protestirati niti se raspravljati s životom. Volite život. Nemojte ga pretjerano štititi. Neka bude što jest, onakav kakav jest. Neka vaše želje za kretanjem naprijed vode vaš život dalje. To je način kako se oslobađate prošlosti.
(Prevela Daniela Knapić)