Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

Heaven #3711 Değişmeyi istemek

Heaven #3711 Değişmeyi istemek

Tanrı dedi ki:

Ulaşmadığım neresi var Benim? Mevcut olmadığım hangi kuytu söz konusu? Dahilinde var olmadığım tek bir molekül dahi yok. Lakin hala Benden şüphe ediliyor. Göz ardı ediliyorum; bazıları Beni eleştirirken çoğu Benim hasretimi çekiyor.

Çok geniş, güçlü omuzlarım var ama olan biten bir şeyden yada her şeyden neden Ben sorumlu tutulayım ki? Veya olup biten her şey neden farklı bir ışık altında, farklı bir açıdan görülemiyor? Ben dünyada denge yarattım; gerçekten. Güneşi, Ayı ve tüm o dönen gezegenleri yaratan Ben, niye sizin hayatınızda karmaşa yaratmaya tenezzül edeyim?

Dünyaya yönelik bağımlılık hali ortadan kalksaydı hiç kimse umutsuzluk, bıkkınlık içinde olmazdı. Böyle duygular içinde olmazdınız. Bağımlılığınız ortalıkta asılı kalırken, dünya zamanında vadesi olan bir şeyler de sürüklenip gitmekte, uzaklaşmaktadır. Kadın ve erkeklerin dans ettiği bir gösteride, sahnede olsaydınız eğer ritminizi kaybettiğiniz söylenirdi. Zamanın gerisinde kalmış durumdasınız. Bazı hallerde ise hayatın önüne geçip henüz olmamış şeyler için yas tutmak üzere zamanın önündesiniz. Zaman mevhumu, üzerinde anlaşmaya varılmış bir fantaziden ibaret olsa da şimdiki zamanda kalın siz.

Aslında, dünyada meydana gelmiş yada gelecek her şey -eğer ki bunlar gerçekten meydana geliyorlarsa- tam şu anda olmaktadır; öyleyse herhangi bir şey nasıl kaybolabilir ki?

Sizin gerçekten korktuğunuz şey kontrolü kaybetmektir. Kontrol elinizde olsun istersiniz. Fakat sizin dünya olayları üzerindeki kontrolünüz sadece bir sanıdır. Öte yandan düşünceleriniz her halükarda çok önemli bir rol oynamaktadır.

Düşünceleriniz, düşünme şekliniz, konuşma biçiminiz, dünyanın tezahürü üzerinde etkide bulunur. Kontrol çabanız ise geri teper canlarım. İstemediğiniz haller için ateşi körüklediğiniz zamanlar vardır. Bu; idrakınızı, bakış açınızı ve anlayışınızı olduğu haliyle tutmayı istediğiniz için böyledir. Değişmek için çok derin bir isteksizlik içinde olabilirsiniz. Bakış açınızı, anlayışınızı değiştirmek için derin bir isteksizlik içinde olabilirsiniz. Sorumluluk alma konusunda derin bir isteksizlik içinde olabilirsiniz.

Bazı çocuklarım kendilerini kurban olarak gördükleri bir dünyada gezinip dururlar. Bu adeta onların dünyayı görmek istedikleri hal gibidir. Kendilerini masum bir kurban olarak görmek isterler ve bu nedenle mağduriyet halini sürdürürler. Sorumluluk alamazlar. Kendilerini başkalarının ne yaptığıyla, başkalarının nasıl değişmesi gerektiğiyle meşgul eder, bunlarla alakadar olurlar; dolayısıyla kendilerinin değişmesi gerektiğine yönelik idrak noktasına varamazlar. Çocuklarım hayat topunu belirli bir şekilde sektirmeye devam ettikçe bu top da onlara belirli bir şekilde geri döner. Ve eğer onlar kendilerini ve dünyaya yönelik anlayışlarını değiştirmekte isteksizlerse incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri suçlamaya devam ederler. Kontrol etmek isteyenler çoğunlukla kontrol ediyorlar da; dünyaya yönelik olarak mağdur bir duruşları, kurban algıları olduğu için neticeler tercihleri yönünde olmuyor ve tekrar tekrar istemedikleri şeyleri kendilerine çekmiş, bunları elde etmiş oluyorlar. Bu kişiler kurban olmayı, kendilerini değiştirmekten daha çok istiyor olmalılar. Bir kurban nasıl da masumdur ama. Hiç bir sorumluluğu yoktur.

Kurban olmaya tövbe edin. Taşıdığınız yükü hafifletin. Kendinizi özgür kılın, başkalarını da. Dünyada gördükleriniz sizin kendi yansımanızdır. Eğer nasıl göründüğünüzü merak ediyorsanız dünyanızın aynasına bakın. Daha önce bakmayı istememiştiniz.

Burada tabii ki yetişkinlerden bahsediyorum, küçük çocuklardan değil.

Kendinize atfettiğiniz rolü değiştireceğinizi söylemekte bu kadar zor olan ne var? Bir durum için sadece ah vah etmeyi değil de onu gerçekten değiştirmeyi istiyorsanız bakış açınızı, algınızı, anlayışınızı değiştirin. Bu yapılabilir bir şeydir. Yapabilirsiniz. Eğer hayat olduğu haliyle bir yükse buna siz katkıda bulunmuştunuz. Düşünmekten hoşlandığınız denli masum değilsiniz.

Sorumluluk taşıyorsunuz. Sorumluluk duyun ki böylelikle kişisel dünyanızın yapısı değişsin, etrafınızdakiler de değişebilsin; böyledir bu.

Çeviren: Engin Zeyno Vural