Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

RAJ # 2633 U Božjem zagrljaju

RAJ # 2633 U Božjem zagrljaju,
Bog reče:
Umjesto što tako često mislite na ono zbog čega ste sobom nezadovoljni, hoćete li malo razmisliti o tome kako Mene činite sretnim? Niste mislili da ja nisam s vama zadovoljan, zar ne? Ja sam vrlo sretan s vama. Dobro je što ne vidim vašim očima, jer bih i Ja bio malodušan. Srećom, Ja vidim Svojim velikim očima ljubavi.
Kada gledam u vas, Ja vidim Ljudske Anđele, upletene u mreži svojih misli. Ali mrežu ne vidim. Vidim vas.
Kada te pogledam, vidim Ljudskog Anđela koji radi kako bi pronašao ili pronašla svoj izlaz iz labirinta. Ja labirint ne vidim. Vidim tebe.
Kada te gledam, sretan sam što te vidim. Svaki put kada te vidim, sretan sam. Naravno, Jesam.
Ja vidim vaše svjetlo, voljeni. I vi Moje srce ispunjavate neograničenom radošću. Što god da jeste u svojim najvišim i najnižim izdanjima, takvo je kakvo je. Vi ste oni koji vide najviše i najniže, Ja ne. Ja vas vidim u Istini Mojeg Svjetla bez svih onih ukrasa kojima vi posvećujete toliko vremena i energije.
Ja ne vjerujem u fikcije u koje vi vjerujete. Ja se ne vozim vlakom smrti (rollercoasterr-om) vaših priča. Za Moj ukus ta vožnja ima previše poskakivanja. Ja jednostavno vas i Istinu o vama nosim u Svojem srcu. Putujem Zemljom, ali nisam vezan za Zemlju. Niste ni vi, samo što to još niste zapravo shvatili. Vi možete otpustiti svoje priče. Ne morate u njih vjerovati. I vi se možete riješiti drame.
Dobro, ne morate se doslovno odreći drame. Samo je se ne morate tako grčevito držati. Vi ste onkraj bilo koje priče. Vaša priča ne čini vas vama. Ja sam ono što vas čini stvarnima. Nisam li to ranije rekao?
Ono što nazivate životnim stvarnostima – oh, moji, kako stvarne se one vama čine!- to su fantazije. Sva odvajanja od ljubavi na koja navaljujete, to su izmišljeni dijelovi vaših života. To su odvajanja od Istine. Vječna Ljubav je Istina vašeg života. Prečesto vi Vječnu Ljubav vidite kao beznadnu želju, iskonstruiranu želju, smatrate je željom koja se grčevito hvata života, kao da je nemoguća, kao da je pretjerana. Želio bih da Me više čujete. Ono što vi nazivate pustim željama o ljubavi i miru u svijetu Stvarnost je. To je zapravo život. To jest i to je sve što jest.
Život nije ono paperje kojem vi posvećujete toliko pažnje. Igrajte u predstavi, voljeni, samo nemojte u nju toliko vjerovati. To je predstava. To je samo jedan odvojak od Istine života. To je igra. Opet, svjestan Sam da vi i igre shvaćate vrlo ozbiljno. Mislite da se nešto doista dogodilo kada ste pobijedili ili izgubili. Bilo je i tučnjava oko dijeljenja karata u pokeru... Do kojih granica ide ludilo, draga Moja djeco. Dovoljno da vas nasmije, zar ne?
Pa, dakle, hajdemo se smijati zajedno. Hajdemo voljeti ovaj život koji vi tako ozbiljno shvaćate. Stavimo ga na njegovo mjesto i volimo ga i uživajmo u njemu i nemojmo njime biti opterećeni. Odbacite ideju tereta, kao što se ujutro rješavate svojih prekrivača. Samo odbacite terete i podignite se iz njih. Umjesto da vas dnevni događaju bacaju na sve strane, hoćete li se ljubazno vinuti do Mojeg srca i ostati ovdje u udobnosti Mog zagrljaja?
Vi to možete. Znam da možete. Možete se malo dulje zadržati u Mojem srcu. Ne morate dopustiti dnevnim događajima da za vas budu okršaji koji vašu budnu svjesnost odvlače od Mene i usmjeravaju je na razmišljanja o tome što će vam dan donijeti. Stavite Moju oznaku na vaš život. Vidite život na Moj način.
(Prevela Daniela Knapić)