Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

RAJ # 2632 Samo nastavi hodati

Reče Bog:
Ja poznajem srčane lomove koji te ponekad zadese kad ih namjanje očekuješ. Očekivani ili ne, oni bole. Ali čak i kad osjećaš da ti se srce lomi, znaš da nevolje prolaze i da je, relativno govoreći, tvoja najveća nevolja ona sadašnja. Čak i u trenutku kad te srce boli ti znaš da prividni uzrok doista nije tako strašan. Imao/la si već takve ili još gore boli i znaš da bi mnogi na svijetu bili sretni kada bi imali samo tvoje nevolje. Možda ono što ranjava tvoje srce i ne zavređuje svu pažnju i jad koje u to unosiš.
Da, lako je reći da to i nije toliko bitno. Lako je reći da će bol koju osjećaš u svom srcu proći.
Žao Mi je za svaku bol koju osjećate. Žao mi je što se prečesto čini da bol dolazi od onih koje najviše volite. Ne želim umanjivati značaj ovoga, voljeni, ali vam ipak moram reći da ste vi sami uzrok vlastite patnje.
Hoćete li sa sebe otresti vaš osjećaj jadikovanja? Hoćete li priznati da vi ne morate održavati bolne osjećaje koji se u vama vrte? Zar ne možete te osjećaje povrijeđenosti otpustiti sada? Osjećaji povrijeđenosti nazivaju se i teškim osjećajima i oni se teško podnose. Ja bih volio da ih se riješite. Osim ako vam je srcobolja draga, otpustite je. Ovo je već sljedeći trenutak.
Kada nosite prtljagu i ona postane teška- vi je spustite. Hoćete li pokušati odnositi se na isti takav način prema nevoljama?
Kada imate punu vreću smeća, lijepo je zavežete i stavljate u kontejner ili vani uz cestu. Zar ne možete isto učiniti i s vašim srcoboljama? Molim vas nemojte si zadržavati bol na srcu.

Kada pada kiša vi znate da će prestati. Ne morate žalovati zbog kiše. Niste željeli kišu, ali je ona ipak padala. Zato se sada posušite. Pokisnuti nije kraj svijeta, niti su to vaše srcobolje. I one nisu kraj vaše sreće. Vi ćete opet okusiti sreću. Kada vam se srce lomi i vi mislite da je srcobolja tema vašeg života, a zapravo je to sreća, za svo to vrijeme.
Dao sam vam miraz sreće. Ja za vas ne pakiram torbu žalostima.
Što ako je ta nesretna stvar koja se nedavno dogodila zapravo dobra stvar? Što ako ste čuli nešto što ste trebali čuti? Niste to željeli čuti, a ipak, dobro ili loše, to ipak može biti nešto što je za vas dobro da čujete. U najgorem vas slučaju spušta do mjesta silaska. Okretanje u drugom pravcu nije loša stvar. Duboka promjena u vašoj percepciji može za vas biti teška, a opet još uvijek može biti dobra.
Vi otkrivate od kakvog ste kova sastavljeni. Sazdani ste od jačeg materijala no što ste mislili. Kralježnica vam je ojačala. Kad otpustite svoj osjećaj žalosti, znati ćete da ste se popeli na planinu. Bili ste u dolini. Sada se možete popeti na jednu drugu planinu i podići se do višeg vrha, odakle možete vidjeti dalje i jasnije.
Zapravo ste dobro. Naravno, vaši su vam osjećaji vrlo važni, ali raspon u kojem vi dopuštate da vam vaši osjećaji budu bitni nije nužan. Zadržavati osjećaje koji oštećuju vas ili nekoga drugoga svakako nije ono što želite.
Često je u životu prava stvar koju trebate učiniti jednostavno slegnuti ramenima i nastaviti hodati.
Translated by Daniela Knapić