Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 1788 De Ingang, 27 september 2005

HEMEL # 1788 De Ingang, 27 september 2005

God zei:

Wat is het dat je denkt dat je mist? Wat is het dat je denkt dat je niet hebt en dat je moet hebben? Wat is dit ontwijkende geluk dat je zoekt? Het is precies bij je vingertoppen. Het lijkt jou te plagen. Het wenkt jou vanuit elke hoek. Het laat zichzelf nog niet overvallen. Zo lang als je streeft naar geluk in de wereld, zal het jou ontsnappen. Of het kan jou voor eventjes opzoeken, net genoeg zodat je er om zal rouwen als het weg danst. Geluk aan de buitenkant duurt maar even.

Je hebt je spurten van geluk gehad veroorzaakt door sommige gebeurtenissen of vriendelijkheid van de buitenkant, op dezelfde manier als dat je teleurstelling of verdriet hebt gehad. Ze bezoeken jou, leggen hun eieren zoals het was, en ze laten het aan jou om op te ruimen.

De wereld daar buiten is de voorbode van geluk, maar het geluk dat het geeft is kortlevend. Alles in de wereld blijft veranderen, en daarom kan er niet aan vastgehouden worden. Gebeurtenissen in de wereld zijn glad. En jij bent een voorstander van vreugde van de wereld.

Permanent geluk ligt binnen in jou. Je kan niet op de wereld rekenen daarvoor. Ga naar binnen in de diepe bron om te drinken. Dompel erin. Dompel er genoeg in, en je bent verzadigt. Deze bron, ondanks jouw waarneming, valt nooit droog. Geluk van de wereld is net als een verzonnen spot. De geister van geluk ligt binnen in jou.

Gebeurtenissen in de wereld zijn niet jouw maaksel. Noch zijn ze jouw ondergang. Hoe de wereld jou behandelt is een ding. Hoe je jezelf behandelt is iets anders. Je bent niet bedoelt om het schip in de storm te zijn. Jij bent niet stuurloos. Je kan recht vooruit zeilen.

De ultieme weg naar geluk is om het te geven. Dat is de ingang. Denk aan jezelf en aan wat je wilt wordt miniem, en jij bent voor Grootheid. Om jezelf te vinden, moet je jezelf verlaten. Je verlaat jezelf in de zin dat je laat gaan. Laat die zoektocht gaan. Laat de wanhoop gaan. Vind blijdschap in niet zoveel aan jezelf denken en wat je ziet als gebrek. Begin meer te geven, en blijdschap zal aan je voeten vallen. Wanneer jij niet kijkt, zal blijdschap jou aan alle kanten omringen.

Wanneer je op iets focust, een soort project, vergeet je jezelf. wanneer je terugkomt naar je gedachten over jezelf, herken je dat je gelukkig was. Je was gelukkig toen je niet aan jezelf dacht.

Dat is waarom het zo goed is om aan Mij te denken en aan wat jij kan doen voor Mij. Het trekt jouw aandacht af van de zere teen van het leven. Het trekt jouw aandacht terug naar de Vastheid, wat jouw natuurlijke verblijfplaats is.

Focus op alles maar jezelf.

Focus uitstekend op alles maar jezelf zal jou naar Vastheid brengen. Naai een jurk of verbouw een auto, en je aandacht is van jezelf weg. Begeer om Mij te dienen, en jouw aandacht is op Vastheid. Focus op Mij, en de wereld komt in een grotere focus, geliefden, en je zult grotere blijdschap erin vinden.

Laat je doelen eventjes ontsnappen. Wees Godgeconcentreerd. Streef namens Mij, en je zal het belang van de wereld in je hart hebben. Streef voor jezelf, en je kan slagen, maar dan? Succes brengt jou niet genoeg blijdschap brengen en niet lang genoeg.

Laat je innerlijke blijdschap van binnen naar de oppervlakte komen. Laat het. Sta het toe. Je hoeft het niet te hebben. Laat je noodzaak ervoor gaan. Wanneer je het doet, geluk zal binnen in jou opwellen. De meer jij het niet hoeft te hebben, de meer het jou zal herkennen.

Wat een frisse gedachte, dat je niet afhankelijk bent van naderend geluk. wat een openbaring is het dat je onafhankelijk er van bent. Je kan gelukkig zijn, zoals het was, zonder geluk. Je kan gelukkiger zijn met geluk die van uit jou stroomt dan dat er geluk naar binnen stroomt, dus de schenker van geluk.