Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 2253 Heb Lief en Dien, Heb Lief en Dien 25 Januari 2

HEMEL # 2253 Heb Lief en Dien, Heb Lief en Dien 25 Januari 25, 2007

Heavenletters™ ,brengt de Aarde dichter bij de Hemel.
HEMEL is hier om elke ziel op aarde te bereiken en weer bewust wordt:
* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God *
* Vrede op aarde *

God brengt ons altijd dichter bij Hem.

God zei:

Jouw behoeften zijn niet belangrijker dan die van iemand anders. Wat je nodig hebt, is eenvoudigweg wat je waarneemt. Niemand moet jouw behoeften vervullen. Natuurlijk, toen je een baby was, was dat nodig, maar dat is nu niet meer zo.

Wanneer een behoefte hebt, vul ze in. Dit is toch wel anders. Je bent op de Aarde om die te vervullen. Het is niet omdat jij er bent, dat je anderen die opdracht moet geven. hoe groter je hart,hoe groter je begrip van het leven is, hoe meer je zal verlangen om te dienen. Het is zo eenvoudig. Je zal verlangen om te dienen. Je zal niet vragen om gediend te worden. Als iemand jou wil dienen, zal je zeggen: Dank je, en niet langer verwachten dat ze jou opnieuw zullen dienen.

Weet je dat ik iedereen opdrachten geef? Ik dien. Ik dien jou. Ik dien met een vol hart. Ik gaf je het hele universum als speelgoed. Ik goot een hele zak knikkers uit, en je kan pakken welke je zelf wenst. Mijn advies aan jou, is dat je lief hebt en dat je dient, maar ik zal je er niet op aankijken. Ik hou van je, ongeacht wat je wel of niet doet. Ik heb gewoon lief. En dat is waar je naartoe groeit, eenvoudigweg liefhebben. Niet op een ingewikkelde manier, maar heel eenvoudig. Eenvoudige liefde, is Eenheid van Liefde. Het is niet gesplitst. Het is gewoon, de liefde, die zich amuseert, overal terecht komt, niet echt een prijs, niet echt gelijk wat, helemaal gevend, gehele vrijheid gevend. En toch is het niet alsof jij iemand bent, die zomaar vrijelijk geeft. Vrijheid is er , en jij laat het toe.

Je weet dat de vrijheid van een ander niet door jou moet worden weggenomen. Liefde is van jou, om te geven, en vrijheid is voor jou, om ermee in te stemmen. Je bezit vrijheid niet meer dan je liefde bezit of gelijk wie je van houdt.

Liefde is het tegenovergestelde van bezit.

Laat leven zijn weg gaan. Laat liefde zijn. Heb toch lief. Trek je van liefde niet terug, om redenen die door je gedachten zeggen. Je geest zal met je debatteren. Het houdt van een argument, terwijl je hart enkel van liefde houdt. Je hart ruziet niet met liefde. Het rijst er naar op.

Je geest zal zijn ding doen, maar je moet de uitbarstingen van je geest niet zoveel respecteren. Respecteer je hart meer. Het is je hart niet dat neemt. Jouw hart geeft. Het is alleen je geest die je hart influistert dat het zou moeten pakken en heel goed vasthouden, alsof liefde een product was, meer dan het even zelf. Je hart is onschuldig. Je geest is slim, maar slim wil niet zeggen wijs.

Het is wijs om liefde te laten zijn wat het is. Het is wijs om liefde in je hart te verankeren en niet om het in iemand anders hart te ankeren. Niemand moet van je houden, geliefden. Niemand hoeft je aandacht te geven.

Niemand is jou iets verplicht. Dit is een goeie gedachte om naar te leven, omdat het je bevrijdt, en het bevrijd iedereen. Niemand hoeft jou iets. Liefde is niet een manier om terug te betalen. Het is geen rekening, die je moet ophalen.

Liefde is ook geen voorwendsel.

Liefde is een grootse vrijheid, die jij hebt. Je hebt de vrijheid om lief te hebben. En anderen hebben dezelfde vrijheid. Ze zijn ook vrij om niet lief te hebben, of jou niet lief te hebben. Ongeacht hoeveel liefde jij gegeven hebt, niemand is jou iets verplicht.

Heb je dan niet in het verleden gevoeld dat iemand je iets verplicht was? Nu weet je beter. Iets verplicht zijn aan iemand, is een concept van de geest. Liefde is een paard van een ander kleur, en liefde behoort het hart toe, dat vrij is, om te gaan waar het gaat. Eis die vrijheid op.

Vertaald door Leen Joseph.

Copyright © 1999-2006 Heavenletters™
Heavenletters™ -- Mensen helpen dichter bij God en Hun Eigen Hart te komen
Gloria Wendroff, Stichtster
The Godwriting™ International Society of Heaven
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels [at] heavenletters [dot] org
Bezoek www.heavenletters.org