Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

Вие Израствате в Самодостатъчност

Райско писмо #2558, публикувано на 26.11.2007

Бог каза:

Казвате, че искате да сте свободни от привързаност, и все пак имате склонност да гледате на загубата на привързаност като на загуба, докато, разбира се, тя е печалба. Това, което печелите, е свобода. Това, което губите, са връзки. Вие сте склонни да свързвате връзките с любовта. С оттеглянето на привързаността, вие печелите любов. Вие губите бедността. Не е ли добре да загубите подобно нещо?

Зависимостта не е нещо, което да се желае. Когато сте зависими от любовта на някого, вие не сте свободни. Вие сте, вързани, свързани, подчинени на една възприета нужда, сякаш животът ви зависи от нечие внимание и привързаност към вас. Независимо от това какво чувствате, другите не са вашата линия на живота.

Може да побързате да кажете, „Аз съм вашата линия на живота.” Разбира се, можете да разчитате на мен, все пак сега израствате до разбирането колко много аз съм вас. Вие израствате в посока на Само-достатъчност. Аз съм вашият Другар. Аз съм вашата Мисъл. Скоро ще живеете в Единството, за което сега само говорите. Скоро ще познаете Единството, което сте. Няма да се чувствате толкова зависими дори и от Моето внимание към вас. Винаги ще го имате, все пак всяка възприета дистанция между Нас ще избледнее. Няма да чувате ехо от гласа Ми от някоя планина, повече от колкото ще Mе чувате да избухвам в собственото ви сърце. Макар че съм навсякъде, ще видите, че Аз не съществувам извън вас. Вие и Аз ще сме Едно от всеки ъгъл, където и да срежете.

Да, Мои Единствени, вие се страхувате и от Единството като от загуба, сякаш би било самотно да сте Едни. Скъпи Мои, самотно е да сте далеч от Единството. С Единството вие не губите, освен ако не наричате освобождаването от невежеството загуба. Да, наиситна, вие ще заубите невежеството, което е само състояние на ума. Вие ще спечелите Божество, което е състояние на Истината.

Мислите ли, че губите петаче, когато печелите долар?

Вие познахе достатъчно самота, възлюбени. Самотата беше неизменното ви знание, че нещо липсва. Това, което наистина липсваше, е пълното ви знание и приемане на Единството. Ако искате Всичко, Единството е пътят.

Сега, разбира се, е ясно, че не можете просто да отидете и да сграбчите Единството. Вие вече го имате и просто реализацията трябва да ви достигне. Тя сама ще дойде при вас. Вие може да я желаете. Може да сте с разтворени обятия, когато пристигне. Реализацията може да дойде бавно или да дойде като светкавица. Това, което е сигурно е, че ще дойде. Вие ще се слеете в Единството. Вашата реализация ще срещне себе си и вие ще бъдете завършени в Единството.

Не мислете, че имате зрелищна потребност от Единство, която трябва да бъде удовлетворена на всяка цена. Не е необходимо да се нуждаете отчаяно от Единството. То не е нещо, от което да се нуждаете отчаяно. Единството е готово за вас, и все пак вие не можете да заповядате на знанието си да скочи по ваша заповед. Знанието не може да бъде командвано. Е, разбира се, вие можете да се наклоните към него. Можете да го поканите. Можете да го желаете. Желайте пълно знание, така катко желаете слънцето да изгрее всяка сутрин. Желайте го с пълното съзнание, че то е на път и ще дойде.

Всичко е приведено в движение. Това пълно знание за Единството, за което толкова копнеете, е на път. То следва определеното му разписание. Разбира се, в същото време, то може да хване по-ранен влак. Бъдете готови всеки миг. Бъдете готови за Единството сега.

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2007
Превод: Ваня Тонева