Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

Свободен като птица

Райско писмо #2548, публикувано на 16.11.2007

Бог каза:

Може да сте си мислили, че животът е само за натрупване, докато животът е винаги за освобождаването. Дайте път на живота. Подарете всичко, което държите за себе си. Отвикнете от собствеността си. Вие не сте своята собственост. Вие сте толкова повече. Изпитвайте радост от това, което преминава през ръцете ви. Задържането не е удоволствие, защото вие сте този, когото задържате като затворник.

Освободете се от идеята за собствеността. Тя е една грешка. Всичко е собственост на всички, затова нищо не се притежава.

Притежанието разделя. Непритежанието събира. Вие имате свободна воля, когато не притежавате. Когато притежавате, зависимостта от материалното отнема свободната ви воля. Може да мислите, че живеете сами или само за себе си, но сте осиновили кушетка, стол, кухня, басейн. Възприели сте един начин на живот, който може да ви спира.

Грижете се добре за това, което е ваша грижа. Забърсвайте праха от мебелите и ги благословете, но да ги притежавате? Не, защото тогава те притежават вас.

Не е ли казано, че полагате съкровищата си горе в Рая? Възлюбени, ясно е, че не можете да вземете това маслено платно със себе си.

Което не можете да вземете със себе си, не ви е нужно сега. Не трябва да го имате по-късно. Не трябва да го имате изобщо. Можете да преминете през един музей, да оставите всички картини там и да ги притежавате всичките. Животът се намира в ума ви, възлюбени. Вие притежавате мислите и чувствата си.

Не, че не трябва да имате никакви вещи. Вашата зависимост от тях е, което не трябва да имате. Те не трябва да означават толкова много за вас. Не трябва да ви спират. Не трябва да ви задържат на едно място.

Притежанието на неща е склонно да ви държи на едно място. Собствеността ви пречи. Тя ви вързват като слон. Бъдете развързани.

Онякога молите да сте свободни като птица. Птиците не носят нищо със себе си, или може би един червей или клечица-две. Изграждат гнездо и после го напускат, без да поглеждат назад. Птиците не милят: „Ох, прекрасното ми гнездо. Яйцата ми бяха излюпени там. Как мога да го напусна?” Птиците трябва да изградят гнездо и после трябва да го напуснат.

Сега трябва да означава сега, не миналото, не бъдещето. Сега е сега.

С какво искате да бъдете запомнени? С ориенталския си килим? С цвета на дневната си? Марковите обувки, които сте си купили? Вие знаете много добре, възлюбени. Вие знаете много добре.

На първо място стойте настрана от привързването. Ако трябва да се чувствате привързани към нещо, тогава бъдете привързани към Мен. Аз никога няма да ви подведа. Аз ще ви отведа до зелени пасища. Ще ви отведа надалеч от онова, което мислите, че притежавате и тогава ще притежавате Вселената.

Колкото повече притежавате, толкова повече притежавате. Колкото повече събирате, толкова повече събирате.

Колкото повече се освобождавате от собствености, толкова повече се освобождавате от завист и недоволство. Не знаехте ли, че да се държи, е да се държи? Като се държите за материална собственост, така вие се държите за недоволството. Има паралел. С всичко, което подарявате, спечелвате себе си.

И после вие ще подарите дори себе си, навлеченото аз, малкото аз, и след това ще спечелите Величието, което трябва да бъдете и което вече сте. Вие наистина ще узнаете всичко, което сте, веднага след като останките, които сте мислили за съкровище спрат да ви притежават.

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2007

Превод: Ваня Тонева