Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

Съвет за даването на съвети

Райско писмо #2455, публикувано на 15.08.2007

Бог каза:

Несъгласието не трябва да е неприятно.

Точно както един човек обича една храна, а друг обича друга, какъв е спорът? Няма такъв. Различия в мненията и различия в опита са съвършено позволими.

По същия начин един може да има мисъл, различна от тази на другия. Какво толкова? Никой не е казал, че трябва да има съгласие, за да е приятно. Бъдете съгласни за свободния избор.

Вие със сигурност не вярвате, че е ваша работа да месите в живота на другите? Със сигурност вие не се смятате за такъв експерт в живота, че да молите някой друг да прави каквото вие кажете?

Позволете на хората да допускат своите собствени грешки, ако е необходимо, нека бъдат грешки. Това, което е грешка за вас, може да е правилно за друг. Относителният свят не е абсолютен. Той е относителен.

Всичко, което човек може да направи, е да следва собственото си сърце. Той не може да следва вашето. Вие не винаги успявате в следването на собственото си сърце. Какво има в живота, възлюбени, което трябва да бъде правилно или обозначено като правилно? Що за преценка е тази?

Да изразявате мнението си е едно. Да изразявате мнението си за да се придържат към него е друго.

Това, което изглежда препоръчително днес, може да не е такова утре.

Вие носите различни дрехи през зимата в сравнение с лятото. Това, което е правилно през зимата, не е правилно през лятото.

Всеки човек на Земята е свободен да живее своя собствен живот. Той даже е свободен да допуска собствените си грешки. Вие може да не знаете какво е грешка и какво не. Но вие, възлюбени, винаги грешите в опитите си да управлявате нечий чужд живот.

Вие не можете да предскажете какво е правилно действие за друг. Даже не се и опитвайте. Грижете се, без да се намесвате. Изпращайте добрите си пожелания. Добрите пожелания обикновено работят по-добре от съветите.

Има безкрайност от възможности за избор за всеки.

Това, което вие виждате като практичен избор, не винаги е практично. Това, което вие смятате за непрактичен избор, може да е по-практично. Всички мечти може да не изглеждат практични за вас, и все пак мечтите наистина се сбъдват. По-добре да станете артист, от колкото да се огорчавате от друга работа. По-добре да опитате един желан курс на действие, от колкото да го пренебрегвате. Нека вашето собствено сърце се обажда в живота. Доказателството е повече от десерта. Дали сте успели в очите на света не е толкова важно, колкото да следвате сърцето си. Когато имате дълбоко желание, следвайте го. Вижте до къде ще ви отведе. В противен случай как ще узнаете?

Ако нещо се окаже погрешно развитие, ами тогава можете да поемете по друг път. Какво е изгубено? Вие не сте изгубили пътя си. Вие го намирате. Как можете да бъдете бейзболен играч, освен ако не пробвате ръката си в бейзбола? Да започнете нещо е велико. Да го завършите може също да бъде такова, и така, вие опитвате, и така вие откривате. Обикновено вие не можете да повярвате на някой за това. Няма начин да знаете къде ще ви отведе следващата ви стъпка. Стъпките трябва да се правят. Не може само да се мисли за тях. Те трябва да бъдат направени.

Обичайте собствения си живот и курса, който той поема. Обичайте да правите своя собствен избор. И насърчавайте другите да правят своя собствен избор, защото изборът за правене е техен.

Ако някой шие рокля, нека той избере копчетата.

Ако някой боядисва стаята си, нека той избере цвета. И ако след това не харесва цвета, който е избрал, може да я пребоядиса, или може би ще започне да я харесва, или може би това няма значение. Това, което има значение е свободата – не толкова самият избор.

Heavenletters™
Copyright@ 1999-2007
Превод: Ваня Тонева