Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1871 Eenheid van het Hart, 19 december 2005

HEMEL #1871 Eenheid van het Hart, 19 december 2005

God zei:

Ik ben God, en jij bezit Godheid in jou. met”jou” refereer Ik aan deze individualiteit waar jij zo erg in geloof. Deze “jou” is de triptrap van kleine voeten. Jouw individualiteit is een verzonnen verhaal. Wanneer alles is gezegd en gedaan, is het niet waar, want al het relativerende leven is een illusie.

Wanneer jij een goede roman leest, is het alsof het niet waar is. Voor de karakers in de roman, is het alsof het waar is. Alsof het waar is, is niet hetzelfde als waar zijn. Waar aan het leven is niet hetzelfde als de Waarheid. Alleen Waarheid is Waarheid. En de aarheid is: Jij bestaat niet als een apart Wezen.

Het lijkt er toch op alsof jij dat doet. Het kan alles lijken wat jij wilt, maar lijken en Zijn is niet hetzelfde.

Jij voelt je verpletterd om te beschouwen dat jouw individualiteit niet bonafide is. Natuurlijk, het is een bonafide individualiteit, maar dit is niet de Waarheid. Waarheid is vreemder dan fictie, en de waarheid is dat jij liever een universaliteit bent dan een individuvaliditeit.

Ego is misschien de brug tussen het individueel en de Eenheid. Het land waar de brug op is wordt de Aarde genoemd. Beschouw de Aarde een jachtgebied, en waar jij op jaagt is de Waarheid. Natuurlijk zoek jij voor een doel in jouw Aardse leven. Ik, God, ben de bedoeling. Ik ben jouw bedoeling. Wanneer alle lagen van jouw verwijderd zijn, BEN IK. Wanneer alles is gezegd en gedaan, hier, BEN IK.

Is de dop van een amandel de amandel zelf? Het is alleen de dop. De gehele amandel ligt binnen in de dop. De dop is alleen een laag. Jij draagt lagen van veel kleuren, maar jij bent niet de lagen die jij draagt. En jij bent niet de verhalen die jij verteld. Binnen de verhalen ligt de Waarheid van jou, en de Waarheid van jou is hetzelfde als de Waarheid van Mij.

Het is prima om aan Mij te denken als een Grote God in de Lucht die jij kan bewonderen of ontzag voor heb. Het is prima om te denken aan iets groters dan jouw individualiteit. Jij weet dat er iets groters is. Dat is een goed iets om te weten. Gauw zul jij herkennen dat dezelfde Grootheid ligt binnenin jouw hart. Jouw hart is de essentie van jou. Natuurlijk, Ik verblijf overal binnenin jou. Beschouw dat jouw hart Mijn startplaats is. Ik ben overal binnen en buiten van de ingebeelde “jou”. Op hetzelfde moment bezet Ik jouw hart. Jouw jart is net al seen zoete amandel binnenin een zoete amandel.

Jouw hart is meer dan het lichamelijke hart. Natuurlijk, is het zo. Het moet zo zijn. Het lichamelijke is een illusie, toch de pit van jouw hart is de Waarheid. Jij hebt een ziel, en, voor eventjes, is het gehuisd in jouw hart, dit hart van harten.

Jouw hart is als een vlinder. Het is lichter dan een vlinder.

Jullie hart zingt een prachtig lied. Jullie hart zingt een solo, geliefden. Niet dat jullie alleen zingen, maar er is Een Lied om alleen te zingen, een Liefdes Lied, een aria van de liefde, Een Hart, Eenhartigheid, Een noot voor de hele wereld om te horen. Luister. Hoor het nu. Mijn hart slaat in die van jou. Jij hoort niet jouw slag maar die Ene die de Mijne is, en daarom die van jouw. “Mijne” en “jouw” zijn woorden, en woorden zijn verzonnen, maar Onze Eenheid van het Hart is waar.