Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1844 Wat is het nut van ongebruikte liefde? 22 novemb

HEMEL #1844 Wat is het nut van ongebruikte liefde? 22 november 2005

God zei:

Wanneer jij weet dat de Hemel er is, en dat Ik God ben, waarom zou jij dan door iets totaal op zijn? Een schot met een katapult mag een reus stoppen, maar wat kan de Hemel beletten en wat kan Mij beletten? Een kernbom kan dat niet. De beproevingen van jouw dagen kunnen dat niet. De grootste angsten kunnen dat niet.

Jij raakt op omdat voor eventjes jij denkt dat er iets op het spel staat. Niets staat op het spel, geliefden, alleen jouw gemoedsgesteldheid.

Jij weet vaak niet eens de namen van jouw angsten, toch verbindt jij je met ze. Naamloos, voeg jij ze aan jouw handtekening. Jouw hand beeft als jij schrijft, en ongenoemde angst zet zijn naam eronder. Wat ook het is waar jij bang voor bent dat zal gebeuren, de angst waar jij mee zwaait is angstiger.

Denk jij dat jij verplicht bent om angstig te zijn, dat het jouw verantwoordelijkheid is? Dan kun je een waakhond worden. Jij kunt verliezen wat niet van jou is om te houden. Jij vreest dat jij jouw geld kan verliezen, maar geld heeft niet jouw naam erop. Jouw angst dat jouw gras kan opdrogen; het is een illusie om te zeggen dat het gras in jouw voortuin van jou is. Het gras dat groeit of opdroogt is helemaal niet van jou. Er is geen bezit dat van jou is. Jouw lichaam is het niet. Al de schatten van de wereld zijn aan jou geleend. Een lening is een tijdelijk cadeau. Vroeger of later geef je het terug. Wanneer het aankomt op bezittingen in de wereld, weet jij al dat eens jij ze door moet geven.

Pin jezelf niet vast op alles dat tijdelijk is. Heb jij niet gezworen om bezittingen te dienen, voor ze te zorgen, een oog op ze te houden, op ze passen alsof ze van jou waren?

Er is een ding op Aarde waartoe jij verplicht bent, en dat is om lief te hebben. Jij bent daartoe verplicht omdat liefde inherent is aan jou. Net zoals jij lengte hebt zodat jij op kan staan, heb jij liefde zodat jij het kan gebruiken. Wat is het nut van ongebruikte liefde?

Er is niet zoals liefde. Laat jouw liefde schijnen op de manier waarop jij jouw meubels doet. Laat jouw hart schijnen.

Angst wijkt af van liefde. Angst zijn vervelende vliegen, toch vliegen houden jou niet af om te gaan waar jij wilt. Angsten, groot en klein, kunnen op jou landen, maar zij hoeven niet te blijven. Eigenlijk, zijn er geen kleine angsten, want alle angsten blazen zich op tot ze groot zijn. Ze zijn enorme schaduwen die jouw zicht blokkeren. Een schaduw kan op jou neervallen, maar dat betekent niet dat het jou kan ondermijnen. Angst hoeft niet een aanslag te plegen op jou.

Jij zegt dat jij geen angsten wilt, en toch klamp jij je aan ze vast.

Algemeen besef en door angsten gebonden zijn is niet hetzelfde. Wees verstandig als je een straat oversteekt, maar ieder klein ding waar jij angstig voor bent is een stand-in van angst. Angst herinnert zichzelf aan jou op wat voor manier het kan.

Genoeg van angst, die opgeblazen draak. Laten Wij praten over liefde, een wit paard dat aan komt galopperen vanuit het westen en jou redt van jouw angst. Besteed aan liefde de aandacht die jij aan angst hebt besteed.

Wanneer een angst opkomt, keer jouw aandacht naar liefde. Wanneer een probleem zich voordoet, keer jouw aandacht naar liefde. Wanneer iets gebeurt, keer jouw aandacht naar liefde.

De Hemel bestaat, en jij hebt een God van Liefde. Wat anders moet je weten dan liefde? Wat anders is er om te hebben en te geven? Wat anders is er voor jou om te zien?