Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1838 Hij die binnenin Jou Verblijft, 16 November 2005

HEMEL #1838 Hij die binnenin Jou Verblijft, 16 November 2005

God zei:

Jij zou heel graag jouw lot willen weten. Jij zou graag willen weten waarvoor jij geboren bent. Ik vertel het jou in veel manieren elke dag. Jij werd geboren om belangrijk te zijn, en dat betekent om lief te hebben. Dit is waarvoor jij geboren bent.

Het enige dat jij hoeft te doen om belangrijk te zijn, is om jouw Belangrijkheid te onthullen. Als jij niet jouw Belangrijkheid zelf kunt zien, dan onthul andermans Belangrijkheid voor hun. Misschien is dat jouw Belangrijkheid. Oh geliefden, laat het zo zijn om belangrijk te zijn.

Jij hebt zoveel mededogen voor allen die in verre landen die lijken door het leven verwoest zijn. En toch om jou heen, misschien in jouw eigen huis, zijn er mensen die naar een klein glimpje van liefde verlangen. Er zijn verwilderde harten, die hunkeren naar een woord van liefde. Er zijn harten die schijnbaar van steen geworden zijn. Omdat hun noodzaak voor liefde is bevroren, zij, het meest van allen, hebben een vriendelijk woord of blik van jou nodig.

Jij weet niet waar enig woord of kleine daad van jou begint of eindigt. Jij weet niet de bestemming van jouw woorden of van jouw liefde. Wees verzekerd, ieder woord, gedachte, actie van jou weerklinkt over de hele wereld. Het kan nooit stoppen. Het kan door de hele Eeuwigheid gaan. Jouw niveau van bewustzijn heeft een effect op alles. Het heeft een effect op jou. Het beroert de wereld.

Jij bent door niets gebonden. Jij bent niet eens gebonden door jouw niveau van bewustzijn. Jouw niveau van bewustzijn is niet een albatros die jij om jouw nek draagt. Jouw niveau van bewustzijn is afhankelijk van jou en jouw interpretatie ervan. Zelfrealisatie is Zelfrealisatie. Het is niet een medaille die op jou gespeld is. Het is niet een fortuin die in een ver afgelegen land gevonden is. Het is op dit moment van jou, en het is aan jou om te geven.

Zelfs als jij je nu voelt alsof jij aan de voet van een berg staat, kun je beginnen met klimmen. Niemand hoeft jou een duwtje te geven. Jij bent degene die jouw eigen voeten voorbeweegt. Geef niet zoveel belangrijkheid aan hoe ver jij nog moet gaan. Het geeft niet hoe ver jij moet komen. Ga gewoonweg omhoog klimmen. Hou jouw aandacht hoog. Jij bent begerig onderweg naar Mij. Jou bent onderweg in jouw bewustzijn. Zelfbewustzijn is bewustzijn van Wie binnenin jou is. Jij bent zeker meer dan een houten figuur die rond zichzelf paradeert.

Jij bent een drager van God en dat betekent liefde. Dit is niet een last om te dragen. Iets lichts dragen is helemaal geen last. Als jij je belast voelt, is het omdat jij niet deelt en het licht dat van jou is niet uitwerpt.

Liefde is het enige licht om uit te werpen. Uitleg van licht en liefde dienen geen doel. Definities ook niet. Alleen het delen dient. Dien woordeloos, en zie wat er gebeurt.

Wanneer jij in een soep of stoofpot staat te roeren op het fornuis, hoef je niet te zeggen: “Soep of Stoofpot, Ik ben jou aan het roeren.” Wanneer jij de soep in de kommen schept, hoef je niet te zeggen: “Soep of Stoofpot, Ik schep jou in de kommen.” Je hoeft ook niet te zeggen tegen degene die hun kommen naar jou omhoog houden: “Ik ben eten in jullie kommen aan het scheppen.” Serveer het gewoon. Serveer het met blijdschap op de manier waarop jij een munt in een snoepautomaat gooit.

Liefde is liefde. Licht is licht. Niemand hoeft te weten, van wie zijn hand het kwam. De belangrijkheid is om het te plaatsen.

Als jij jezelf minder opmerkt, zal jij meer van je Zelf realiseren. Als jij jouw noodzaken minder opmerkt, zul jij dichter bij de top van de berg komen.

Er komt een moment in jouw beklimming waar je helemaal niet zoveel op jouw eigen benen past. Zij zijn niet jouw zorg. Jij onderzoekt ze niet. Jij vraagt ze niet hoe het met ze gaat. Jij beweegt ze gewoon voort, en jij gaat gewoon omhoog.