Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1833 Anderen Helpen, 11 November 2005

HEMEL #1833 Anderen Helpen, 11 November 2005

God zei:

Jij vraagt je af, wanneer jij iets beloofd hebt om iets te doen voor iemand anders alsof je hun eigen verantwoordelijkheid over genomen hebt. Je hebt jezelf misschien afgevraagd, “Hoe veel verantwoordelijkheid is aan mij om te nemen? En als ik het neem, en het niet meer wil? Wat doe ik dan?”

En je vraagt ook, “Maak ik iemand afhankelijk van mij? Zijn zij afhankelijk van mij om hun te dienen? Ik wil betrouwbaar zijn maar niet dat zij van mij afhankelijk zijn. Ik wil dat zij op mij kunnen rekenen maar ik wil niet dat er te veel op mij gerekend wordt voor mijn welzijn of voor de ander.”

Dit is een relativerend leven, geliefden, en toch terwijl er veel afhankelijk is van een bepaalde situatie, er is algemeen antwoord: Neem verantwoordelijkheid als meer als alleen jouw hart blij maakt. In jouw hart, wil jij een persoon zijn die prachtige dingen doet, en toch soms heb jij niet de capaciteit om wat hij eert te vervullen. Zegen alle Menselijke Wezens die in goed geloof anderen te helpen hun last te dragen.

Dus misschien wens jij om overvloedig te zijn, maar jij bent het niet, of je bent het niet genoeg.

Zelfs soms als jij iemand wil helpen hun groenten te dragen, en hoe dan ook jij weifelt. Soms denk jij te veel.

De man die Christus zijn kruis hielp te dragen woog niet de voordelen en tegendelen. Hij dacht niet aan alle indirecte gevolgen ervan. Hij zag een simpele nood, en hij vervulde het simpel. De enige reden waarom hij het deed was omdat hij daar was, en jij zag de nood. Het maakt niet uit of zijn naam herinnerd zal worden of niet. Zijn simpele daad wordt herinnerd en samengevoegd worden in ieders hart.

Soms duwt jouw ego jou voort om goede daden te doen. Jouw motief mag misschien meer heimelijk zijn dan jij dacht. Wees eerlijk met jezelf. Soms, geliefden, zelfs om de Hemel te betreden heeft zijn heimelijk motief.

Wanneer er een brand is, ga je niet in discussie: “Iedere man voor zichzelf. Laat iedereen zijn eigen weg naar buiten vinden.” Verder zeg jij ook niet: “Degene die hun weg naar buiten vinden zijn bedoeld om hun weg naar buiten te vinden. Het is niet aan mij om mij daarmee te bemoeien.” Jij bent misschien niet de grote held die iedereen naar naar buiten draagt, maar jij probeert om de brand te blussen.

Jij kunt alles dat je kiest rechtvaardigen of niet. Maak je keuzes en wees niet afhankelijk van buitenstaande redenen om ze te versterken, want dan heb jij jezelf afhankelijk van de redenen gemaakt.

Er zullen altijd redenen zijn om het te doen en redenen om het niet te doen.

Afhankelijkheid werd niet altijd als een verkeerd iets beschouwd. Afhankelijkheid bestaat. Eens zal iemand op jou rekenen. Een andere dag reken jij op iemand anders. Afhankelijkheid, naar of van, misschien ben jij weggesprongen zoals voor een stier. Jij kunt alleen dienen door te dienen.

Om afhankelijk te zijn is niet iets slecht. Afhankelijkheid heet ook wel vertrouwen.

Volg je hart voor wat het waard is, niet voor wat opgelegd is.

Stel jouw woorden met jouw hart op een lijn, en maak jouw woorden waar. Wees in staat om op jouw woorden te rekenen, geliefden.

Ik reken op jou. We kunnen zeggen dat ik afhankelijk van jou ben. Ik reken op jou om Mij te dienen in de wereld. Wanneer jij Mij dient, is jouw aandacht op Mij dienen. Niet zo veel op de een of andere individu die jij aan het dienen bent, en hoe veel jij bent, maar meer jouw aandacht om een grotere horizon te dienen.

Geliefden, als jij Mij dient, dien jij jezelf. Analyseren en wegen hebben niets te maken met dienstbaarheid. Simpel dien simpel.