Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1828 Overeenkomstig Jouw Hart, 6 november 2005

HEMEL #1828 Overeenkomstig Jouw Hart, 6 november 2005

God zei:

Jij bent op de Aarde om te ontwikkelen, maar je bent hier niet voor lessen. Alles is hetzelfde, wat jij leert, ofschoon evolutie niet hetzelfde is als leren. Het is meer als groeien.

Net als jouw lichaam groeit moeiteloos vanaf kindertijd, zo rijst jouw evolutie. Jij bent hier niet op Aarde voor een prestatie. Inspanning is niet natuurlijk. De roos spant zich niet in om een roost e zijn. Net als jij geen spanning nodig hebt om God’s kind te zijn, wat jij toevallig bent.

Jouw spirituele ontwikkeling is een natuurlijk iets. Jij zult je ontwikkelen met of zonder techniek. Het is niet zo zeer dat jij keuzes maakt om jouw ontwikkeling te versnellen. Het is meer dat jij keuzes maakt naar aanleiding van jouw ontwikkeling. Jouw keuzes zijn een indicatie van waar jij bent. Dat is inclusief jouw keuzes van woorden, gedachten, daden.

Het is niet aan jou om iemand anders te kopiëren. Omdat anderen de voorkeur hebben voor de kleur blauw betekent niet dat jij ook blauw moet kiezen. Kies naar aanleiding van jouw hart. Misschien is roze de kleur van jouw keus. Misschien weet je het niet, en misschien verandert het van dag tot dag. Misschien vind je een kleur leuk voor een gelegenheid, en een andere kleur voor een andere. Misschien vind je rood in een kamer leuk en niet in een ander. Keuzes zijn er voor jou om te maken. Kan er goed of verkeerd zijn in termen van voorkeur?. Is er een standaard van voorkeur dat je moet volgen, of is de voorkeur simpelweg aan jou?

Streef maar kopieer niet. Bewonder wat je kunt bewonderen, en kom dan terug naar jouw hart. Het is nodig om jouw eigen weg te vinden.

Leer je van anderen observeren? Ja. Is dat anders dan anderen kopiëren? Ja.

Observeer. Er zijn zekere dingen die je leert van anderen. Welke vork je moet gebruiken bijvoorbeeld. Om een auto te rijden is een ander. Wanneer het aankomt op paden in het leven, moet jij de kiezer zijn. Iedereen op Aarde mag advies geven aan jou. Jij hoeft advies niet te negeren evenmin te volgen. Jij negeert niet wat Ik jou gaf jouw vrije wil, niet om een punt duidelijk te maken maar zodat je weet dat jij gezegend bent met de wil om keuzes te maken.

Jij hoeft niet in iemands voetstappen te treden. Je hoeft ook niet een nieuwe greppel te graven. Wees alleen zeker dat jouw voeten gaan waar jij de keuze hebt gemaakt om te gaan. Jij moet de beweger zijn van jouw eigen leven, niet om de nadruk op jouw onafhankelijkheid te leggen, maar om vrijuit te bewegen. Zie je het verschil?

Jij hoeft niet jouw onafhankelijkheid te verklaren. Die heb Ik al verklaart voor jou.

We praten over jou vergelijken of contrasteren met anderen. Natuurlijk, dat is ook een keus, toch is het meestal niet het beste gebruik van jouw leven. Omdat iemand anders 100 pond weeg, betekent niet dat jou dat ook moet doen. Omdat iemand iets doet is voor jou geen reden om het niet te doen.

Leer maar kopieer niet. Kopiëren is meer zoiets als je voorwenden dat je iets hebt geleerd. Wees wie je bent en waar je bent. Als je in groep zes bent, is dat prima. Als je in de twaalfde groep bent, is dat ook prima. Als je op de kleuterschool bent, is dat prima. Waar je bent is het prima.

Individualiteit is niet iets dat je hoeft weg te halen. Het is heel prima om Joe of Mary Ann te zijn. Je bent niet hier op Aarde om jezelf te veranderen. Jij bent hier om te zijn wie je bent en dat is grote liefde. Hou van jezelf, hou van die jij vandaag bent.

Dit betekent niet dat jij moet blijven zoals jij bent. Het betekent om jezelf te eren zelfs als je groeit. Eer jezelf zelfs in het voorbij gaan. Het is waar, jij bent vandaag wijzer dan gisteren. Het is alleen maar dat gisteren eerder kwam dan vandaag. Zegen gisteren, en zegen vandaag.

Groei naar jouw hoogte. Natuurlijk. Je weet nog niet jouw hoogte.