Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1818 Jouw hart en Jouw Woorden, 27 oktober 2005

HEMEL #1818 Jouw hart en Jouw Woorden, 27 oktober 2005

God zei:

Wat jij zegt en wat jij voelt zijn bedoelt om hetzelfde te zijn. Er hoeft geen splitsing te zijn tussen jouw hart en jouw woorden. Boven alles, jij wil niet jezelf voor de gek houden.

Nu, Ik praat niet over de gewone beleefdheden en groeten in het leven. Wanneer iemand jou vraagt hoe het met je gaat, hoef je niet een lange lijst op te noemen met klachten om eerlijk te zijn.

Ik verdedig nu niet onbeschaamdheid. Als jouw vriend jou heeft uitgenodigd voor een maaltijd en het jou serveert, dan is dit niet de goede tijd om te zeggen dat jij niet van uien houdt. Weet hoe een woord belangrijk is van jou. Ken de kracht van jouw woorden. Ken de kracht van wat jij zegt. Weet dat er zaken zijn om naar te kijken, maar niet altijd.

Wanneer jij zaken van het hart of zakelijk bepraat, wees openhartig. Het is zo simpel om eerlijk te zijn. Het is schijn dat moeilijk is. Het is niet nodig om jouw gevoelens weg te slikken of om ze verborgen te houden vanwege vervreemding of gekwetstheid of om niet het resultaat te krijgen dat jij zou willen. Wanneer jij niet eerlijk in je hart bent geweest, heb je het belogen. Elke winst van een onjuiste voorstelling is onrechtmatig verkregen.

Je hoeft niet te zijn wat de andere persoon jou wilt laten zijn. Vertellen wat onjuist is, is een verantwoordelijkheid van jou aan de ander. Beiden gever en nemer waarderen eerlijkheid. Het is als jouw kaarten open op tafel leggen. Jouw kaarten niet open op tafel leggen is een uitvlucht.

Wanneer jou woorden niet gelijk zijn met de waarheid van jouw hart, is iets wat in slechte staat is. Het voelt niet goed. En zeggen wat niet zo is verstorend voor de omgeving.

Als je niet laatst hebt geprobeerd om gewoon eerlijk te zijn, probeer het nu en zie hoe ontspannend het is. Het staat jou toe om beter te ademhalen. Dan is er geen andere schoen meer om te laten vallen. Vanuit eerlijkheid, kan overeenstemming komen. Kracht komt niet van iets anders dan eerlijkheid.

Het is oneerlijkheid om niet voor je mening uit te komen. Niets zeggen is niet een geneesmiddel. Het is ontwijking. Het is uitstel. Misschien is er nu geen betere moment om te zeggen wat waar is voor jou. Niemand zegt dat het de ultieme waarheid is. Het is gewoon hoe jij iets nu ziet, het is niet nodig om ze zeggen hoe je het zou willen, niet nodig hoe anderen jou zouden willen dat jij het zag, maar hoe jij het doet.

Wanneer iemand jou een vraag stelt, kun je beter de vraag beantwoorden dan bedenken wat zij aan het vragen zijn. Dit ziet er misschien uit als iets kleins om te doen voor jou. Als dat zo is, dan is het iets kleins voor jou om eerlijk te antwoorden.

Doe het leven niet af als iets anders. Wanneer jij dat doet, is het net als een namaak stem gebruiken, maak het hoger of lager dan het is. De toon van je eigen stem is prima. Gebruik het. Gebruik eerlijke taal.

Dit is niet om mensen een standje te geven, nee, niet dat. Jij kunt eerlijk zijn zonder dat. Jij kunt duidelijk zijn. Jij hoeft niet onaardig te zijn om duidelijk te zijn. Het is een onbeleefdheid om iemand in het duister te laten.

Vertellen wat waar is voor jou is als de soep helder maken. Het is gewoon het vet weghalen.

Als jij je leven simpeler wilt maken, dit is de manier om het te doen.

Boven alles, wees eerlijk met jezelf.

Wanneer jij jouw koelkast schoonmaakt, ben je eerlijk met jezelf. Er is voedsel wat je bewaarde maar niet gebruikte. Je hoeft niet te veinzen dat je het eens zal gebruiken. Jij gooit het nu eruit. Wat een heerlijk gevoel is dat. Dat is hoe eerlijkheid voelt, net als de koelkast schoonmaken.