Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1816 De Gift van Verantwoordelijkheid, 25 oktober 200

HEMEL #1816 De Gift van Verantwoordelijkheid, 25 oktober 2005

God zei:

Het is een arme keuze om dingen over jou te laten hangen. Ze kunnen misschien wachten totdat er voor gezorgd wordt, maar ze hoeven niet over jou te hangen. Ze kunnen in een rij wachten. De rij kan lang zijn, en toch niets hoeft er over jou te hangen. Je hoeft je niet opgedrongen te voelen.

Wees blij dat je verantwoordelijkheid hebt. Verantwoordelijkheid is een grote gift die jij hebt.

Jij bent net als de portier die jouw kaartjes neemt bij de film. Hij is blij wanneer de rij lang is. Hij weet dat jij alleen een kaartje tegelijk kan nemen, en hij neemt elk vrolijk. De kaartenhouders gaan gewoon voorwaarts in de rij. Zij komen niet samen tegen jou. Zij schreeuwen niet voor jouw aandacht. Ze wachten simpel op hun beurt.

En dus kun je gemakkelijk voelen wat er voor jou nog is om te doen.

Jij weet dat je niet alles in een keer gedaan krijgt.

Laat jouw karweitjes wachten op hun beurt. Jaag ze niet op.

Laat jouw verantwoordelijkheden net al sobers zijn die komen snel genoeg naar jou toe. Ze zullen te voorschijn komen en jouw order nemen.

Als je tien dingen vandaag moet doen, dan kun je alleen maar een tegelijk doen. Als je honderd dingen moet doen, kun je nog steeds maar een tegelijk doen. Wat is de noodzaak? Alles zal geduldig op jouw wachten.

Enig gevoel van noodzaak die jij hebt hoeft niet van buiten te komen. Jij bent degene die jezelf de noodzaak oplegt. Jij bent degene die jezelf wanhopig maakt.

Misschien kun je het niet inhalen. Misschien zul je het nooit inhalen. In ieder gaval zal iets nieuws zich aan jou zelf presenteren.

Wie maakt jouw tijdschema? Als er geen geloof in tijd was, zou jij je niet bezwaard voelen. Jij zou niet voelen alsof je er niet onder vandaan kan komen.

Omdat jij verantwoordelijkheid hebt, geef jezelf een beloning in plaats van een strafschop. Een last dragen is een grote strafschop.

Het maakt jou niet onbekwaam om nu alleen te zo veel te doen als je aankan. Je hebt geen tien handen nodig. Als je tien handen had, zou je niet weten wat ermee te doen.

Als de baby huilt, zorg je voor hem. Als jij honger hebt, eet je. Als iemand anders honger heeft, geef je hem eten. Do wat jij moet doen. Verantwoordelijkheid hoeft geen inbreuk op jullie te doen, geliefden.

Weet dat verantwoordelijkheid voor de grote gift die het is. De meer verantwoordelijkheid jij hebt, de meer jij gezegend bent. Jouw schouders zijn breed. Jouw hart is groot genoeg. Hou van de verantwoordelijkheid die van jou is.

Als je tien kinderen had, zou je van ze houden. Liefde zou alles verdringen of begeleiden.
Liefde zou voor het wasgoed komen, of het zou het wasgoed begeleiden. Jij bent niet een sloof om de was of iets anders te doen. Jij bent een bevoorrecht Wezen om te doen welke taak ook nu voor jou ligt.

Weersta niet verantwoordelijkheid. Verwelkom het. Jij kan verantwoordelijk zijn zonder de verantwoordelijkheid te dragen. Begrijp je dat? Verantwoordelijkheid is niet een draak. Het is niet een zware last. Het is iets waar je voor moet zorgen. Accepteer verantwoordelijkheid as de gift die het is. Het is een grote gift. Het is een grote gift die op jou neerkomt.

Van de miljoenen van mensen en mogelijkheden, iets was aan jou gegeven om te doen. Met de gratie die jij het doet. Met Goddelijke Gratie, doe jij het. Herinner voor Wie je het doet. Herinner dat jij van een melkweg van liefde komt en liefde is wat jij doet in wat voor manier dan ook. Hou van wat voor je ligt, en dus doe je het nu. Waar is de last, geliefden?