Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1814 Koop de Diamant, 23 oktober 2005

HEMEL #1814 Koop de Diamant, 23 oktober 2005

God zei:

Wat gewichtig nu voor jouw schijnt te zijn wordt later een klein iets. Laat jouw drang bij de liefde zijn. Dit is praktisch.

Laat liefde jouw hart en ziel en iedere gedachte bezetten. Als je gelukkig wilt zijn, dit is wat je moet doen.

Als je een keus hebt om of een zirconia of een diamant te kopen, en de echte diamant heeft een goedkoper prijskaartje, weet jij welke je zou kopen.

Toch pijn en kwaadheid en ergernis en pijn komen met een hogere prijskaartje, en te vaak koop je ze eerder dan liefde.

In het winkelcentrum, kun je overall langs lopen. Je voelt je niet gebonden om dit of dat te kopen alleen omdat ze in je nabijheid liggen. Moet het dan moeilijker zijn om voorbij moeilijkheden in allerlei vormen te lopen? Is dit ontwijking? Is jezelf verdriet besparen ontwijking?

Zegen een situatie. Geef jouw liefde era an. Maar je hoeft het niet te kopen. Je hoeft het niet weg te laten leggen of op een creditcard. Je hoeft het simpelweg niet te kopen. Geliefden, je kunt niet alles kopen dat op jouw weg komt.

Wanneer Ik zeg hou van iedereen en alles, zeg Ik niet om jouw hart weg te geven of je dat nu voelt of niet. Ik zeg om jouw hart terug te brengen, want het behoort aan jou.

Jij bent geen verontschuldiging schuldig aan iemand of om te ontvangen. Als een relatie verandert, is het verandert. Het maakt niet uit wie verantwoordelijk is voor de verandering. Wat iemand zei of deed, wat heeft dat met iets te maken? Iets is veranderd, en jij gaat verder en vindt een nieuwe balans. Doorgaan hoeft niet perse weg te gaan te betekenen ofschoon dat wel kan. Dat is iets wat je uit moet zoeken, wat niet betekent dat je alles uit moet zoeken.

Of het je huwelijkspartner of een moeder of vader of kind, doorgaan betekent blijven en het uitwerken. Maar weet dat er niets voor jou om uit te werken is alleen de conditie van je hart. Als de liefde in jouw hart niet waar voelt, laat dan jouw liefde een simpele zegen zijn voor jezelf en de ander. Je hoeft ze geen kwaad te wensen. Je wenst in je hart dat je beter voelt. Zegen, en je zult je beter voelen. Het kost niets om jezelf en een ander te zegenen, en het zal jou grote beloningen geven.

Je loopt door een straat, en je ontmoet iemand. Je zegt hallo, en je zegt dag. Hallo en dag zijn allebei groetten. Soms moet je kiezen. In relaties, hallo mag makkelijker zijn geweest, maar dag is niet fatal.
En misschien kun je op een later tijdstip weer hallo zeggen. Dag voor nu is oke. In ieder geval, het is een tekenend iets op Aarde, want, in Waarheid, is er geen ontmoeting en geen afscheid. Er is Eenheid.

Een gevoel van Eenheid kan zeker onderbroken worden, maar Eenheid zelf niet.

Wat belangrijk schijnt is alleen wat belangrijk schijnt. Je kunt zelfs zeggen dat een situatie belangrijk is, zelfs urgent, maar er is geen noodtoestand. Het is een vals alarm. Dat wat niet waar is, is vals.
Elke scheiding is vals.

Je hart vernieuwen naar bewustzijn van Eenheid is jouw opdracht. Weg zijn van bewustzijn van Eenheid is een oppervlakkige wond. Het is als jouw vinger in het water duwen. Haal je vinger eruit,
en het water is als het was. Het water is niet gewond.

Je kunt je een diepe wond voorstellen zoveel je wilt, maar dat betekent niet dat het diep is. Wat ook voor wond jij voelt, groot of klein, liefde wast ze weg. Met liefde vanuit je hart, alle wonden vervliegen.

En wanneer jouw hart geen liefde voelt, heb toch lief. Hou van de zonsopgang en de zonsondergang.
Hou van de boom buiten jouw raam. Hou van de creatie. Hou van jezelf, en hou van Mij. Wat is er werkelijk anders te doen?