Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1807 Geniet van de Film, 16 oktober 2005

HEMEL #1807 Geniet van de Film, 16 oktober 2005

God zei:

Kritiek is een streng iets. Wees daarmee voorzichtig. Jij mag denken dat je er wat goed mee doet. Misschien doe je dat ook, te vaak ben jij het waarbij het goed voelt als je het geeft, terwijl de ontvanger ontmoedigd voelt. Kritiseren geeft een gevoel van bevrediging, misschien, dat je iemand wat geleerd hebt. Zelfs wanneer je juist bent, kun je onjuist zijn om juist te zijn. Denk niet dat het geven van kritiek jouw verplichting is.

Prijs ook niet meer dan nodig is. Verkeerde prijzing is valse prijzing. Het kan net zo verkwistend zijn als kritiek. Wat ook er gaande is, het is niet een kritieke zaak.

Je moet uit de vorm van kritiek komen. En dat is inclusief zelfkritiek. Wanneer je niet jezelf de schuld geeft, zul je net zo min de schuld aan een ander geven.

Als je schuld moet vinden, vind schuld met het concept van schuldvindend. Wanneer er liefde is, waar kan dan de schuld liggen? De enige schuld is niet liefhebben. Het is niet jou plicht of jouw recht om schuld te vinden. Bijt op je tong.

Als je niet voelt om lief te hebben, vraag dan jezelf hoe je zou reageren, als je niet het bewustzijn van liefde voelde in je hart? Je zou meer creatiever reageren.

Verspilde inkt is verspilde inkt. Kom erbij en ruim het op.

Toen er geen verleden wwas, waar lag dan de schuld? Wanneer een rivier stroomt, waar kan dan het verleden verzamelen?

Het leven stroomt, geliefden. Het is niet verzameld. Het leven is altijd-bewegend en, daarom, is het altijd nieuw.

Als je moet verzamelen, verzamel eerbewijzen aan het leven, voor jezelf en de persoon tegenover jou.

Er is geen karma, maar jij creëert op dit ogenblik energie. Op dit ogenblik creëer de energie die jij wil vinden. Het verleden creëert niet dit moment. Jij creëert het. Draag je energie die jij wilt ongvangen. Jij hebt een keus, Dus, kies, Kies de energie die jij wilt geven. Jij hebt een vrije wil. Vrije wil betekent vrije keus. Beschouw niet dat iets opgedrongen is aan jou. In ieder moment kun jij je leven kiezen. Jij bent de kiezer ervan.

Er is geen oorzaak en effect. Accepteer dit. Jij ziet een effect, en jij blijft kijken naar de oorzaak. Toch wat jij ziet als het effect hoeft niet accuraat te zien. In ieder geval, ga voorbij de vraag van waarom. ga voorbij de vraag van waarom, en je zult voorwaarts gaan.

Als er geen verleden is en geen karma, waarom dan volhouden in het aanrekenen voor de toekomst? Uitleg is niet de titel van het spel. Als je Uitleg aan het spelen was, stop er nu mee. Wegredeneer niet je leven. In de plaats daarvan leef.

Het kleed is al gewezen. Jij gaat het niet uithalen. Naar het verleden kijken om het heden uit te leggen maakt jou een pion.

Voor die van jullie die in karma geloven, maar jezelf niet een slachtoffer. Ik zou niet willen dat jij een slachtoffer was. Ik zou willen dat jij het heden van het verleden afrukt. En nu, het heden is al voorbij. Laat het concept van het heden en verleden en elke connecties die jij tussen ze maakt vallen.

Alleen in de relatieve wereld, neemt de tijd een buiging. Het is moeilijk te begrijpen hoe de tijd niet bestaat wanneer het de hele tijd onder de voet wordt gelopen. Laat de tijd gaan, en je laat de restricties gaan. Het verleden, of het onedel of verdienstelijk, het is een restrictie. Wat ook geweest is, het is niet belangrijk. Welke energie koester jij op dit moment van tijdeloosheid?

In Eeuwigheid, zou jij bezorgd zijn voor jezelf met een voorbijgaande schuld geobserveerd op een relativerend vliegtuig? Relativerend leven bestaat niet. Het is een film die jij kijkt. Observeer de leeflijkheid van de film meer dan de duisternis van wat jij mist. Geniet van de film.