Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #1801 De Curve’s van het Leven Leren, 10 oktober 2005

HEMEL #1801 De Curve’s van het Leven Leren, 10 oktober 2005

God zei:

Het is niet iets van de buitenkant dat jou gefrustreerd maakt. Natuurlijk denk je dat frustratie van de buitenkant komt, maar jij bent de oproeper ervan. Als je niet jouw schoenveter vast kunt maken, voel je gefrustreerd, maar alles wat gebeurde was dat je niet je schoenveter vast kon maken. Zie je de sprong van gedachten die leiden naar frustratie? Welk verwijt geef je jezelf die frustratie geeft?

Een mier probeert een klein heuveltje. Hij valt naar beneden, Hij klimt weer omhoog. Rustig probeert de mier het weer. Hij raakt niet in een razernij. Hij scheldt zichzelf niet uit.

Wanneer je in het verkeer vastzit, druk je op je toeter.

Wanneer je laat bent, of iemand anders is laat, schreeuw je van binnen.

Wanneer je een fiets probeert in elkaar te zetten, en de gebruiksaanwijzing zijn te moeilijk en de lettertjes te klein, zou je kunnen huilen.

Door wat voor wet van het universum heb je besloten dat je gefrustreerd moet voelen?

Je hebt iets verslagen of obstakel of onmogelijkheid genoemd. Jij hebt een grens voor je gesteld. Te moeilijk zeg je. Te frustrerend zeg je.
Maak andere beslissingen.

Zeg tegen jezelf. “Geweldig. Hier is iets voor mij om uit te vissen.” Geweldig, hier is iets dat ik niet zo gepland heb.” Of, “Dus mijn vriend is laat. Hier is een mogelijkheid voor mij om van mijn omgeving te genieten. Hier is een mogelijkheid voor mij om rustig aan te doen. Ik wens het om rustig aan te doen. Het universum antwoordt mij.

In plaats van frustratie, vind blijdschap.

Geniet van de jacht.

Er is niets dat jij moet hebben op dit moment. En jij hoeft ook niet je teen te stoten.

Wanneer je niet ongeduldig bent, zul je niet geduld hoeven te leren. Is dat niet een geweldig iets? Er is geen reden om geduldig te zijn. Er is geen reden om ongeduldig te zijn.

Jouw motor rijdt prima zonder de stoom van ongeduld.
Denk aan wat het leven zal zijn wanneer er niet langer de onbeschaamdheid is van ongeduld! Elke klantenservice medewerker zal blij zijn om jou te helpen, en jij zult blij zijn met de service die jij krijgt. Er zal niet langer gepikeerd ophangen van de telefoon zijn. Geen voeten zullen stampen. Er zullen geen dingen breken. Het leven wordt inderdaad een wandeling in het park, simpelweg omdat ongeduld de planeet verlaten heeft.

Wanneer ongeduld het arsenaal van de wereld verlaat, zal geen leraar tegen een kind zeggen dat het langzaam is, want het zal toegestaan zijn dat ieder kind zijn eigen snelheid heeft. De blijdschap van leren zal frustratie vervangen. Alles wat een kind niet weet zal hem aangenaam zijn. Leren wordt een avontuur, en school een sport.

Vanaf deze dag, verwerp elk vlaag van ongeduld in jou. Vertel het dat je het niet nodig hebt, en dat het niet welkom is. Vertel ongeduld dat het overal kan gaan waar ongeduld gaat wanneer zijn aanwezigheid niet gewenst is.

Hoe aangenaam zal jij zijn met het leven als je niet lang je hoofd tegen een stenen muur beukt. Waarom zou je wanneer je weet dat je alles dat op je weg komt aan kan, wanneer je weet dat je niet alles vandaag af hoeft te krijgen, wanneer je weet dat er een leercurve is van het leven, en dat jij er op staat.

Zonder ongeduld en resulterende frustratie, zal er de lang gezochte vrede op Aarde zijn. Jij dacht dat vrede moest komen door andere mensen of regeringen, en nu weet je dat jij degene bent die vrede brengt aan de wereld. Wat je van binnen voelt reikt overal.

Jouw frustratie is bereikt, en nu is het vrede die jij zult overgeven aan de wereld. Jij zult de kolonist zijn van alle argumenten. Jij zult de beslisser zijn van vrede in je eigen hart, en, daarom, die van de wereld, en voor dat, dank Ik jou.