Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 1752 Zoek Je Eigen Fortuin, 22 augustus 2005

HEMEL # 1752 Zoek Je Eigen Fortuin, 22 augustus 2005

God zei:

Geliefden, Ik weet dat het pad dat jij volgt op Aarde niet altijd makkelijk is. Ik begrijp waar jij bent en wat je voelt. Toch heb ik geen medelijden met jou omdat dat jou zachtjes zetelt waar je bent, onderdompelend in jouw misère. Ik dien hoger dan jouw huidige misère. Ik zoek om jou te verlichten van jouw tegenwoordige verwardheid zelfs terwijl het nog steeds om jouw heen is.

Steeds weer komen Wij terug van het feit dat jouw gedachten zullen moeten veranderen, en dat jij degene bent die ze moet veranderen. Ik zeg niet dat dit makkelijk is. Ik zeg dat het moet gebeuren, dezelfde manier een chirurg jou zal vertellen dat jij een operatie nodig hebt. Wat ook zijn mededogen mag zijn, hij moet toch in jou snijden. Al de sympathie van de wereld zal niet jouw situatie helen, zo sympathiek is niet de eerste volgorde van de dag.

Zelfs als je nooit sympathie gehad hebt of zelfs begrip, het is nog steeds niet de eerste volgorde van de dag. Jij bent het die begrip moet hebben.

Als je in een kuil gevallen bent, moet je er uit klimmen. Iemand kan langs komen en jou een handje helpen, maar wacht er niet eeuwig op. Een helpende hand kan alleen maar even helpen, maar als je uit de kuil bent, ben jij het die vooruit moet. Jij bent degene die je eigen fortuin moet zoeken.

Soms voel je dat je een intolerabele situatie onder ogen moet zien. Je voelt dat je niet langer kan wachten. Ik vertel jou dat intolerabele situaties net als paddestoelen zijn, en ze blijven maar omhoog komen.

De manier om intolerabele situaties op te lossen is om je gedachten te veranderen. Wat ook de situatie, je hebt keuzes. Als jouw baas je naar het einde van het touw drijft, heb je keuzes. Je kan opstappen. Je kan een andere baan vinden en misschien ook een andere baas die jou kan afleiden. Of jij kan voorbij de huidige situatie komen zelfs als je er in zit. Een kneepje in je gedachten doet wonderen.

Je manier van denken veranderen kan als een prachtige lichte regenbui zijn die komt om een droog terrein te bevochtigen.

Je gedachten zijn net als vitaminen die je inneemt. Neem het goede potje. Neem de pil die jou zal voeden.

Soms komen er ’s-nachts donkere gedachten bij jou op. Het lijkt alsof ze bij jou binnendringen. Jij wilt eerlijk zijn en niet jouw gedachten ontkennen. Op hetzelfde moment, hoef je ze niet vast te houden. Beschouw de donkere gedachten die jou bezoeken als stofmijten in je bed. Sta op, schud ze uit je lakens, en doe schone op je bed. Gedachten zijn vervangbaar, en jij hoeft ze niet te houden. Houdt alleen de gedachten die van waarde zijn voor jou. Waarom de donkere gedachten herhalen? Je hebt ze vaak genoeg gehoord. Waarom zo loyaal zijn aan die gedachten die jou verraden?

Wie is de baas over jouw gedachten? Je gedachten of jij? Wie heeft het verstand? Je gedachten of jij? Wie dient wie? Dien jij je gedachten, of dienen jouw gedachten jou?

Geef Mij jouw donkere gedachten. Geef ze aan Mij over. Je zou Mij geen verwelkte bloemen geven, maar ik vraag jou of Mij jouw verwelkte gedachten te geven. Geef Mij degene die jij niet wilt. Geef ze aan Mij, jij kunt ze wegdoen. Laat jouw gedachten door je vingers glippen. Ze zullen Mij niet beledigen. Ik weet wat te doen met die waardeloze oude gedachten. Ik zal een groot vreugdevuur van ze maken. Jouw gedachten waren toch niet veel waard. Ze wogen een ton, maar ze waren dik geworden met hun eigen onbelangrijkheid.

Nu, geliefden, ongewenste gedachten komen aan het eind. Ze zijn uit hun schuilplaats gekomen, en nu zijn ze weg gegeven. Zou je ze werkelijk willen houden?