Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 1792 Er Is Geen Karma, 1 oktober 2005

HEMEL # 1792 Er Is Geen Karma, 1 oktober 2005

God zei:

Er is geen excuus voor iets. Excuses is gekibbel. Excuses zijn slechte verontschuldigingen. Excuses zijn niet echt eerlijk, geliefden. Zij zijn truukjes van de gedachten.

Er is geen karma of kindertijd of ongeschikte opvoeding om te gebruiken als een excuus. Jij moet nu niet voor iets jezelf excuseren. Het is niemand’s schuld, het geeft niet hoe veel schuld zij hebben in vergelijking tot alles wat je weet, en alles dat de wereld weet. Het hoeft niet waar te zijn naar elke standaard die jij kent, maar dat betekent niet dat jij daarom jouw eigen positie in het leven moet rechtvaardigen. Het maakt niet uit hoe verkeerd het verleden was, het maakt niet uit hoe onvergefelijk, het is een hindernis die jij genomen hebt. Het is niet nodig dat jouw vingers het blijven aanraken. Het is een mijmering. Het is een gedachte die voorbij is. Het is nu niet meer.

In termen van de Waarheid, jij was nooit Napoleon de Grote of een geslagen of verwaarloosd kind. Om dat steeds te herhalen dat jij dat was, en om dat te gebruiken als uitleg voor het denkbeeldige heden is niets beter dan het fornuis de schuld geven voor het aanbranden van de soep, of is het waardig om de kok of de kookwekker of jezelf de schuld te geven.

Dit is het: Schuld is niet om vastgepint te worden. Niet aan jou, niet aan iemand anders. Iedere dag moet je opnieuw kunnen beginnen, of je wist het uit. Verwijder de graffiti uit je gedachten. Het heeft het effect op jou wat je zegt dat het heeft.

Als je zeg dat het jou terug houdt in het leven, dan houd het jou terug in het leven. Als je zegt het maakt je sterk, dan maakt het jou sterk. Als je zegt het maakt het leven hard voor jou, dan maakt het het leven hard voor jou.

Weeg niet de situaties en ervaring af in termen van hun eigen schijnbare waarde. Ze zijn hoofdzakelijk levenservaringen, niets meer, niets minder. Ze zijn hoofdzakelijk voorbijgaande stromingen. Je staat op andere grond nu. Het verleden is niet bedoeld om jou terug te houden. Het is bedoeld om jou voorwaarts te bewegen. Het is bedoeld om jou in Mijn armen te gooien zelfs als jij die nooit verlaten hebt.

Geliefden, het is tijd om de logica weg te gooien. Het is echt niet afhankelijk. Het leven is niet logisch. Het kan niet logisch zijn door de basis van wat je verstand bevat. Al de uitleg van de wereld, al de uitleg van de grootste breinen zijn rookwolken van een pijp. Het is nu tijd om de pijp weg te leggen.

Het leven is als een toffee die je uit je mond trekt. Het is iets dat jij uittrekt. Het blijft strekken
Je kunt het om jezelf winden en jezelf immobiliseren. Of je kan het recht trekken en zien hoe ver het zal gaan. Het maakt niet uit wiens handen de toffee uittrekken, de toffee blijft doorgaan. Er is altijd nog meer toffee om te trekken.

Of het leven is als een knot garen dat geen begin heeft en geen eind. Je kan blijven breien met dit garen zonder bang te zijn dat het op raakt. Met dit magische garen, geen gevallen steek blijft gevallen, en als het toch doet, het maakt niet uit, want jouw breipennen zijn er al voorbij.

De gist waarvan het leven is gemaakt heeft geen einde aan zijn levensvatbaarheid. Het beschermende leven is eeuwig. Er zijn geen doodlopende wegen aan het leven.

Het is niet jij het beste moet maken van het leven. Dat neemt stilzwijgend aan dat het leven gebrekkig is net zoals een sok met gaten erin, en dat jij het steeds weer zult moeten stoppen. De uitdrukking, het beste van het leven maken, betekent dat je het nog een tweede kans wilt geven, alsof het gefaald heeft en dat jij het een eerste kans gegeven had.

Geliefden, kneuzingen verdwijnen meteen. En verdwenen, waar zijn dan de kneuzingen behalve in je gedachten? Geef al jouw kneuzingen toestemmingen om te verdwijnen. Ze zijn niet meer belangrijk voor jou of iemand anders.