Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 1804 Een aanbod van Liefde, 13 oktober 2005

HEMEL # 1804 Een aanbod van Liefde, 13 oktober 2005

God zei:

Wat is de deugd van bedroefd voelen? Wanneer je bedroefd voelt, heb je ergens spijt van. Jij bent eenzaam voor iemand of iets. Het is een rouwproces. Misschien heb je spijt dat je niet eerder genoten hebt van een ander Wezen dan wanneer jij of zij hier nu voor jou was. En dus geniet je nu van ze met je droefheid.

Oh, wat woorden je nu zou kunnen zeggen als iemand die je mist nu voor je zat. Hoe verschillend zou jouw begrip dan zijn. Je zou weten dat wat jou dwars zat op dat tijdstip helemaal niets was. Het was helemaal niets, en jij dacht dat het veel was. Je had een inzicht vechtend met je eigen hart. Je vond redenen om niet lief te hebben. Die redenen hebben jou verlaten, en nu wil je liefde. Nu zou je jouw liefde toegeven.

Je zou je verontschuldigen voor je onbegrip. Je dacht dat de andere persoon het niet begreep, en nu zie je hoeveel je niet begreep, of zelfs tracht te begrijpen.

Als het leven lessen zijn, dan is de les hier om van de persoon die nu voor je is te genieten. Dit is je kans. Je hebt gasten op Aarde voor een korte tijd. Ze vertegenwoordigen Mij op aarde net zoals jij.

Jij bent een tere scheut van een bloem of bamboe, en zij zijn dat ook. Jullie zijn beiden een hechtrank van liefde die ieder zijn eigen weg vindt. Geef toe dat je liefde bent, en dat je onzinnig bent in het uiten ervan en het herkennen van de zelfde soort liefde in een ander.

Je slaat jezelf protesterend en jouw liefde beschermend. Jij mag misschien een tedere scheut zijn, maar liefde is fris en gezond. Geef meer aandacht aan liefhebben en minder aan jezelf.

Wat ook het heden voor jou is, heb geen spijt later. Heb geen spijt van wat je gezegd heb of wat je niet gezegd hebt. Heb geen spijt.

Je vraagt jezelf af wat het is wat zo moelijk is aan het leven en zijn bewoners. Wat is het dat verzoend moet worden? Waarom, vraag je jezelf, moet wat je nu als klein ziet, jouw leven domineren? Wat is het, vraag je, dat je moet vegen tegen de liefde? Geliefde, was niet je leven hiervoor een gevecht tegen liefde, alsof liefde vertroeteld en gespaard moet blijven als ze het leven binnen komt? Alsof het gered moest worden voor een schitterende dag, waneer al die tijd dat het liefde was in je hart dat naar buiten moest komen en schijnen.

Deze liefde in je hart heeft soms vastgebonden gezeten in kleine pakketjes, verpakt en bewaard in de koeling. Of het was opgewarmd in het vuur en doet zich voor als vonken van boosheid.

Het is nu tijd voor de liefde om naar buiten te komen uit de as. Niet langer hoeft de liefde om het hoekje te kijken om te zien of het veilig is. Liefde is er om uit je hart naar buiten te komen net als een trompetter. Niet langer hoeft jouw liefde verlegen te zijn. Het moet uit zijn schuilplaats komen.
Kun je je voorstellen dat het genot van alle liefde in de wereld naar buiten komt uit zijn haven en zijn zeilen opzet?

Stel je het voor. Stel je het voor en beeld je niet langer in dat de tegenstrijdige dingen die je in je hart ingebeeld hebt die jouw hart pijn doen. Het is alsof je pijnen hebt verzameld en ze op een muur geplaatst hebt wanneer, al die tijd, je in liefde zou kunnen promoveren.

Promoveer er nu in. Geef de liefde in jou toestemming om op het toneel te dansen. Laat vandaag jouw hart debuteren. Laat jouw hart zich met sterren tooien. Je ego heeft er al lang genoeg beslag op gelegd. Breng je ego naar bed, en maak jouw liefde wakker. Breng het naar de ontbijttafel. Breng het naar de wereld. Wees een aanbod van liefde overal waar je gaat.