Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 1803 Geniet gewoon, 12 oktober 2005

HEMEL # 1803 Geniet gewoon, 12 oktober 2005

God zei:

Laat het leven zijn zoetheid aan jouw geven. Maak er een extract van. Wees een ontdekker en leverancier van zoetheden. Laar jouw waren de zoetheden van het leven zijn.

Het leven geeft jouw keuzes net als in een snoepwinkel. Er zijn zure snoepjes, en die kun je kiezen. Maar zoete noga is er ook. Alle soorten van zoetheid zijn er en je kunt er naar kijken. Je kunt door de gangpaden lopen en je ogen laten gaan over alle variëteiten van zoetheid ontdekt door de mens. Waarom het zure snoepgoed kiezen?

Waar kijk je naar, en waarom?

Of beschouw het leven als een videotheek. Gangpaden en gangpaden met films van diverse soorten. Je kan horror films kiezen. Je kunt kiezen om die te zien.
Of je kunt iets anders kiezen om te zien.

Jij bent een kiezer en een kijker in het leven.

En er zijn dingen die jij misschien nu niet kunt kiezen, maar je kunt ze onderscheiden. Regen is regen. Je kunt naar regen kijken als een belemmering, of je kunt er naar kijken als een zegen. De regen is hetzelfde. Jij bent de waardeerder er van. Je zet de waarde er van wat het jou lijkt. Het gevolg, jij kiest het klimaat waar je in leeft.

Net zoals je de kamers in je huis in zekere kleuren wit schilderen, kun je het leven schilderen in de kleuren die je leuk vindt. En je kunt altijd de kleur veranderen die je gekozen hebt. Je eigen ogen kiezen de kleuren.

Je kunt het huis kiezen waar je in woont. Je kunt het land kiezen.
Wat ook jouw omgevingen zijn, je kunt kiezen hoe je naar ze kijkt. Je kunt naar jouw leven kijken als een gedwongen gevangenneming of je kunt er naar kijken als een avontuur.

Er is niets waar je niet verschillend naar kunt kijken.

Als je nu ontevreden bent waar je naar kijkt, kijk dan naar iets anders. Als je niet naar iets anders kunt kijken, kijk en anders naar wat je nu ziet. Misschien heb je iets vergeten?

Misschien zie je een Vlinderstruik verwelken, en het maakt je verdrietig. Maar misschien is er nog steeds een beetje bloesem aan het einde. En wanneer het allemaal weg is, mag je weten dat de Vlinderstruik alleen aan het rusten is tot het volgend seizoen. Je kunt er blij om zijn. En je kunt weten dat de vlinders niet rouwen om het afsterven van de struik. Misschien zijn vlinders wijzer dan jij?

En wanneer een roos in een vaas op tafel verwelkt, mag je weten dat er andere rozen groeien, en je kunt weten dat je een prachtige roos in een vaas op je tafel had staan.

En als er een dag is die somber is en het zonlicht is niet zichtbaar, kan je weten dat de zone r is,
niettemin, en dat het er door zal schijnen, is het niet vandaag, dan morgen. Is het niet morgen, dan gauw. De zon komt altijd naar buiten om te spelen.

En als je door een wilde rozenstruik gaat, en er is een doorn die je schramt, de doorn is minder sterk dan jij. Laat doorns, doorns zijn.
De doornen van het leven zijn niet de besluitnemers van jou.

Klinkt het banaal om te zeggen dat je naar de heldere kant van het leven moet kijken?
Waarom is er een reden nodig om dit te zeggen? Waarom zou je ergens anders naar kijken?

Als je goud kunt kiezen, waarom zou je het dan niet kiezen?

Als er diamanten aangeboden worden aan jou, accepteer het.

Als je een steenkool aangeboden wordt, dan kunt je nog steeds een diamant zien.

Als je een winter aangeboden wordt, en je wilt een zomer, dan kunt je nog steeds de van de kou genieten. Je kunt zelfs van het rillen genieten.

Vandaag geniet Ik van jouw genieten. Wil je dat doen voor Mij?