Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 1800 De Liefhebben van het Leven, 9 oktober 2005

HEMEL # 1800 De Liefhebben van het Leven, 9 oktober 2005

God zei:

Wees niet bang om je gedachten te veranderen. Wanneer je groeit, verandering moet terecht staan.
Beschouw niet de verandering van gedachten als een vijand of een zwakheid. Het is alleen je gedachten die veranderen. Je gedachten hadden veel behoefte aan verandering.

Soms moet je simpelweg een beslissing maken. Het hoeft niet onfeilbaar te zijn. Je moet het gewoon proberen. Als je rood kiest voor je eetkamer, kun je het later over verven. Je kunt gewoon niet altijd het zelfde blijven.

Je voelt het misschien als gezichtsverlies als je jouw gedachten veranderd. Misschien ben vertrouwen aan het winnen.

In ieder geval, je gezicht is een voorkant, en je doet er goed aan om het te verliezen. Je gezicht winnen is je ego winnen. Wees niet bang om je gedachten in publiek of privé te veranderen. Als het verandert is, is het verandert. Toen vond je jouw rode eetkamer leuk, en nu wil je het groen. Is dat zo verkeerd?. Waarom niet toegeven dat je aan het leren en groeien bent?

En, ja, natuurljk, sommige mensen veranderen steeds hun gedachten. Het kwam nooit tot een besluit. Onbesluitheid is misschien een reflectie van invloeden van anderen of van angst of voor een fout te maken. Als je kiest om geen fout te maken is een tegenstelling om het leven te leven. Voel je niet
gekastijd omdat je weet dat je nu wijzer bent dan gisteren.

Een beslissing hoeft niet een verplichting te zijn. Verplicht jezelf om je hele leven lief te hebben. Anders, beslissingen zijn er om te veranderen. Alles in de waarneembare wereld is verandering. Kan je zeker zijn dat jij dat niet moet?

Weerzin om te veranderen is vasthouden. Zorg voor waar je aan vasthoud. Vergaarde oude gedachten is niet aangeraden. Waarom zou je ze willen bewaren? Zijn ze zo prachtig? Hebben ze jou op de goede
plaats gehouden?

Eens reed je op een driewieler. Nu ben je gepromoveerd naar een tweewieler.

Toen vroeg je: “Maar, God, moeten we niet vasthouden aan traditie?”

Ik antwoordde: “Niet alleen daarom. Niet alleen voor het verleden. Traditie is gemaakt van golven die over je heen vallen. Het mag je echte hart zijn om ze te volgen. Of zo niet. Volg je hart. Laat dat wat je waardevol is jouw traditie zijn. Laat andere mensen hun eigen kiezen.”

Modern betekent niet perse beter, maar het hoeft ook niet slechter te betekenen.

Sommige dingen doen er toe, en sommige niet. Trends zijn niet belangrijk, Haarstijlen zijn niet belangrijk. Liefde is. Geniet van haarstijlen, maar eer ze niet.

Eer het geven aan liefde. Geef iedereen respect. Denk je eigen gedachten, en laat anderen die van hun. Je bezit niet de gedachten van anderen. Omdat je van appelmost houdt, betekent het niet dat iedereen dat moet. Als de hele wereld van appelmoes houdt, betekent het niet dat jij dat ook moet.

Wanneer je vasthoudt aan wat je altijd gedacht hebt, neem je een standpunt in. Misschien heb je altijd gedacht dat een standpunt innemen iets goed was, maar oorlogen zijn ontstaan door standpunten in te nemen.

Wanneer je een standpunt inneemt, heb je jouw mening klaar, dan is er weinig dat je toestaat om er van aft e wijken.

Kom op voor de liefde, en je zult weten dat je de goede schoen aan de goede voet hebt. In ieder geval, laat liefde winnen. In ieder geval, vroeger of later, zal liefde winnen. Waarom niet nu?

Je hoeft niet een strenge leermeerster in het leven te zijn. Je hoeft niet de heerser te zijn. Kies om de liefhebber van het leven te zijn, en hou er van, en geef het, en als je er toch ben, laat het schijnen.