Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL #2175 De kleine dingen 20 Oktober 20, 2006

HEMEL #2175 De kleine dingen 20 Oktober 20, 2006

Heavenletters™ ,brengt de Aarde dichter bij de Hemel.
HEMEL is hier om elke ziel op aarde te bereiken en weer bewust wordt:
* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God *
* Vrede op aarde *

God brengt ons altijd dichter bij Hem.

God zegt:

De toewijding komt uit de kleine handelingen die je stelt, de herhaalde handelingen, zoals je kind ‘s avonds instoppen, de vaat doen, de vloer aanvegen, hallo zeggen, glimlachen. De dagelijkse details, het oppikken.

Er zijn ook grote daden van toewijding, maar de minder spectaculaire handelingen vertonen meer sollide toewijding. Welke devotie kan met deze eenvoudige, schijnbaar onbelangrijke handelingen , vergeleken worden? Zoals het dichtmaken van een enveloppe, zoals het betalen van een rekening, zoals koffie maken, zoals de tafel opruimen. Je bent met devotie vertrouwd. Laat jezelf kennen, als iemand die toegewijd is. Het heeft veel toewijding nodig, om te kunnen doen wat jij doet. De hele kleine handelingen, waar je niet zo bijzonder van houdt, houden veel meer devotie in zich, zoals het inbrengen van data, wachten, checks moeten uitschrijven, bijhouden, vuilnis oprapen, rijden in het verkeer.

Je bent het universum toegewijd, geliefden. Beken je toewijding.

Je bent iemand die lief heeft.

Je dient de wereld. Je geeft prachtige diensten.

Het is een grote dienst om niet te klagen, je geen zorgen te maken, iemand anders te feliciteren, om na anderen op te ruimen, om aan de zijkant te zitten, op een bus te stappen, van een bus af te stappen, langs een pad te wandelen.

Ik herken in alles wat je geeft, dat het een dienst aan de wereld is, en ik dank je. Ik dank je voor je devotie aan het leven. Ik dank je om verder op te pikken waar ik het achtergelaten heb. Ik heb je dagelijkse taken gegeven, en je doet ze. Jullie zijn als de bezems waarmee ik veeg, geliefden. Dank je. Ik zegen je. Jij en ik, wij dienen hetzelfde doel.

Je zou liever een ontdekker zijn, die grootse ontdekkingen doet, of een pionier die nieuw land opent, maar je bent in de achterban. Je stapt waar anderen hebben gegaan en waar je zelf wel dozijnen of honderden keren eerder bent gegaan . Wie dient meer -- de erkende held? – of degene die erachter volgt, onopgemerkt, en toch alles ordelijk maakt terwijl hij verder stapt?

Ik bevel je aan om voor je dagelijkse toewijdingdaden, deze dingen onophoudelijk te doen, waar je geen beloning of erkenning voor krijgt. Terwijl je nederig schoenen poetst, ben je een koning van mannen en een koningin van vrouwen. Je dient Mij goed.

De grootse versiering is makkelijk uit te voeren. De dag in dag uit details zijn niet altijd zo makkelijk, en toch doe je ze, dag in dag uit. Je veegt dezelfde keukentafel, doet de vaat, was dezelfde kledij, vouwt ze. Je doet dit allemaal voor het gemak van de wereld.

Nu dat je je grootsheid in de kleine dingen hebt erkend, geef iemand anders dezelfde erkenning. Kijk in iemands ogen, en dank hen voor wat ze doen. Je krijgt een groot voorrecht, om waardering te kunnen geven. Je bent gezegend, om te kunnen dank u zeggen. Je bent gezegend, om de mogelijkheid te hebben, om dank te brengen. Wees iemand die dankt, zoals ik jou dank om een deel van deze wereld te zijn, om het te troosten en het makkelijker te maken, om zijn hemden te strijken en ze op te hangen en de knopen aan te naaien en te dienen zoals jij dient. Je hebt bepaalde diensten te geven, en je geeft ze. Een deel van jouw dienst , is om anderen te danken voor het deel dat zij doen. Geef hen tekens van Mij, geliefden. Wees vrijgevig.

Wees blij dat je de schoenen van iemand kan poetsen. Wees blij dat je het kan. Wees blij dat je gekozen bent, om de dienst te geven, die je nu gevraagd wordt. Wees dankbaar voor jezelf.

Vertaald door Leen Joseph.

Copyright © 1999-2006 Heavenletters™
Heavenletters™ -- Mensen helpen dichter bij God en Hun Eigen Hart te komen
Gloria Wendroff, Stichtster
The Godwriting™ International Society of Heaven
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels [at] heavenletters [dot] org
Bezoek www.heavenletters.org