Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 2586 (Vooravond van Kerstdag) De Liefde van Christus, was die van God, 24 December, 2007

Heavenletters™ ,brengt de Aarde dichter bij de Hemel.
HEMEL is hier om elke ziel op aarde te bereiken en weer bewust wordt:
* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God *
* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter bij Hem.
God zei:
Christus was harmonieus, en toch was hij vastberaden in wat hij wist. He zweefde niet. Hij bewoog zich voort in een rechte lijn. Zijn God-gegeven missie, was om anderen dichter bij Mij te brengen. Hij wou niets voor zichzelf, dan het geven van liefde, dat hij zelf had ontvangen en volhartig had ontvangen. Een hart vol liefde, kan alleen gul liefde geven, en zo is liefde vermenigvuldigd. Christus gaf zoveel liefde uit, dat zijn liefde nog doorheen de hele wereld weerklinkt. De liefde die Hij in Mijn naam gaf, roert harten om de hartslag van liefde te slaan. Boem, boem, boem-ti-boem, de hartslag van liefde.
Hij gaf het enige geschenk dat er te geven is. Hij ging niet uit winkelen en verpakte het niet in geschenkpapier. Hij was Santa Claus niet. Santa Claus dient een ander doel dan Christus. Het fysiek geven van geschenken is aangenaam, en toch gaf Christus geen fysieke geschenken. Hij gaf liefde. Dat was alles wat Hij te geven had, en hij gaf het goed. Hij gaf liefde zonder linten. Hij gaf eenvoudigweg liefde. Hij straalde het uit. Hij dacht niet na over het geven van liefde. Het zou voor Hem onmogelijk geweest zijn om geen liefde te geven. Dat zou ontbering betekend hebben.
Christus was de vrucht van de wijnrank. Een druif, vol sap, klaar om geplukt te worden, en het sap in wijn omgevormd te worden. En zo gaf Christus zo onschuldig als de druif. Degenen die van hun dorst afwisten, dronken rijkelijk van Mijn liefde door Christus. Zij konden er niet genoeg van krijgen. Ze wilden meer. Ze zijn nog steeds aan het drinken.
Christus gaf geen liefde vanuit een gevoel van verplichting. Hij voelde niet dat de liefde die hij gaf, verschuldigd was. Hij dacht niet in termen van schuldenaar of schuldige. Hij gaf zo vrijelijk, zoals de zon Mijn Licht schijnt. Christus was een hel schijnende zon op de Aarde, en Hij scheen. En hoe Hij scheen. Hij kon niets anders. Licht was voor Hem om te geven, en geven, deed hij. Hij was eigenlijk hulpeloos, omdat hij niets anders kon doen dan te geven. Hij was een zanger van de liefde, die niets anders kon dan te zingen. Hij kon zichzelf de uitbarsting van het lied niet ontzeggen.
Hij was een vis die moest zwemmen. Een vis denkt niet “Oh, ik moet vandaag zwemmen.” Het is natuurlijk voor een vis, om te zwemmen. En zo zwom Christus in liefde. Hij reisde de wereld niet rond, maar zijn liefde wel, en zijn liefde reist nog steeds. Eenmaal in beweging gezet, blijft liefde in beweging. Net zoals de zon geen instructies krijgt om elke dag te schijnen, zo blijft liefde verder de wereld, zonder veel omhaal om gaan,.
Christus gaf en dacht nooit: “ik geef.” Hij stond in de ochtend nooit op en dacht: “oh, vandaag moet ik geven.” Geven was geen gedachte. Geven was zijn hele zijn. En toch had Christus geen gedachte die niet over het geven va, liefde ging. Hij was machteloos dan enkel het geven van liefde. Zo had hij wijsheid en liefde te geven. Zijn liefde en wijsheid waren druiven van dezelfde rank, die Ik al Mijn Zonen het geschonken.
Denk je dat je niet van dezelfde rank bent als Christus? Denk je dat je een dinger naar de troon bent, waar Ik je op plaats? Denk je dat je een speciale compensatie zou krijgen, als je Mijn Liefde zou weigeren, of, eenmaal aanvaard, je zou kunnen onthouden worden van het te delen?
Geliefden, niemand is meer speciaal voor Mij dan jij, en niemand is minder speciaal dan jij bent. Er is geen eerste, en er is geen laatste. Moge je elke dag een Kerstdag maken, voor al Mijn geliefde zonen en dochters. Aanvaard Mijn geschenken, en, in hetzelfde gebaar, geef ze weer weg.
Vertaald door Leen Joseph.
Copyright © 1999-2007 Heavenletters™
Heavenletters™ -- Mensen helpen dichter bij God en Hun Eigen Hart te komen 
Gloria Wendroff, Stichtster
The Godwriting™ International Society of Heaven
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels [at] heavenletters [dot] org
Bezoek www.heavenletters.org