Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # 2584 De Wijzen Weten hoe weinig ze Weten, 22 December, 2007

Heavenletters™ ,brengt de Aarde dichter bij de Hemel.
HEMEL is hier om elke ziel op aarde te bereiken en weer bewust wordt:

* * Onze verbinding met God
*
* Ons geloof in ons zelf
*
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God
*
* Vrede op aarde
* * God brengt ons altijd dichter bij Hem.

God zei:

Het is beter dat je jezelf als een beginner beschouwt, eerder dan een expert.

Beginnelingen zijn open tot leren. Ze weten dat ze niet alles weten.

Er is een neiging voor experten om te denken, dat ze alles al kennen, zodat ze meer spreken dan te luisteren.

Wees een beginneling, geliefden, en je zal steeds open zijn, en je zal altijd leren. Je zal eerder nederig zijn, dan hoogmoedig. Ongeacht je ervaring, je zal weten dat je het niet allemaal weet.

Twee experten in hetzelfde veld van interesse zijn het vaak niet eens. Zelfs in hele technische gebieden, war je geneigd bent te denken date r geen meningsverschillen kunnen zijn, is zee r toch. Laat de wereld je noemen zoals het zelf wil, weet altijd dat je een leerling bent, in plaats van een expert.

Eén van de moeilijkheden van hoogmoed, is dat je klaar bent om je van je troon af te laten slaan.zelfs als de gehele wereld je op een troon van expertise plaatst, weet dan voor jezelf dat je dar niet thuis hoort. Beter te weten dat niemand daar t huis hoort. Kom naar beneden, van je hoge paard af.

Heb vertrouwen in jezelf. En heb het vertrouwen dat je niet alles weet, en dat , daarom, voor jou nog veel te leren valt.

Punkers stappen hoogmoedig in de wereld. Wees geen punker, en gedraag je niet als een. Leer eerder dan trots door te stappen.

Je hoeft niet te leren om nederige tart tee ten, als je nederig bent. Nederig zijn, betekent niet dat je jezelf onderschat. Het betekent net dat je jezelf niet overschat. We spreken over de wereld.

De wereld is vol van onwijzen, die denken het allemaal te weten.wees wijs en weet dat jij niet alles weet.

Als je een prachtige leraar wil zijn, wees een goeie student. De waarheid, hoe dan ook, is dat grote leraars van hun leerlingen leren. Als je dus een groot leraar wenst te zijn, wees een grote leerling.

Waar ligt dan deugd van alles te weten of te denken dat je alles weet? Spring van de steile rots, voor je valt.

Waar, je kan iets weten, dat anderen niet weten, maar wat wild at juist zeggen? Al wat het betekent, is dat jij iets kan weten, dat anderen nog niet weten. Wat is de grote eer hierin? Geliefden, klop jezelf niet te vroeg op de schouders. Klop jezelf helemaal niet op de schouder.

Iedereen weet iets.

Degene die de vloer in een firma veegt, kan best eens meer over de firma weten, dan de CEO.
Kijk, iedereen op de aarde draagt een vermomming, jij en ieder ander. Eén van jullie is als de CEO vermomd, en een andere is als de gerant verkleed. Beiden zijn goede acteurs. Beiden spleen hun ril goed. Beiden zijn goeie dragende acteurs. Laat elk tegenover elkaar buigen, of helemaal niet buigen. Groet iedereen die voor je komt. Vermommingen komen af, en je zal samen staan, zoals Mijn Ene Heilige Kind.

Natuurlijk weet je dat. Natuurlijk ben je bewust van het feit dat applaus dat vanuit de wereld komt, je slechts enkele seconden vergezellen. Je bent meer noch minder dan gelijk welk ander.

Je weet ongetwijfeld dat het deel dat jij speelt, jou niet is. Je ware identiteit rijkelijk overstijgt de gestempelde kaart, die de wereld je geeft. Wees niet vernederd of opgetogen over het deel dat je je spelt. Dit is van toepassing voor gelijk welke arena je in de wereld speelt. Niemand is Top Dog (de beste).

Ik vraag je om ontmoedigd, noch overmoedig te worden.overmoed en ongenoegen zijn beiden onaanvaardbaar en houden je niet in je plaats.
Zo, nu, als je op een voetstuk hebt gestaan, stap eraf. Je hebt het voetstuk niet nodig. Dacht je dan dat je het nodig had? Je hebt niets nodig, maar als je het nodig had, zou je meer dan gelijk welk voetstuk de wereld je zou kunnen bouwen, verdienen.

Vertaald door Leen Joseph.

Copyright © 1999-2007 Heavenletters™
Heavenletters™ -- Mensen helpen dichter bij God en Hun Eigen Hart te komen 
Gloria Wendroff, Stichtster
The Godwriting™ International Society of Heaven
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels [at] heavenletters [dot] org
Bezoek www.heavenletters.org