Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEMEL # #2511 Sterren Schijnen op Jou, 10 Oktober, 2007

HEMEL # #2511 Sterren Schijnen op Jou, 10 Oktober, 2007
Heavenletters™, brengt de Aarde dichter bij de Hemel.
HEMEL is hier om elke ziel op aarde te bereiken en weer bewust wordt:

* * Onze verbinding met God
*
* Ons geloof in ons zelf
*
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God
*
* Vrede op aarde
God brengt ons altijd dichter bij Hem.

God zei:

Keten je niet aan het verleden vast. Dat betekent: ook niet aan je plannen. Plannen zijn op het ene moment gemaakt, en plannen zijn het volgende ogenblik veranderd. Een verandering van je plannen, betekent niets anders dan een verandering van je plannen. Lees er dan ook niets anders in. Het leven is wat het is. Soms loopt het leven heet, en soms loopt het leven koud, hoewel het leven altijd het leven is. Laat het zijn wat het is.

Wat eigenlijk wel of niet in het leven gebeurt maakt niet zoveel uit als je zelf wel denkt. Jij bent, ongeacht de veranderende seizoenen.elke seizoen heft zo zijn eigen schoonheid. Wat is er veranderd als plannen veranderen? Enkel je voorspellingen. Je kan je niet aan hen optrekken, geliefden. Er is niets waar je je kan aan vasthouden. Het leven beweegt buiten je bereik; en al wat je kan doen, is erin meegaan. Je kan het niet vertragen, en je kan het niet versnellen. Je kan jezelf erin opwinden, maar dat is al wat je kan. En waarom zou je?

Heb in plaats daarvan gelijkmoedigheid. Het leven in de wereld is een kaatsende bal. Het kaatst op de ene manier en dan weer op de andere. Soms kaatst het leven recht in je armen, en soms ontsnapt het je. Wie heft het voor het zeggen, dat leven moet doen wat jij wenst? Het leven is gevuld met omleidingen. Waarom ben je dan zo
verbaasd?

Het leven zal je onvermijdelijk naar Mij leiden. Hoeveel belang heft het of je tot Mij komt doorheen het dal of over de heuvel? Wat van belang is, dat je tot Mij komt. Hoe weet welke het snelste pad voor Mij is? Hoe weet je dat de ene weg beter is dan de andere? Hoe weet je wat dan ook, geliefden, behalve dan dat Ik van je houd. Dat is het minste wat je kan weten. Je wordt door God lief gehad, God houdt van je ongeacht zee of land, soepel pad of ruig. Het eenvoudige feit is, dat Ik van je hou. Vraag je voor meer dan dat?

Natuurlijk doe je dat. Ik bedoel, je vraag voor veel minder. Je vraagt dat jouw wil zou vervuld worden. Biecht op, is het niet zo? Misschien bring je alleen lippen dienst, als je zegt: Uw wil geschiede. Komaan, wil je dan echt dat jouw wil over de Mijne voorrang heeft?

En tegelijkertijd, denk je dat Ik elk gebaar in het universum plan. Mijn aandacht gaat naar liefde, en niet naar het in elkaar plotten van alle details van je leven. Ik heb alle mogelijkheden uitgestrooid. Enkele vang je op, en sommige niet. Wie zal zeggen dat één mogelijkheid beter is dan een andere. Jij niet, geliefden, jij niet.
Sterren schijnen op je. De zon glimlacht. Je hart slaat. Het fysieke rijk, zoals het voor jou belangrijk is, is niet echt zo belangrijk. Jij bent de stroom die doorheen het leven stroomt. Je bent niet zo onderhevig aan al wat buiten je omgaat. Een rivier stroomt waar het stroomt, en waar het aan voorbij gaat, is niet zijn essentie. Onthoud dat jij de rivier bent en niet zijn oever.

Je hart kan naar het ene evengoed verlangen als naar iets anders. Laat je hart open staan voor het veranderen van richtingen. Laat je hart onderdanig aanvaarden wat er zich ook voordoet. Je kan er zeker van zijn, dat een schat op je wacht, misschien zelfs helemaal achter de volgende hoek. Hoe zal je het weten, tenzij je erheen gaat?
Beschouw het leven als een maaltijd die voor je geplaatst wordt. Alles wat op de tafel gezet wordt, kan niet je favoriete voedsel of stijl zijn, en toch kan je al wat je opgediend wordt, met goede eetlust en waardering verorberen.

Geliefden, wat is er anders voor jullie, dan blij te zijn, en dankbaar? Wees een goede ontvanger.

Vertaald door Leen Joseph.

Copyright © 1999-2007 Heavenletters™
Heavenletters™ -- Mensen helpen dichter bij God en Hun Eigen Hart te komen 
Gloria Wendroff, Stichtster
The Godwriting™ International Society of Heaven
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels [at] heavenletters [dot] org
Bezoek www.heavenletters.org