Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

Heavenletters Dutch translation

Heaven # 1757

Onderwerp HEAVEN #1757 What goodness lies around the corner? August 27, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt

* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*

* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

HEMEL #1757 Welk groot goed is er om de hoek? 27 augustus 2005

God Zei

Geliefden, soms voel je dat je leven op Aarde zonder einde is. Hoewel jij eindeloos bent, is je leven op Aarde dat niet. Jij gaat eeuwig door terwijl het leven op Aarde maar een rondrit is.

Echter, soms voel je je treurig. Soms overspoelt het leven op Aarde jou. Soms word je erin verstrikt. Je kunt voelen dat je, tegen je wil in, gevangen gehouden wordt en je bent bang dat dat altijd zo blijft. In dat geval, wil je het liever verlaten.

Het is niet echt het leven dat je wilt verlaten maar de last die je lijkt mee te dragen. Als je je niet zoveel zorgen zou maken, zou je dan niet opgetogen zijn om te leven? Als jouw gedachten niet terug gingen naar wat was en wat had kunnen zijn of welke een afschuwelijk iets zich schuilhoudt om de hoek, zou je dan niet gelukkig zijn om te leven? Zou je niet de horlepiep dansen? Als je je geen zorgen zou maken, Misschien zou je dan wel voor altijd op Aarde willen blijven. Je zou enthousiast zijn om te ontdekken wat er om de hoek ligt. Je zou dansen van vreugde.

Vaak trekken jouw gedachten over je leven en de wereld waarin je denkt te leven je naar beneden. Natuurlijk, het is niet het leven dat dat doet. Het zijn jouw gedachten. Soms zijn je gedachten als tand aanslag, of op zijn minst, als een aanhoudende verkoudheid dat je niet van je af lijkt te kunnen schudden.

En dus, wederom, vraag Ik je om je gedachten te veranderen. Het leven vraagt jou om jouw gedachten te veranderen. Je hoeft niet in de macht van je gedachten te zijn. Gooi nu die nutteloze gedachten van je af, eens en voor altijd. Ze moeten uitgebannen worden, zodat je van het leven kunt genieten. Ontmoedigende gedachten staan je in de weg. Ze kunnen weg, of je kunt ze verlaten. Zet de ene zender in je gedachten uit en ga naar een andere zender. Jij hebt het. Jij weet dat je het hebt. Je weet dat er een of twee zenders zijn met de muziek die je bevalt. Draai de volumeknop open.

Gevangen in ach en wee, zou je vergeten dat je je kunt instellen op dat wat lieflijk is. Dat betekend niet dat je je kop in het zand steekt. Die andere zaken, de zaken welke je niet leuk vindt en je naar beneden halen -- die doen het heel goed zonder jou. Ze hebben jouw aandacht niet nodig. Andere zaken, echter wel. Verheffende zaken wel.

Al het goede in het leven waar je naar verlangt, verlangen naar jouw aandacht.

Als je Liefde wilt, ga met je aandacht naar Liefde. Ga met je aandacht naar het geven ervan en het zal neer je toe komen. Er zal zóveel Liefde zijn, dat je er vanuit je dak gaat. Je bent niet in staat om ergens heen te gaan zonder.

Ga met je aandacht naar jouw besef van het nodig hebben van Liefde en je gaat met je aandacht naar het tekort ervan en je zult je gebrek eraan drastisch ontwikkelen. Misschien is dat al gebeurd.

Ga met je aandacht naar goede gezondheid, liever dan ziekte. Het een is gebaseerd op Liefde, het andere op angst. Wat heeft jouw voorkeur?

Als je naar de winkel gaat om een jurk uit te zoeken, kies j niet die welke je niet wilt. Je kiest die welke je aantrekkelijk vind. Het lijkt alsof je slimmer bent in de mode, dan je in het léven bent.

Als je naar de groenteboer gaat, zoek je niet de gekneusde appels. Je zoekt de glimmende rode.

Als je een auto koopt, koop er je niet een die je niet wilt. Je neemt niet die ene, welke je niet voor een test rit wilt. Je koopt niet die ene welke je niet wilt en neemt hem mee naar huis en blijft er dan voor altijd over klagen.

Als je verstandig mode, fruit en vervoer kunt kiezen, denk Ik dat je net zo verstandig je gedachten kunt kiezen. Waarom niet? Vast en zeker heb je het niet nodig om de wereld, TV en de tijdschriften jouw gedachten voor jou te laten kiezen.

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Heaven # 1756

Onderwerp HEAVEN #1756 To Be a Human Being August 26, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt

* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*

* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

Hemel #1756 Mens Zijn 26 Augustus 2005

God zei

Jij bent de uitdrukking van Mijn Heilige Zijn op Aarde. Wat kun je anders zijn, geliefden?

Ik vermenigvuldig Mezelf, en Ik vermenigvuldig Mezelf in jou, in de illusie van jou.

Als Ik jou gemaakt heb, wat kun jad anders zijn als heilig? Het laatste wat je zou denken wat je bent is heilig. Maar als je als heilig aangesproken was ipv. ondeugend, toen je kind was en je verdere leven, zou je niet aan je heiligheid getwijfeld hebben zoals je nu doet. Je hebt je eigen ondeugden goed leren accepteren, gebrek, dwaasheid enz. alsof je een gestoorde was en ondoordacht twijfel je aan jouw heiligheid, wat de Waarheid van jou is. Zeker, alles keert terug naar het verleden.

Je ging naar buiten, speelde en werd vies en misschien werd er tegen jou tekeergegaan en voor altijd na dat je dacht dat je smerig was, je moest worden gewassen en vergeven. En als je een bad genomen had of berouw getoond had, voelde je je goed maar alleen voor even. Ook als je niets deed, alleen maar ten gevolge van leven op Aarde in de vorm van een lichaam, zou je vuil toenemen.

Toen je voor het eerst leerde schrijven, was jouw handschrift niet zo goed als van iemand anders, dus dacht je ook niet zo goed te zijn als die ander en dus dacht je, dat anderen minder onvolmaakt waren als jij en dat jij misschien wel de minste was van allen.

Hoe kan Mijn Zijn op Aarde minder zijn op de ene plek dan een andere? Wat je ook mag denken van iemand, je baseert het op uiterlijk vertoon. Natuurlijk doe je dat. Ik heb je daarvoor niet uitgescholden. Ik heb je gevraagd om anders te kijken.

Je kwam tot het geloof dat Mens Zijn onwaardig was en je ervoor schaamde. Ook als je jouw lichaam negeerde, had je er spijt van. Ja had een dubbelzinnige verhouding met jouw mens zijn. Je hebt je lichaam heel serieus genomen en je ziel afgezwakt, alsof dat ook een belemmering was, alsof je lichaam een alibi moest hebben en toch beledigt en je ziel in de kast gezet, onzichtbaar en er alleen over praten bij bepaalde gelegenheden. Misschien heb je alles aan jezelf gekleineerd, van top tot teen. Misschien zou je jezelf weggooien als je dat kunt. Misschien héb je dat gedaan.

Misschien heb je gedacht dat je in de uitverkoop was en ijverig het idee weerstaan dat je eigenlijk dunne zijden stof bent.

Misschien denk je dat je uit de goot komt. Er zijn geen goten in de Hemel, geliefden. Er zijn geen straten en stoepen om een goot te creëren. Er is geen schaduwplekken in een straat. Er zijn geen goede- noch slechte buurten. Er is niet meer en er is niet minder. Er is geen fatsoenlijk noch onfatsoenlijk. Er zijn geen regels. Welke regels zouden er kunnen zijn voor een plaats als de Hemel? Welke regels zouden er gemaakt moeten worden als iedereen de ongeschreven regels al volgt? Liefde en vreugde regeren. Er is geen andere regel.

Waarom is dat zo? Omdat alleen Liefde en vreugde aangetrokken worden to de Hemel. Niets anders komt er binnen. Als er Liefde en vreugde zijn, is er geen ruimte voor iets anders. Wie wil boosheid ruilen voor Liefde, egoïsme voor vreugde? Alleen op Aarde wordt die versie van het leven vertoont.

Je zou er goed aan doen om je alleen Liefde en vreugde op Aarde voor te stellen. Begin de omwenteling van de Aarde in jouw gedachten. Begin met je gedachten met Liefde en vreugde te vullen en niets dan Liefde en vreugde. Concentreer op Liefde en vreugde bij elke gelegenheid. Wat je je voorstelt komt uit en moge het NU uitkomen.

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Heaven # 1755

Onderwerp HEAVEN #1755 In Reality August 25, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt

* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*

* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

Hier 'iets' over de wisseling van de website.
[Dear Heavenreaders, we’re switching web hosts right now. Actually, the switch is all done, but it takes a while for everything to catch up. Fortunately, you will be receiving Heavenletters without interruption. However, for a few days, I am unable to receive receiving incoming mail and therefore unable to respond to any requests you’ve made. You may be sure I will get back to you as soon as I can receive emails. All is well. Thank you for patience. Love and blessings, Gloria]

HEMEL #1755 In Werkelijkheid, 25 augustus 2005

God zei

Ben jij je ervan bewust dat Ik mijn zegen rijkelijk over je uit laat vloeien? Onverklaarbare zegeningen komen uit de Hemel. Sommige komen onaangekondigd, op zichzelf, een koor van Liefde, die plotseling in je schoot geworpen wordt.

Andere zegeningen heb je uit de Hemel naar beneden getrokken als schemerduister. Je moest op het puntje van je tenen gaan staan om te reiken en reiken deed je en je trok de zegeningen naar beneden en liep met ze weg, als een gelukkige familie.

Sommige zegeningen waren net zo onverwacht als regen in de woestijn en sommige welke je hebt ge-eist wacht je nog steeds op.

Toch is ook één zegen het waard om een leven op te wachten. Hoewel je veel meer hebt dan één zegen, ook één zegen is genoeg, net zoals een beetje maggie in de soep voldoende is.

Vier in je hart, de zegeningen die je krijgt. Laat jouw leven een feest zijn van de zegeningen uit de Hemel.

De Hemel heeft je gezegend. Eerst was je gezegend met het leven. Je was gezegend om geboren te worden, en op een dag word je gezegend om je lichaam te verlaten. Jij die uit de Hemel kwam, moet terugkeren naar de plaats waar jouw Ziel vandaan kwam.

En natuurlijk is het een sprookje dat je ooit de Hemel verlaten hebt, dat je verhuist bent naar de Aarde, om, nog steeds in de Hemel zijnde, welke je nooit hebt verlaten. Ik weet dat het zeker lijkt alsof je bezield naar de Aarde bent gezonden, alsof een Engelenkind was gestolen.

Overweeg dat jij, als een gezegende, ook een zegen bent op Aarde. Zéker ben je als een zegening gezonden. Jij bent gezonden om de Aarde te zegenen met de aanwezigheid van God. Zo simpel is dat.

Voorheen heb je gedacht dat jouw leven van jezelf was. Je dacht dat het jouw kleine zwerftocht was en nu ontdek je dat je op een missie bent!

Jouw leven is nooit van jezelf geweest. Het was niet jouw bevlieging die Ik in gedachten had toen je ontworpen werd. Jij, een idee van God, werd ontworpen als een cadeautje. Je werd, als een draagmand, afgeleverd op een stoep, niet zomaar een stoep maar de stoep waar het de bedoeling was waar je zou komen.

Jij bent Mijn zegening, geliefde. Jij bent een zegening vóór Mijzelf alsook ván Mijzelf.

Het geluid van jou, passeerd Mijn lippen, een gedachte geuit en daar ben je. Je bent geboren op Aarde op Mijn aandringen. Jij bent gekozen en nu kies jij ook. Je werd niet verplicht. Je had de keuze en je hebt ervoor gekozen. Nu maak je ten volste er het beste van. Er is er maar een die er het beste van kan maken.

Op de Aarde komen was geen tweede keus. Het was een eerste keus. Het was een zegen dat je die keuze maakte zodat je een zegen kan zijn.

In elk geval, wees de zegen. Wees het nu. Kies voor een sprankelend leven op Aarde. Kies ervoor, een Romijnse kaars te zijn die van start gaat, de bomen verlichtend, de harten verlichtend, de werelden verlichtend.

Deel in de verlichting van de Aarde. Als jij gaat, doet de wereld dat ook. Jij en de wereld wisselen exact met elkaar uit. Geef niet de wereld op zijn kop, voor iets wat je eigen onachtzaamheid kan zijn.

Ik heb alles in de wereld gezet voor jouw plezier. Waar zou de lucht en zijn hoop zijn, als het niet voor jou was? Voor wie zijn de sterren verankerd in de nacht, als het niet voor jou was?

Jij bent het, tegen wie Ik spreek. We zijn collega's. Wij zwerven samen rond en verrichten wonderen in het leven. Jij reflecteerd wat je ziet en Ik luister. Jij verteld verzonnen verhaaltjes en Ik knik met mijn hoofd, zeer wel wetend dat jij snel zult zien zoals Ik zie en snel zal spreken zoals Ik spreek en spoedig zullen Wij Een zijn, zowel in jouw beséf als wel in Wekelijkheid.

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Join HeavenLetters Yahoo Group

Heavenletters™ -- Helping Human Beings Come Closer to God and Their Own Hearts
Gloria Wendroff, Godwriter™, Teacher, Speaker
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556

Email gloria [at] heavenletters [dot] org
Visit www.heavenletters.org
Subscribe to Heavenletters by the hat!
Download the free e-book 10 Magnificent Heavenletters http//www.heavenletters.org/media/Magebook.pdf
Buy Heavenletters, Love Letters from God, Winner of Chelson 2004 Inspiration Book Award http//tinyurl.com/4yffm Write a quick Amazon book review!
Donate to Heavenletters™. Multiply your wealth!

Although Heavenletters are copyrighted, you are invited to share them, send them to friends, add to your newsletter, use as a signature, make bumper stickers, skywrite with them – whatever you like, and please include the Source! www.heavenletters.org. And, of course, do not charge for them!

We love to have new readers come to Heavenletters through you.

--------------------------------------------------------------------------------

We would be honored to continue sending you Heavenletters. If you do wish to stop receiving Heavenletters, please click unsubscribe and come back soon. Blessings and love, Gloria

Heaven # 1754

Onderwerp HEAVEN #1754 What Lies behind the Manifest World August 24, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt

* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*

* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

HEAVEN #1754 Wat ligt er voorbij de zichtbare Wereld 24 Augustus 2005

God zei

Dat wat je bewondert, neem je als voorbeeld. Het karakter wat je bewondert in anderen is jouw karakter. Je hebt het wellicht nog niet ten volle tot uitdrukking gebracht maar het is al van jou.

Veel van Mijn kinderen willen weten wat hun gedetailleerde doel is in het leven. Blanco, het is om te zoenen. Als je heldendom bewondert, begrijp dan dat je doel, heldendom is. Als je grote wijsheid bewondert, dan verwerf- én geef je grote wijsheid. Als je enorme vriendelijkheid bewondert, dan is vanuit je hart leven jouw bestemming.

In deze discussie, spreek Ik niet op het niveau van de materie, en toch vraag Ik je ook niet om de materie op te geven. Het kán jouw bestemming zijn om rijk te worden zo dat je er goed werk mee kunt doen. Goed werk komt in vele vormen maar jouw bestemming openbaart zichzelf altijd in een vorm van Liefde.

Je kunt weten dat egoïstisch zijn, jouw bestemming niet is. Om verwikkeld te zijn in de kleine zaken, is niet jouw bestemming. Bezig te zijn met geven is jouw bestemming. Jouw enige vraag is Wát te geven?

Het is ook mogelijk dat het jouw bestemming is, om iets uit te beelden wat niemand schijnt te doen of waar niemand op lijkt. Als je voelt dat je bestemd bent om een negatief voorbeeld te zijn, bevrijdt Ik je nu van zo'n verplichting. De wereld heeft genoeg lessen geleerd van voorbeelden die jou met plezier van hun richting wegsturen. Weet nu dat jij een stralend voorbeeld mag worden van dát wat jou verheft.

Als elk kind op Aarde besef had van hun waarde, zou iedereen zijn bestemming vervullen zonder er over na te denken. Je zou het léven. Er zou geen gelegenheid zijn om te denken "Ben ik mijn bestemming aan het vervullen? Doe ik op Aarde waar ik voor was geschapen?" Er zou geen zoeken zijn, aangezien je ten volste zou leven. Jouw bestemming, jouw doel in het leven, zou duidelijk goed zijn wat je nu doet.

Degene van jullie in de huidige wereld die zijn of haar bestemming zoekt, zoekt naar zijn of haar identiteit. De vraag is eigenlijk niet "Wat word ik verondersteld te doen in dit leven?, wat doe ik hier?" De werkelijke vraag is "Wie BEN ik?" Jouw hart verlangt hevig naar bevestiging van dat wat de laatste tijd geweten wordt als Waarheid.

Ik zal het voor jou bevestigen. Jij bent een rondtrekkende zanger op Aarde. Jij bent de vertolker van mijn lied. Jij haalt de verhullingen van de wereld om dat wat erachter ligt openbaar te maken. En wat erachter ligt, is niet de tovenaar van Oz.

Wat achter de zichtbare wereld licht zijn schatten van diverse makelij, uiteindelijk draagt iedereen de Naam van Liefde.

Hier zijn de verkwikkende wateren en de grazige weiden. Hier bevindt zich het heldere licht van de Eeuwigheid en bergen van Liefde om opgeschept te worden als een ijsje. Hier bevinden zich de diamanten en robijnen van Liefde. Hier zijn de onbegaanbare wegen waar je op loopt. En hier Ben je. Dit is je ware Zelf. Hier is wie je bent en waar je echt je leven leeft.

Jullie Aarde is een schijnvertoning, geliefden. Het is niet het ware goede. Het is een imitatie. Toch ligt midden in die imitatie de kern van Waarheid, voor de hele wereld te zien.

En het is aan jou om meer te openbaren. Genoeg van de schaduwen op Aarde. Genoeg van z'n wantrouwen. Nu delf je de goudklompen. Je graaft ze op en je houdt ze hoog voor de hele wereld om te zien, zodat iedereen in de wereld mag weten van de rijkdom welke erin ligt, dat ligt in jou en ieder ander, deze ader van goud dat jouw bestemming is omvoor de wereld te houden zodat het Waarheid mag weten en het met iedereen te delen.

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Join HeavenLetters Yahoo Group

Heavenletters™ -- Helping Human Beings Come Closer to God and Their Own Hearts
Gloria Wendroff, Godwriter™, Teacher, Speaker
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556

Email gloria [at] heavenletters [dot] org
Visit www.heavenletters.org
Subscribe to Heavenletters by the hat!
Download the free e-book 10 Magnificent Heavenletters http//www.heavenletters.org/media/Magebook.pdf
Buy Heavenletters, Love Letters from God, Winner of Chelson 2004 Inspiration Book Award http//tinyurl.com/4yffm Write a quick Amazon book review!
Donate to Heavenletters™. Multiply your wealth!

Although Heavenletters are copyrighted, you are invited to share them, send them to friends, add to your newsletter, use as a signature, make bumper stickers, skywrite with them – whatever you like, and please include the Source! www.heavenletters.org. And, of course, do not charge for them!

We love to have new readers come to Heavenletters through you.

--------------------------------------------------------------------------------

We would be honored to continue sending you Heavenletters. If you do wish to stop receiving Heavenletters, please click unsubscribe and come back soon. Blessings and love, Gloria

Heaven # 1750

Onderwerp HEAVEN #1750 De Verlichting Waar Je Zo Naar Verlangt Augustus 20, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt

* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*

* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

HEAVEN #1750 De Verlichting Waar Je Zo Naar Verlangt August 20, 2005

God zei

Alles lijkt op elkaar en alles verschilt van al het andere. Zo is het ook met de mensen. Iedereen is hetzelfde en toch zijn geen twee gelijk. Identieke tweelingen zijn niet gelijk. Verschillen kunnenklein zijn, of verschillen kunnen erg groot zijn.

Verschillen zijn de vreugde en vergif van het Menselijk leven. Ze zijn de zout in de pap.

En toch, je verwacht dat iedereen hetzelfde is als jij, denkt als jij, kijkt als jij en als ze dat niet doen, ben je verbaast. Je krabt je op je hoofd. Natuurlijk, anderen krabben ook op hun hoofd vanwege jou.

De zelfde dingen die worden gezien, worden verschillend gezien. Geen twee verhalen zijn gelijk. Zelfs een herhaling van dezelfde gebeurtenis is verschillend.

In het relatieve leven zijn het de grote aantallen dingen wat verdeeld. De deling gaat maar door en door. Er is maar een ding dat verenigt en dat is Liefde. Liefde verenigt verschillen. Liefde laat de bezwaren verdwijnen. Ik heb het over grensoveschrijdende Liefde. Dit is de Liefde waar Cristus vandaan kwam. Het koste geen moeite. Met Liefde, de Liefde waarover Ik spreek en welke Christus openbaarde, alles is gemakkelijk. Liefde kijkt door je heen. ( eigenlijk staat hier "kijkt verder dan de oppervlakte" , vert.)

Christus zag geen melaatsen. Zijn ogen zagen de wonden, maar hij zag geen melaatsen. Hij zag het gouden licht dat alles uitwist en hij zegevierde erover. Begrepen en waargenomen in zulk helder licht, wat anders kon Christus zien? Wie kan daar mee concurreren? En wie kan daar mee vergeleken worden?

"Inwendig" kijken is niet een vaardigheid die ontwikkeld wordt. Het is een bij-product van bewustzijn. Dit wordt bedoeld met, "je ziet iets zoals je bent". Daar wordt niet mee bedoelt dat als je een melaatse ziet dat je melaats bent. Het betekent dat jouw kijk erop nog niet zuiver genoeg is. Vergrootglazen vergroten je kijk erop niet. Alleen Liefde doet dat en Liefde is een staat van bewustzijn.

De verlichting waar je zo naar verlangt zijn geen magische krachten. Het is geen uiterste vrijheid van de bijzonderheden van het leven. Het is een staat van bewustzijn waarin Liefde geen grenzen kent. In die staat van bewustzijn, is het letterlijk waar dat je "in Liefde loopt". Liefde gaat overal met je mee en niets kan dat verhinderen. Niets kan dat naar achteren duwen. Niets dan Liefde bezit jou en Liefde bezit niet. Het is jou natuurlijke staat van Zijn.

Wat jij op dit moment ervaart is onnatuurlijk en daarom is het zo oncomfortabel. Een knellende schoen doet zeer. Op je blote voeten is beter. Hoge hakken richten verwoesting aan.

Met verlichting, kun je hetzelfde gezien worden als anders maar het is jouw observatie die telt. Jij kijkt anders. Jij ziet verschillen maar je klopt ze niet op. Jij snijdt de zaak aan en de zaak is Liefde.

Liefde is de keizer, geliefden. Liefde heerst. En wat een bestuur van liefde dat geen regels heeft, geen godsdienstige riten, geen agenda. Heb een ieder op zijn eigen manier lief. Liefde weerkaatst zó helder op alles wat je ziet dat jij de zon wordt wat alles verlicht.

Jij mag als vanzelfsprekend worden aangemerkt. De zon is vanzelfsprekend. Je bedankt de zon niet elke dag. Jij kan een zonaanbidder zijn die in de zon baad. Je bent dol op wat de zon voor je doet maar dat betekend niet dat je dol op de zon bent.

Jouw licht zou niet opgemerkt kunnen worden, geen rekening mee worden gehouden, geen acht op geslagen, zelfs verdacht zijn maar als de tijd rijp is dat je met de Liefde gaat, maken de reacties niet uit. Dat je jouw licht laat stralen is belangrijk. Jij zal niet zonder zijn. Jij zal niet zonder de warmte en de gloed zijn. Jouw hart is vol geworden van de zonneschijn van Liefde. Eindelijk. Waar kun je nog meer om vragen? Wat anders is er te vragen? Wat anders is er te geven? Wat anders doet er toe? Werkelijk, wat anders IS er?

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Join HeavenLetters Yahoo Group

Heavenletters™ -- Helping Human Beings Come Closer to God and Their Own Hearts
Gloria Wendroff, Godwriter™, Teacher, Speaker
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556

Email gloria [at] heavenletters [dot] org
Visit www.heavenletters.org
Subscribe to Heavenletters by the hat!
Download the free e-book 10 Magnificent Heavenletters http//www.heavenletters.org/media/Magebook.pdf
Buy Heavenletters, Love Letters from God, Winner of Chelson 2004 Inspiration Book Award http//tinyurl.com/4yffm Write a quick Amazon book review!
Donate to Heavenletters™. Multiply your wealth!

Although Heavenletters are copyrighted, you are invited to share them, send them to friends, add to your newsletter, use as a signature, make bumper stickers, skywrite with them – whatever you like, and please include the Source! www.heavenletters.org. And, of course, do not charge for them!

We love to have new readers come to Heavenletters through you.

--------------------------------------------------------------------------------

We would be honored to continue sending you Heavenletters. If you do wish to stop receiving Heavenletters, please click unsubscribe and come back soon. Blessings and love, Gloria

Heaven # 1749

Onderwerp HEAVEN #1750 De Verlichting Waar Je Zo Naar Verlangt Augustus 20, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt

* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*

* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

HEAVEN #1750 De Verlichting Waar Je Zo Naar Verlangt August 20, 2005

God zei

Alles lijkt op elkaar en alles verschilt van al het andere. Zo is het ook met de mensen. Iedereen is hetzelfde en toch zijn geen twee gelijk. Identieke tweelingen zijn niet gelijk. Verschillen kunnenklein zijn, of verschillen kunnen erg groot zijn.

Verschillen zijn de vreugde en vergif van het Menselijk leven. Ze zijn de zout in de pap.

En toch, je verwacht dat iedereen hetzelfde is als jij, denkt als jij, kijkt als jij en als ze dat niet doen, ben je verbaast. Je krabt je op je hoofd. Natuurlijk, anderen krabben ook op hun hoofd vanwege jou.

De zelfde dingen die worden gezien, worden verschillend gezien. Geen twee verhalen zijn gelijk. Zelfs een herhaling van dezelfde gebeurtenis is verschillend.

In het relatieve leven zijn het de grote aantallen dingen wat verdeeld. De deling gaat maar door en door. Er is maar een ding dat verenigt en dat is Liefde. Liefde verenigt verschillen. Liefde laat de bezwaren verdwijnen. Ik heb het over grensoveschrijdende Liefde. Dit is de Liefde waar Cristus vandaan kwam. Het koste geen moeite. Met Liefde, de Liefde waarover Ik spreek en welke Christus openbaarde, alles is gemakkelijk. Liefde kijkt door je heen. ( eigenlijk staat hier "kijkt verder dan de oppervlakte" , vert.)

Christus zag geen melaatsen. Zijn ogen zagen de wonden, maar hij zag geen melaatsen. Hij zag het gouden licht dat alles uitwist en hij zegevierde erover. Begrepen en waargenomen in zulk helder licht, wat anders kon Christus zien? Wie kan daar mee concurreren? En wie kan daar mee vergeleken worden?

"Inwendig" kijken is niet een vaardigheid die ontwikkeld wordt. Het is een bij-product van bewustzijn. Dit wordt bedoeld met, "je ziet iets zoals je bent". Daar wordt niet mee bedoelt dat als je een melaatse ziet dat je melaats bent. Het betekent dat jouw kijk erop nog niet zuiver genoeg is. Vergrootglazen vergroten je kijk erop niet. Alleen Liefde doet dat en Liefde is een staat van bewustzijn.

De verlichting waar je zo naar verlangt zijn geen magische krachten. Het is geen uiterste vrijheid van de bijzonderheden van het leven. Het is een staat van bewustzijn waarin Liefde geen grenzen kent. In die staat van bewustzijn, is het letterlijk waar dat je "in Liefde loopt". Liefde gaat overal met je mee en niets kan dat verhinderen. Niets kan dat naar achteren duwen. Niets dan Liefde bezit jou en Liefde bezit niet. Het is jou natuurlijke staat van Zijn.

Wat jij op dit moment ervaart is onnatuurlijk en daarom is het zo oncomfortabel. Een knellende schoen doet zeer. Op je blote voeten is beter. Hoge hakken richten verwoesting aan.

Met verlichting, kun je hetzelfde gezien worden als anders maar het is jouw observatie die telt. Jij kijkt anders. Jij ziet verschillen maar je klopt ze niet op. Jij snijdt de zaak aan en de zaak is Liefde.

Liefde is de keizer, geliefden. Liefde heerst. En wat een bestuur van liefde dat geen regels heeft, geen godsdienstige riten, geen agenda. Heb een ieder op zijn eigen manier lief. Liefde weerkaatst zó helder op alles wat je ziet dat jij de zon wordt wat alles verlicht.

Jij mag als vanzelfsprekend worden aangemerkt. De zon is vanzelfsprekend. Je bedankt de zon niet elke dag. Jij kan een zonaanbidder zijn die in de zon baad. Je bent dol op wat de zon voor je doet maar dat betekend niet dat je dol op de zon bent.

Jouw licht zou niet opgemerkt kunnen worden, geen rekening mee worden gehouden, geen acht op geslagen, zelfs verdacht zijn maar als de tijd rijp is dat je met de Liefde gaat, maken de reacties niet uit. Dat je jouw licht laat stralen is belangrijk. Jij zal niet zonder zijn. Jij zal niet zonder de warmte en de gloed zijn. Jouw hart is vol geworden van de zonneschijn van Liefde. Eindelijk. Waar kun je nog meer om vragen? Wat anders is er te vragen? Wat anders is er te geven? Wat anders doet er toe? Werkelijk, wat anders IS er?

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Join HeavenLetters Yahoo Group

Heavenletters™ -- Helping Human Beings Come Closer to God and Their Own Hearts
Gloria Wendroff, Godwriter™, Teacher, Speaker
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556

Email gloria [at] heavenletters [dot] org
Visit www.heavenletters.org
Subscribe to Heavenletters by the hat!
Download the free e-book 10 Magnificent Heavenletters http//www.heavenletters.org/media/Magebook.pdf
Buy Heavenletters, Love Letters from God, Winner of Chelson 2004 Inspiration Book Award http//tinyurl.com/4yffm Write a quick Amazon book review!
Donate to Heavenletters™. Multiply your wealth!

Although Heavenletters are copyrighted, you are invited to share them, send them to friends, add to your newsletter, use as a signature, make bumper stickers, skywrite with them – whatever you like, and please include the Source! www.heavenletters.org. And, of course, do not charge for them!

We love to have new readers come to Heavenletters through you.

--------------------------------------------------------------------------------

We would be honored to continue sending you Heavenletters. If you do wish to stop receiving Heavenletters, please click unsubscribe and come back soon. Blessings and love, Gloria

Heaven # 1748

Onderwerp HEAVEN #1748 If It Is Not Love… August 18, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt

* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*

* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

HEAVEN #1748 Als het Geen liefde is....... August 18, 2005

God zei

Als Mijn woorden tot je doordringen, voel je hun heerlijkheid. Mijn woorden dalen in en jij staat op. Jouw gekwetter verstomt en Mijn stilte komt binnen. In de stilte van jouw geest, verrijs je. Je hekelt geen uitwendig lawaai want dat heeft geen schuld. Het is de inwendige ruis wat tussenbeide komt. Soms is jouw geest zó druk, hoe kan er dan plaats zijn voor iets om binnen te komen?

Als je de controle loslaat, verdwijnt de rommel en gekwetter in jouw geest. Als je denkt te moeten controleren, denk je alle gedachten als een soort wapendepot of leger of een belangrijke aanwijzing te moeten bewaren voor toekomstig gebruik. Wat is het prachtig als je een open geest kan hebben in plaats van een welke propvol is.

Wat is het mooi om jouw irrationele houding los te laten. Jouw houding is irrationeel. Hoeveel je ook in je greep hebt, je hebt er geen controle over! Controle betekend weerstand en weerstand werkt tegen je. Wees beweeglijk.

Wat is het mooi als niemand ooit weer jouw normen hoeft aan te hangen. Wat is het prachtig als je loslaat en liefde toelaat. Liefde is geen standaard kost. Liefde is boven alle normen. Liefde is het het hoogste. En liefde controleert niet. Liefde houd niet vast. Liefde vasthouden is geen liefde en ondersteunt liefde niet. Vasthouden is niet in jouw beste belang en ook niet van iemand anders.

Minder opvallende vormen van controle zijn ook niet mooi. Overtuiging, verdediging, mooipraten zijn manipulatief en samengetrokken tot eisen en bevelen. Het is niet de liefde die het nodig heeft om te controleren. Als het geen liefde is, dan moet het ego zijn.

Ego is buiten jou. Het is als een mooi uniform wat je aangetrokken hebt. Maar jij bent het unifom niet. Anderen mogen voor jouw uniform salueren maar jouzelf moet zich er nooit door laten beetnemen. Uniformen zijn aardig maar, uiteindelijk, een uniform is maar een uniform.

Jouw huis, jouw auto, jouw geld, jouw titel, jouw leeftijd, jouw taal, allemaal uniformen. Liefde, welke geen grenzen heeft, is een andere band. Het is niet exclusief en toch is het de spits op de kerktoren en jouw inzicht moet daar naar streven.

Wat is er in de wereld te doen dan hoger te kijken en voorbij alle uniformen en blokkaden te gaan?

Als het leven alleen maar een opstapje was van het ene uniform naar het andere, is het logisch dat je er zo verdrietig van wordt. Haal diep adem en bewaar je energie. Red jezelf van de dwang om meer uniformen te bestellen en de liefde vergeten die alle uniformen opzij zet.

Liefde betwist niet. Liefde die boven alles staat hoeft niet de voorste stoel te hebben of haantje de voorste te zijn. Er is geen voor of achter stoel, niet vooraan in de rij of achteraan in de rij als het op liefde aankomt. Liefde is. Kom tot het bewustzijn van de staat van liefde en er is niets anders te doen als zijn wie je bent. Je hoeft liefde niet te overtreffen. Inderdaad, je kunt het niet. Je kunt het alleen maar zijn, die prachtige uitgestrekte oprechtheid, welke we liefde noemen.

In het begin lijkt liefde alleen te bestaan uit stukjes en beetjes en dan ontdek je dat de hele wereld liefde is en nooit iets anders is geweest dan liefde.

Er zijn momenten dat je dit beseft. Nu zul je dat vaker beseffen. Alles wat je hoeft te doen is het op te merken. Merk de zonsopkomst en zonsondergang op, een bloeiende courgette, het kwispelen van de staart van een hond, een vogel die je raam voorbijvliegt, een vlinder op een struik, een blauwe lucht, de sterrenhemel en de maan. Merk creatie op en zeg Mij, als je kunt, dat je niet in de Hemel bent?

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Join HeavenLetters Yahoo Group

Heavenletters™ -- Helping Human Beings Come Closer to God and Their Own Hearts
Gloria Wendroff, Godwriter™, Teacher, Speaker
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556

Email gloria [at] heavenletters [dot] org
Visit www.heavenletters.org
Subscribe to Heavenletters by the hat!
Download the free e-book 10 Magnificent Heavenletters http//www.heavenletters.org/media/Magebook.pdf
Buy Heavenletters, Love Letters from God, Winner of Chelson 2004 Inspiration Book Award http//tinyurl.com/4yffm Write a quick Amazon book review!
Donate to Heavenletters™. Multiply your wealth!

Although Heavenletters are copyrighted, you are invited to share them, send them to friends, add to your newsletter, use as a signature, make bumper stickers, skywrite with them – whatever you like, and please include the Source! www.heavenletters.org. And, of course, do not charge for them!

We love to have new readers come to Heavenletters through you.

--------------------------------------------------------------------------------

We would be honored to continue sending you Heavenletters. If you do wish to stop receiving Heavenletters, please click unsubscribe and come back soon. Blessings and love, Gloria

Heaven # 1747

Onderwerp HEAVEN #1747 Carry Yourself in Your Own Arms August 17, 2005 G

Heavenletters™, brengt de aarde dichter bij de Hemel
De Hemel is hier om te bereiken dat elke ziel op aarde weer bewust wordt
* Onze verbinding met God *
* Ons geloof in ons zelf *
* Ons bewustzijn van onze gedeelde waardigheid naar God*
* Vrede op aarde *
God brengt ons altijd dichter naar Hem.

HEAVEN #1747 Wees verdraagzaam ten opzichte van jezelf August 17, 2005

God zei

Dat wat je zoekt, zul je vinden. Dat wat je vraagt, zal je antwoord op krijgen. Je wordt gehoord. Jij bent belangrijk. Jij doet er toe.

Toen je een kind was, ben je door je ouders grootgebracht. En nu zorg je voor jezelf. Nu ben je je eigen ouder en leer je jezelf. Je leert jezelf wat je maar wilt. Je bent je eigen coach.

Je hoeft niet hard te zijn voor jezelf. Je mag inplaats daarvan aardig en lief zijn.....

Als je je eigen geweten bent, wees aardig. Herinner je dat je een kind van God op Aarde bent. Wees verdraagzaam t.o.v. jezelf.

Op Aarde voel je je gewond. Je draagt een doornenkroon. Je hart is doorboort.

Hier sta je, een prachtig kind van God en je bent niet altijd, als het al zo is, behandeld als koninklijk. Nu moet je leren om je eigen dienstknecht te zijn. Je zult je zelf eerbiedigen.

Je treitert jezelf niet langer. Je hoeft jezelf niet meer te prikkelen. Je zult gaan dartelen door het leven. Je zult wat je nodig hebt overal vinden. Zoek je vreugde, je zult het vinden. Je zult zelfs meer dan dat vinden.

Je zal meer in jezelf gaan geloven. Je zal meer in Mij geloven.

Je zal niet langer voor Aardse perfectie bij jezelf hoeven te zoeken, noch bij iemand anders. Je zult jouw menselijkheid én jouw Goddelijkheid accepteren. Je zult voorgevoelens van jouw erfenis hebben en je zal er meer naar luisteren dan je ooit deed.

Je gaat nu jezelf begeleiden. Je gaat leraren uit het verleden achter je laten. Je zal nu je eigen gids zijn. Jij weet hoe de bergen over te steken, net als ieder ander. Je bent net zo dicht bij de top als een ander. Je bent net zo dicht bij Mij als een ander.

Allen zijn heel dicht bij Mij, en nu zul je jezelf dat onderwijzen. Je zult die gedachte in je hoofd koesteren. Je zult je herinneren dat Wij het dichtst bji elkaar staan. Er is niets wat zo dicht bij jou kan komen dan Ik. Niets kan zo dichtbij komen. Ons zo dicht bij elkaar zijn is onbeproken, maar het behoeft ook niet gezegd te worden. Het hoeft alleen maar onthouden te worden. Alleen maar onthouden. Herinner jezelf daar vaak aan.

Herinner jezelf dat We als op een tandem gaan, jij en Ik. Herinner je dat we onafscheidelijk zijn. Herinner je dat Wij de Hoogste Eenheid zijn.

Herinner jezelf dat je niets hoeft te doen dan alleen maar bij Mij te zijn. Je hoeft nergens ander heen te gaan en dat Wij onmetelijk zijn. Wij reizen samen door het universum. Wij bereiken grote hoogten en toch hebben we niet bewogen. Heilig zal onze verbinding zijn. Het kán niet anders.

Wat is heiligheid? Jij bent het als alle oppervlakkigheid is vervlogen. Jij weet wat Ik bedoel met oppervlakkigheid. Jij weet dat je je hele leven oppervlakkig bent geweest. Hoe kon je ook bewustzijn hebben gehad van je oppervlakkigheid als je je ook bewust was geweest van de grotere diepten in jezelf? Je gaat diep. Doe jezelf niet tekort.

Je hebt met jezelf een oliebron aangeboord. Je hebt een goudmijn gevonden. Het was alleen gecamoufleerd. Maar al de camouflage van de hele wereld kan niet de waarheid over jou verhullen, de onvervalste waarheid, dat jij Mijn kind bent en dat jij naar mijn evenbeeld geschapen bent. Jouw geest is de Mijne. Mijn geest is de jouwe.

Wat je nu doet op aarde is jezelf openbaren. Je haalt enkele van de omhulsels weg. Wát een goed gevoel geeft dat. Je komt dichter bij je eigen kern en je komt dichter bij Mij. Jouw kern en Ik zijn een en dezelfde. Welkom, Mijn kind.

Heavenletters™
Copyright@ 2005

Join HeavenLetters Yahoo Group

Heavenletters™ -- Helping Human Beings Come Closer to God and Their Own Hearts
Gloria Wendroff, Godwriter™, Teacher, Speaker
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556

Email gloria [at] heavenletters [dot] org
Visit www.heavenletters.org
Subscribe to Heavenletters by the hat!
Download the free e-book 10 Magnificent Heavenletters http//www.heavenletters.org/media/Magebook.pdf
Buy Heavenletters, Love Letters from God, Winner of Chelson 2004 Inspiration Book Award http//tinyurl.com/4yffm Write a quick Amazon book review!
Donate to Heavenletters™. Multiply your wealth!

Although Heavenletters are copyrighted, you are invited to share them, send them to friends, add to your newsletter, use as a signature, make bumper stickers, skywrite with them – whatever you like, and please include the Source! www.heavenletters.org. And, of course, do not charge for them!

We love to have new readers come to Heavenletters through you.

--------------------------------------------------------------------------------

We would be honored to continue sending you Heavenletters. If you do wish to stop receiving Heavenletters, please click unsubscribe and come back soon. Blessings and love, Gloria