Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3858 Vaše vjerovanje u prošlost

HEAVEN # 3858 Vaše vjerovanje u prošlost

Bog je rekao:
Fizička vlasništva su prošlosti. Čak i ako ste našli kamen na plaži danas, kamen je prošlost. Čak i ako ste danas kupili novu haljinu, haljina je već u prošlosti. Fer je reći da su sve fizičke stvari u prošlosti. Prošlosti, u bilo kojem obliku se pojavljuje, imala je veliki značaj za vas.

Više se ne trebate zadržavati na prošlosti. Nikada to i nije bio vaš zadatak, a ipak ste bili u vlasti prošlosti. Čaša, žlica, sve vas drži u prošlosti. Naravno, nije zbog toga kriva prošlost. Nije vas prošlost zamolila da je učinite toliko važnom da joj dopustite utjecati na vašu sadašnjost.

Ja vas čujem. Kažete da vam je artritis nasljedan u obitelji, pa tako imate izgovor za svoj artritis. Vaša vjera u prošlosti vam je možda čak i privukla artritis.

Možda ćete reći da ste kao dijete, radi samoodržanja, bili prisiljeni lagati. Možda tada niste imali izbora. Sada imate. Nije važno to čemu ste bili poučeni, osim ako je korisno za vas i svijet sada. Ne postoji ništa u prošlosti što bi vas sada moralo zadržavati. Prošlost je gotova. Okončajte s prošlošću.

Jedini način da se oslobodite prošlosti jest da je otpustite. Otpustite svoje vezanosti na nju. Bilo koja čaša biti će dobra da se iz nje pije. Bez obzira od kojeg je kristalna čaša izrađena, bez obzira na to tko je iz nje jednom pio, ne morate se zakačiti za baš tu čašu. Čaša je čaša.

Žlica je žlica. Svaka će žlica poslužiti svrsi. Ne mora to biti upravo ona stara žlica na koju ste vezani. Možete čak jesti prstima. Možete piti iz posude.

Rijeka se ne drži svojih prošlih voda. Rijeka se nastavlja kretati. Rijeka bježi prošlosti, jer uvijek teče.

Vi možda misle da je teško otpustiti prošlost. Ali zapravo je držati se za prošlost ono što je teško. Lako je otpustiti prošlost, samo vi imate poteškoća i lako se zbunite. Držanje za prošlost je to što uzima energiju i zahtijeva napor. Otpuštanje prošlosti je jednostavno ako se sami ne uvjerite u suprotno. Otpuštanje je lijepo poput stavljanja ruku s dlanovima prema gore. Kad je dlan prema gore, vi ste spremni primiti. Vaše su ruke otvorene.

Prošlost želi biti otpuštena. Prošlost ne želi za vas biti više od kapi vode u vjedru. Prošlost želi biti slobodna od vas. Prošlost ne želi biti talac. Ne želi biti odgovorna za sadašnjost. Otpustite prošlost. Jeste li se pribili na prošlost?

Da li držite prošlost odgovornom za sve što se dešava sada? Ja sam vam rekao da otpustite ideju o uzroku i posljedici. Moguće je da ste prošlosti koristili kao izgovor za sve iz sadašnjosti. Možda ćete reći da je prošlost izazvala sadašnje probleme. U tom slučaju, vi svoje djetinjstvo činite odgovornim za to kako sada postupate sa svijetom. Možete kriviti okolnosti svog rođenja, vaš odgoj, nepravde koje su vam počinjene, i tako ih ovjekovječiti.

Nije u vašem najboljem interesu zadržavati prošlosti do te mjere u kojoj vi to radite. Prošlosti je možda postala dečko o kojeg se spotičete, vaša marioneta, žrtveni jarac za udaranje. Neka se prošlost povuče. Ona je prošlost. (Prevela: Daniela Knapić)