Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3696 Vrt Ponosa

HEAVEN # 3696 Vrt Ponosa

Bog je rekao:
Kako god vi radite stvari u životu, postoje i drugi načini da ih učinite. Postoje i druge platforme sa kojih se može doći. To što ste vi oduvijek bili na neki određen način ne znači da morate nastaviti biti na taj isti način. Molim vas da se odreknete od govorenja: "Takav/takva sam i uvijek ću takav/takva biti.“ Zašto bi životu zatvorili vrata? Zašto bi dopustili samo određen dio i ništa više, i osjećali se čestitima o tome? Vidio sam ljude koji su ponekad samozadovoljni što su nekoga, na primjer, odbacili - kao da je to stvar na koju bi trebali biti ponosni. Kako to može biti nešto čime se treba ponositi? Zašto bi bilo tko želio biti ponosan na to?
Vi možda želite promjene u svom životu, ali želite promjene bez mijenjanja sebe. Recimo to na ovaj način. Želite promjene u svom životu, ali, u isto vrijeme, vi se ne želite promijeniti.Vi možda želite nove darove od života, a ipak želite da sve ostalo ostane kao i prije. Govorim o vašem životu. Život bi trebao biti protočna voda, a ne stacionarni objekt.
Što je tako teško u dopuštanju malo promjene? Ja vam predlažem da promijenite svoje mišljenje o nečemu. Predlažem vam da otpustite prošlost. Prošli su putovi iz prošlosti. They have not always held you in good stead. Oni vas nisu uvijek držali u dobrom stanju.
Na neki način, kada je riječ o određenim područjima života, bili ste kruti. Bili ste za jednu stvar i protiv neke druge. Imali ste predrasude. Rekli ste: "Nikada neću promijeniti svoje mišljenje o tome.“ I držati ste se za jedno mišljenje kao da je to mišljenje bili rijetki antikni predmet koji treba polirati. Mišljenje je samo mišljenje. Mišljenja ne moraju biti trajna. Vaš stav u životu ne mora se pretvarati da će biti trajan. Ako osjećate da ste bacali bisere pred svinje, trebate učiniti neke promjene.
Vi ne morate uvijek biti na vrhu planine. Steknite šire granice. Budite ponizni radije nego ponosni. Ako igrate bejzbol, naučite kako uspješnije bacati i hvatati više. Iskoristite priliku za promjenu.
Čak i kada se ne žele prepustiti, izgledi su da će život povući tepih pod vama. Život je strpljiv, ali ne ostaje miran. Istina, vi ste bića navike, ali ste i više od toga. Ne stežite usne toliko čvrsto. Nemojte biti tako sigurni da znate baš sve odgovore.
Umjesto da budete pametni, budite ljubazni. Umjesto da se razmećete, nemojte se praviti važni. Kada nekoga ponizite i učinite da se osjeća malim, vi sebe ne činite velikim. Umjesto toga, vi prikazujete svoju veličinu. Dodajte svom arsenalu načina da se razotkrijete u svijetu. Kada je riječ o ljubaznosti i promišljenosti, vi ste na pravom putu. Ne isključujte život tako što ćete gnječiti drugi.
Ljubaznost i promišljenost ne znači da se mirite sa svime. To samo znači da sebe ne stavljate uvijek, svake minute, svaki put na prvo mjesto. Ima neke istine u ideji da onaj koji dolazi posljednji dolazi na prvo mjesto kada je u pitanju posljednji koji nije pretjerano ponosan na sebe. Činite dobra djela, i nestanite iz vrta ponosa. Budite u vrlini bez zapinjanja medalje na sebe.
Ne morate imati posljednju riječ. Ne morate označavati život. Ne trebate kapitalizirati na vašoj imovini u životu. Vi ne trebate napraviti veliku stvar od njih. Budite ljubazni i uljudni. Budite obzirni prema bližnjima. Ako to znači da promjenite svoje načine, tada, svim dostupnim sredstvima, promijenite svoje načine. Budite sunce koje sja. Dodajte sreće svom kutu svijeta. (Prevela: Daniela Knapić)

HVALA OD SRCA, ZA PREVODE

Draga Danijela,

Veoma sam ti zahvalan za prevode na Hrvatski, i volio bih da znas da sam tvoj prevod postavio za mali blog za moje bliznje, nakon sto sam dosao u kontakt sa Heaven Letters, istog trenutka sam ih poceo prevoditi, niti ne razmisljajuci da je netko drugi to vec uradio i toliko iz srca.
Moj dalmatinski je skoro 20 godina star, pa sam se izuzetno obradovao tvojim prevodima. Volio bih da mi se prikljucis ma ovom blogu za nase krajeve stare Juge, jer imam veliku zelju da se Bozanska rijec cuje i na nasim prostorima.

Veoma sam Ti zahvalan sta radis za covjecanstvo, jer jedino preko ljubavi koju dajemo bez trazenja ista za uzvrat je nacin da se podignemo iz ove 3D izolacije i dualnosti u kojoj smo zivili stoljecima.

http://rajskapisma.blogspot.com/2011/04/heaven-3696-vrt-ponosa-posted-ma...
www.facebook.com/predrag.bracanovich

With Love, Predrag

hvala i tebi

možda se varam, al mislim da se već znamo, s goldring wiki-a? poslala sam ti tamo kratku poruku, čekam odgovor. hvala ti za postanje mog prijevoda na tvom blogu, iako se razlikujemo u razumijevanju nekih jezičnih začkoljica i prijepora koji datiraju puno prije našeg rođenja i vjerujem da se njima ne bi trebali opterećivati ;) veseli me što si odlučio prevoditi, gloria je produktivan autor, poruka ima toliko da nas dvoje nećemo stići sve prevest čak i da cijeli život samo to radimo. Svako dobro ti želim, take care _()_ Daniela

Beloved Daniela, so nice to

Beloved Daniela, so nice to hear from you! Will you translate for the rest of us, dear angel?