Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3628 Na neko vrijeme ne postoji drugi svijet

HEAVEN # 3628 Na neko vrijeme ne postoji drugi svijet

Bog je rekao:
Mjesto na kojem se nađe vaše tijelo nije vaša stabilnost. Može se tako činiti. Volite svaki dan ulaziti i izlaziti kroz ista vrata. Vi volite dolaziti kući u tu kutiju koja vas sklanja od elemenata i koju, bilo da je iznajmljujete ili posjedujete, nazivate svojom vlastitom. To je vaše skrovište. To je mjesto gdje jedete i spavate i podižete svoju obitelj.

Za sve to vrijeme, vi ne živite nigdje osim sa Mnom.

Vi živite u svijetu. Možete izgovarati riječ svijet dovoljno lako. Možete brzo izgovoriti riječ svijet, a da ne zahvatite njezino značenje. Isto je tako sa svemirom. Kad biste ušli u značenja tih riječi dok ih izgovarate, postali biste ponizni i istovremeno oplemenjeni. Živite u SVIJETU. Živite u SVEMIRU. Živite u JEDNOM SVIJETU. Bili biste tako dirnuti ovim riječima, tako osvojeni, da bi vam bilo teško i izgovoriti ih. A ipak, vi drobite riječi kao da su baš ništa.

Možda ćete reći: "Kakav predivan svijet." Možete čak i pjevati predivnu pjesmu sa tim riječima, a ipak imati svoje srce odvojeno od te tri jednostavne riječi. Vi možda čak izbacite svoje ruke u zrak i kažete užasnuti, "Kakav svijet", u smislu da je manje nego prekrasan.

Vi živite u svijetu čuda. To što ste u njemu živi i lutate svijetom je čudo samo za sebe. To da živite u Nebu bez svijesti o tome je fenomenalno. Vi ste sa Mnom. U tom slučaju, neizbježno ste u Raju, ali ste vi ipak pobjegli veličanstvenom neizbježnom i sami sebe nacrtali negdje drugdje. Što prekrasan um može učiniti.

Čitate bajku i dok je čitate vi u nju vjerujete. Vi vjerujete u ogre i kume vile i u svakakve čarolije. Na neko vrijeme, prevezeni ste u vilinsko carstvo. Za neko vrijeme, ne postoji drugi svijet.

Ono što zovete običnim životom je izvanredna bajka u smislu da, dok ste u njoj- vi ste u njoj. Živite s osjetilima, i, za to vrijeme, zaboravite da tamo vani postoji neki drugi svijet, zaboravite da postoji Nebo i ne možete ga baš zamisliti. Zamislite svijet, pa on vama gospodari. Ne uspijevate baš zamisliti Raj, a ipak riječ Nebo postoji, i ona je jedina Stvarna.

Naravno, Nebo i svijet se susreću. Postoji Raj na Zemlji, a sada se Zemlja uzdiže. Između njih više neće biti ni obruča. Svjetlo u svijetu poprimit će drugačiji sjaj. Biti će jasnije, svjetlije, lakše, jer- u skladu s vašim percepcijama - svijet se mijenja.

Vi ulazite u druge dimenzije. Nema prostora, a ipak vi ulazite u nove dimenzije percepcije. Vi razumijete više. Došlo je do pomaka. Kada pomaknete mjenjač brzina u vašem automobilu, vi omogućavate novu brzinu. Što je brzina ako ne vrijeme? Vi dobivate na brzini svjetlosti. Hura, dobivate na brzini svjetlosti.

Brzine života već su se pomakle. Vi se vozite u tom automobilu, i, naravno, idete gdje vas vozi, tamo gdje izgleda da vas vodi. Vodi vas više, a ipak ste uvijek bili visoko. Pa, gdje bi mogli biti u Mom srcu, ako ne visoko? Vi ste se uzdigli. Već jeste gdje god sam Ja, i Ja nisam nigdje osim u tom ne-prostoru koje se naziva Nebom, i nigdje niste osim sa Mnom. Vi ste od Mene. Niste periferni. Vi ste cjeloviti. Mi smo Jedna Ljubav.
(Prevela: Daniela Knapić)