Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 3617 San je sebe sanjao

HEAVEN # 3617 San je sebe sanjao

Bog je rekao:

Reći da sam Ja vaša snaga ne oduzima od vas. Reći da sam Ja vaša snaga jest reći da ste vi jaki. Iz dubine Moga srca, vi stojite visoko u stvaranju. Vi ste daleko od potpunog ništavila. Vi ste u blizini Svega Što Jest. Vi jeste Sve Što Jest.

Vi ste oni koji doživljavate. Vi doživljavate kišu i sunce i munje. Stoga, reći onda da vi jeste kiša, sunce, i munja i nije neki velik skok. Ako vi doživljavate sebe, onda to mora biti tako. Vi ste elementi stvaranja. Vi ste gitarist koji svira, i vi ste gitara na kojoj se svira, i vi ste Sve Što Jest. Ruka koja svira gitaru Moja je, i vaša je. Mi razlikujemo jedni druge, a ipak smo Jedno, i nema nikog drugog za razlikovanje osim u iluziji.

Drugost je fikcija, a vi puno čitate. Vi nadilazite maštu. Možete zamisliti neistinu. Vi Istinu pretvarate u fikciju. Vi ste u potjeri za fantomima. Ukrašavate jednostavnu Istinu. Istina je da smo Jedno. Vi, Ja, Mi smo šarena pjesma i o vama pjevamo, i o Meni pjevamo. Sve pjesme su varijacije Jedne Pjesme. Ja sviram flautu Jednom notom, a vi čujete nešto od čega vas podilaze srsi. Vi ste srsi koji sebe čuju.

Vi ne znate što radite i ne znate u potpunosti Tko ste, a ipak je to maskenbal jer vi ste Potpuni Poznavatelj Koji/Koja još sebe nije doveo/la do onoga što je opće poznato ali još nije razotkriveno.

Vi ste osnove Stvaranja. Vi ste Onaj Koji Poznaje Sve. Vi ste Sve što Je Poznato. I vi ste proces Poznavanja i ne-pokazivanja da znate. Vi ste leptir koji je sletio na slatki nektar, ali ste leptir koji kaže: "Jesam li stigao? Jesam li već postigao slatki nektar? Osjećam se odvojeno od slatkog nektara kojeg pijem. "
Leptir je simbol. Cijelo je Stvaranje simbol. Ja govorim o Svemu Što Jest dok zapravo ne postoji ništa, baš ništa osim Jedne Ljubav koja se igra kao da ih ima mnogo. Vi niste Jedan od Mnogih. Vi ste Jedno od Jednog. To vam se čini nemogućim čak i dok istražujete dubine mogućnosti. Nadate se da je ovo istinito čak i kad je izvan vaše sposobnosti razumijevanja, čak i kada je to vaše razumijevnje. Vi ste to zamislili jednako koliko sam to i Ja zamislio. Sanjao sam san o Sebi, i vi ste Moj san. Čak i ako ste Cjelokupna Zbilja, vi ste Moj san. Dakle, vi ste svoj san, a ipak sanjari znaju, sumnjaju, prilično su sigurni da su u snu. Sanjar je san koji sanja. Pa ipak, vi ste Moj ostvareni san, da ga svi znaju i da mu se svi osmjehuju.

Bio je jedan san da ste bili pojedinac. San je sebe sanjao, a vi ste se na njega zakvačili.

Jednost se prošetala i vidjela je mnoge znamenitosti. Jedan je prešao Zemlju dok je kao Jedan prebivao u Nebu. Ostanite u Meni, voljeni. Ne postoji ništa drugo što bi trebalo raditi. Čak i dok hodate svijetom, vi ostajete u Meni. To je neminovan zaključak, a ipak ga se trebate prisjećati. To je ono što znači reći da nikad ne hodate sami, vi koji ste Jedno. Jedinstvo sebe prati. Jedinstvo se radosno prevrće.

Bog u mnogim oblicima kaže sebi: "Ja sam Jedan." I Ja, Tko ti jesi, se smiješka i kaže: "Amen."
(Prevela: Daniela Knapić)