Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # - 2859 Dlan tvoje ruke.

HEAVEN # - 2859 Dlan tvoje ruke.

Bog rece:

Zar nisu predivni svi kontrasti i sve slicnosti Vasione kako sam je predstavio tebi ? Cak i na povrsini zivota ja sam ti ponudio spektakularnu zabavu. Pitaj bilo kojeg alpinistu, polo-igraca ili golfera i on ce ti reci. Pitaj bilo koga koji igra Monopol. Nema kraja zabavi koju sam ti ponudio.

Pa ipak cujem da se ponekad dosadjujes. Pravo je cudo da ti, koji moze setati parkom ili lutati ulicama, se moze dosadjivati kada je toliko drugih stvari koje mozes izabrati. Da, ti stvarno mozes naci iglu u plastu sena.

Dao sam ti savrsen diamant. I ti ga stavljas pod lupu i nalazis samo mane. Zar ti nisi dobar u tome? Ti si strucnjak u nalazanju falinki koje te razocaravaju.

Ja necu da pominjem sve lepote zivota kojima ti nalazis manu. Pomenucu samo neke od njih. Ti mozes da se divis drvecu i njihovoj lepoti u jesen, pa ipak se zalis kada moras da pokupis opale listove. Dali bi radije zeleo da njih nema ove jeseni ? Isto bi mogla da se pita za sneg. Da li bi zeleo da uklonis odsjaj sunca na sneznim bregovima ?

Zar nije tako, kao sto sam vec rekao, da sve zavisi od toga kako gledas na to? Ne mogu da zamislim stvar za koju to nije tacno. Istina je Istina bez obzira kako je ti shvatas, pa ipak od tvog razumevanja nje sve zavisi.

Ti mozes reci da ti samo realno gledas na zivot, kada ja mogu reci da ti gledas na mane umesto na prednosti. Sta bi ti rekao, koliko je to realno ? Voljeni, kada vidis mane, to je jasan znak da trebas da trazis prednosti. Cak i kada ne mozes da vidis prednosti, sam pokusaj da ih nadjes ce te drzati na dobrom putu. Cak i traziti diamant i ne naci ga, je ipak bolje nego imati diamant u rukama i nalaziti mu mane.

Ceo svet je diamant koji sam ja dao tebi. Kako onda mozes reci da je svet koji sam ti dao jedino zao? Kako mozes da kazes da nemas nista da radis veceras ? Kako mozes reci da nisi vec u Raju? Cak iako to nije Raj koji ti trazis, mozes priznati da je svet ipak bar neka vrsta raja. Naravno ti imas talent da nadjes zamerke svemu. Ja bi te upitao da okrenes taj talent na drugu stranu i pocnes da vidis lepotu svuda oko tebe.

Kada trazis mane, sta drugo moze proizaci iz toga nego zaljenje? Zar bi zaista izabrao zaljenje umesto radosti? Ajde sad, postani lovac na lepotu. Bices nagradjen. Nagradices sam sebe. Inace, izabraces obmanu za sebe.

Voljeni ti mozes pogledati u dlanove svojih ruku i biti zadivljen njihovim savrsenstvom. Pogledaj u obecanje koje ti tvoja linija zivota daje. Pogledaj sa kojom lakocom pokreces svoje ruke. Pogledaj kako tvoji prsti skrivaju tvoje dlanove. Kako su tvoje ruke povezane za tvojim zglobovima. Pogeladaj na sve sto tvoje ruke mogu da urade. Pogedaj nokte koje savzeno stite tvoje prste. Pogledaj na sve divne znake koje tvoje ruke mogu dati. Pogledaj na umetnost i arhitekturu tvojih ruku i pevaj slave Bogu .