Please read the Guidelines that have been chosen to keep this forum soaring high!

HEAVEN # 2854 – Puno je zvezda na Nebesima.

HEAVEN # 2854 – Puno je zvezda na Nebesima.

Mozda zvuci banalno ako kazem da ima dobrog u svemu. To je malo predaleko za tebe. Ti vidis strahote, tragediju, haos, i ne mozes shvatiti kako je moguce da ima dobrog u svim stvarima koje ti se desavaju. Znam da je tesko verovati. Ali ipak, to je Bozanska istina.

Svet u kome zivis je kao velika slagalica kojoj nedostaju mnogi delovi. Slika ne samo da nije kompletna, nego je, kao cela, nevidljiva za tebe. Ti ne mozes shvatiti. Do sada, ti samo mozes zamisljati. Slika je mutna, nepojmljiva, i za tebe besmislena. Sto je god vise pokusavas razumeti, sve manje znas.

Ja te preklinjem da prestanes da shvatas dogadjaje iz svog zivota kao nagradu ili kaznu. Pogledaj na ovaj nacin, voljeni: Zivot nije toliko ono o cemu mislis. Ja ne zelim da kazem da si beznacajan. Ono sto ti zelim reci je da ceo zivot nije usmeeren samo ka tebi, cak iako si ti primalac svega.

Znam da zivot moze povrerditi i povrediti duboko, i da ponekad, ti ne vidis razlog da budes zahvalan. Nemoj da mislis da ja neznam za tvoj bol. Ja mu se ne smejem. Ja znam da ne zelis da cujes: “ Ok, tvoj voljeni je preminuo, ali ipak si imao nekog voljenog neko vreme.” Nije ti lakse od spoznaje da neki ljudi imalju mnogo gore. Ti vidis gubitak. Ti mislis da ti je oduzeto nesto sto ti je jednom dato, kao da je neko izneverio obecanje.

Ponovo i ponovo, ti ucis da je zivot u svetu prolazan, i da je zivot sam vecan. Ovo je velika amnezija, voljeni. Nista u svetu ne traje, sve prolazi, ipak zivot ide vecno dalje, nikade se ne gasi, nikada ne prestaje, nikada ne odlazi ili se gubi, nikada ne nestaje. Pa ipak, ova privremena stanica zivota ti je toliko bitna. Reci cu ti da, u velikoj semi, stvarno znaci mnogo. Ipak, detalji nisu toliko bitni koliko ti se cine.

Svako na Zelmlji je bitan. Izgleda da smrt dodje, ipak, Ja ti kazem da smrti nema, a ti kazes: "Da, naravno Boze, smti nema. Ni bol ne postoji. Nema pacenja. Jedino mislim das sam se navikao na to.”

Dalje bi mogao da mislis: “ Boze, ja sam beznadezan slucaj i ti mi ne mozes pomoci. Ja ne nosim ruzicaste naocare. Dalje, Ja odbijam. Ja zovem stvari nihovim pravim imenom. Moje srce boli a ti mi kazes da je to samo iluzija. Dobro, onda ti ja kazem Boze, to iluzorno iskustvo oseca kao prilicno stvarno a i pacenje takodje.”

Mozda osecas da ti je dosta sveta onakvog kakav jeste. Mozda osecas da ti je dosta svega. Voljeni , svet, onakvog kakvog ga znas, je na svom kraju. Vise se neces patiti. Ziveces zivot na novi nacin.

Ti si uvek preskako preko ograda. Sada ces skakati jos vise. I uskoro, vreme ce doci u tvom zivotu kada ograda vise nece biti. Videces zivot u novom svetlu. Jer, kako vidis zivot, odredjuje kako ga zivis. Novi vid znaci novi zivot. Ja se ne salim.